Haberler

TBMM Genel Kurulu

MHP ve BDP'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi

TBMM Genel Kurulu'nda MHP ve BDP'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

BDP, Danışma Kurulu'nda uzlaşma sağlanamadığı için Uludere olayıyla ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesini, Genel Kurul'a grup önerisi olarak getirdi.

BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, öneri lehinde yaptığı konuşmada, herkesin, Uludere'de ağır bir suçun işlendiğinde hemfikir olduğunu ancak suçun cezasız kaldığını söyledi. Kürkçü, olayın üzerinden 1,5 yıl geçtikten sonra hala hiç kimsenin suçlu olmadığını, yargı önüne çıkmadığını belirtti.

Öneri aleyhinde söz alan AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, 28 Aralık 2011'de Uludere'de meydana gelen olayın, tüm vatandaşları derinden üzdüğünü söyledi.

Önergenin gerekçesinde belirtilen, ihmale yönelik söylemleri kabul etmenin mümkün olmadığını dile getiren Şahin, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun olayla ilgili alt komisyon kurduğunu anımsattı. Şahin, komisyonun 13 ay içinde ulaşamadığı bir kısım veri ve bilgilere bundan sonra kurulacak komisyonun ulaşmasını beklemenin anlamsız olduğunu belirtti.

Şahin, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaklaşık 15 aydan sonra görevsizlik kararı vermesini tasvip etmediğini ifade etti.

-MHP'nin önerisi esnaf ve sanatkarların sorunları

MHP de esnaf ve sanatkarların sorunlarının araştırılmasına ilişkin araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisini Genel Kurul'a getirdi.

MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, mali krizden en çok etkilenin esnaf olduğunu söyledi. Dolaysız vergilerin arttığını ve bunun bedelini esnafın ödediğini iddia eden Ayhan, iktidarın alışveriş merkezlerine teslim olduğunu savundu.

Hükümetin faiz lobisine çalıştığı ve ona teslim olduğunu savunan Ayhan, "Başbakanın söylediği gibi AKP döneminde geliri 5 misli artan kimdir? Kimlere verilmiştir, nasıl elde etmiştir?" diye sordu.

AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Hükümetin hep esnafın yanında olduğunu, onlara destek verdiğini söyleyerek, esnaflar için yapılan düzenlemeleri anlattı.

CHP Adana Milletvekili Turgay Develi, vatandaşın sabırla sandığın önüne gelmesini beklediğini söyledi.

"Ekonomide tablo iyi olsaydı, vatandaşların kredi ve bankalara borcu bu noktada olmazdı" diyen Develi, özelleştirme uygulamalarını eleştirdi ve devletin olması gereken 30 milyon TL'nin, özelleştirilen şirketlerin kasasına gittiğini iddia etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş, 2002'de esnaf ve sanatkarlara ayrılan kaynak 153 milyon TL iken, bugün ayrılan kaynağın 7,5 milyar TL'ye çıktığını ifade ederek, bu kaynaktan yararlanan esnaf sayısının da 860 bin kişiye çıktığını ve faizlerin de yüzde 4'e kadar düştüğünü söyledi. Muş, "Eğer birileri faiz lobisi için çalışıyorsa, bu tablo onların kim olduğunu gayet iyi gösteriyor" dedi.

MHP ve BDP'nin önerileri kabul edilmedi. -

Kaynak: AA / Politika

Emin Haluk Ayhan Ak Parti Uludere Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title