Haberler

TBMM Başkanı Toptan Zonguldak'ta

TBMM Başkan Köksal Toptan, Zonguldak'ın Alaplı İlçesinde Zkü'ye Bağlı Meslek Yüksekokulunun Spor Salonunu Hizmete Açtı. Törende Konuşan Toptan, Yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın Başarılı Olacağına İnandığını Söyledi.

TBMM Başkan Köksal Toptan, Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde ZKÜ'ye bağlı meslek yüksekokulunun spor salonunu hizmete açtı. Törende konuşan Toptan, yeni YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın başarılı olacağına inandığını söyledi.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Alaplı ilçesindeki Zonguldak Karaelmas Üniversitesine (ZKÜ) bağlı Alaplı Meslek Yüksekokulu Spor Salonu'nun açılış törenine 1.5 saat gecikmeli olarak katıldı. Açılıştaki konuşmasında üniversitelerin illerin merkezi olma özelliğini taşıdıklarını söyleyen Toptan, "İlginç bir çağı yaşıyoruz. İstikrar ve güven ortamının yakalanmasıyla özellikle son yıllarda çok yüksek oranda kalkınma hızı sağlayarak, kısa zamanda çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkmayı hedeflerken, bizimle

yarışanların yürüdüğünü, bizim koşmak suretiyle de mesafeyi kapatacağımızı düşünüyorduk. Ancak görülüyor ki onlar koşuyor. Biz onları yakalamak, geçmek için uçmak zorundaydık. Böylesine amansız bir yarışı dünya yaşıyor'' dedi. Küresel kültürle barışılması, anlaşılması ve uzlaşılması gerektiğini belirten Toptan, "Bunun için de bizim çocuklarımızın ve gençlerimizin iyi yetişmesi, kimliklerini iyi koruması, diğer özelliklerini de çok öne çıkarması lazım. Sanat ve spor bunlardan biridir. Üzülerek ifade

etmek gerekir ki bu iki alanda da bizim ne yeterli sayıda altyapımız, ne de heyecanımız vardı. Yeni tesisleri gördükçe Türkiye'nin sanat ve spor alanındaki altyapıya yönelik hareketliliğinden mutluluk duyuyoruz'' diye konuştu.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ise, üniversitelerinin bulundukları bölgelere sosyal gelişim açısından katkı sağladıklarını, kentin son 2 yılda spor tesisleri konusunda atak gerçekleştirdiğini belirtti.

ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz de, 500 kişilik seyirci kapasiteli salonunun uluslararası standartlara uygun 2 bin 800 metrekare alana sahip olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından Toptan ve beraberindekiler, salonda potaya atış yaptılar. Toptan, basketbol topunu potaya isabet ettirebilmek için 4 atış yaptı. Sonunda basketi yapan Toptan, ilk atışta topu isabet ettiren CHP Milletvekili Ali İhsan Köktürk'ü de alkışladı.

Rektör Açıkgöz, Toptan'a katkılarından dolayı plaket takdim sundu. Toptan da Açıkgöz'e TBMM'nin ambleminin yer aldığı plaket verdi.

Spor salonunun açılışının ardından habercilerin Fazıl Say'ın Türkiye'yi terk edebileceğine yönelik açıklamalarını nasıl değerlendirdiği sorulan Toptan, bu konudaki düşüncesini daha önce aktardığını söyledi. Toptan, YÖK Başkanlığı'na Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın atanmasıyla ilgi soru üzerine de ''Yetenekli bir arkadaşımız, sosyolog. İyi yetişmiş bilim adamımız. Başarılı olacağına inanıyorum'' dedi.

Açılıştan sonra Zonguldak'a hareket etmek üzere iken Toptan'ın önüne çıkan Kamile Kayakacak isimli bir kadın, yıllardır yazdığı şiirleri, meclis başkanının değerlendirmesini istediğini söyledi. Toptan, Kayakacak'ın şiirleriyle ilgileneceğini söyledi.

(BA-SD-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title