Haberler

TBMM Başkanı Şahin Açıklaması

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Seçimlerden sonra kuracağımız yeni hükümetin en önemli gündem maddesinden birisi emeklilerimizin intibak yasası olacak, yeniden yapılandırma ile elde edilen 6 milyar lira, intibak farklarını kapatmada kullanılacak" dedi.

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Seçimlerden sonra kuracağımız yeni hükümetin en önemli gündem maddesinden birisi emeklilerimizin intibak yasası olacak, yeniden yapılandırma ile elde edilen 6 milyar lira, intibak farklarını kapatmada kullanılacak" dedi.

Şahin, Karabük'ün Yenice ilçesine bağlı Yortanpazarı beldesinde esnaf ziyaretinde bulundu, halka seslendi. AK Parti Karabük İl Başkanlığı tarafından Beşbinevler Mahallesi'nde düzenlenen "Ak Yürüyüş" programına katılan Şahin, partililerle yaklaşık 6 kilometre yürüdü, halkı selamladı.

Burada halka hitap eden Şahin, seçim gezilerinde kendisinden en fazla eski ve yeni emekliler arasındaki maaş farklarının giderilmesi konusunda yardım taleplerinin olduğunu söyledi.

Başkaları gibi, yapamayacakları hiçbir şeyi vadetmediklerini anlatan Şahin, şöyle konuştu:

'Bütçemize ve dengesine bakarız. Bu yıl Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) topladığı primleri emekli maaşına yettiremediği için bütçeden kuruma 32 milyar lira para aktaracağız. Bütçe de ayırdık. Bunu aktarmasak, emeklinin maaşı ödenemez. Peki şimdi 'herhangi bir imkan mı doğdu da Başkan bu konuyu açtı' diyebilirsiniz. Evet doğdu. Biliyorsunuz biz seçimlere giderken Meclisten bir

'Torba Kanunu' çıkartmış, prim ve vergi borcu olanların borçlarını ödeyebilmesi için kolaylık getirmiş, faizlerinin önemli bölümünü affetmiştik ve bunları zamana yayarak uygun ödeme koşulu sağladık. Şimdi SGK, bu kanundan aldığı yetki ile prim ve değişik borcu olan vatandaşlardan taleplerini aldı, ortaya gerçek çıktı. Şimdi kuruma bu ve önümüzdeki yıllarda 6 milyar liralık prim borçlarından para gelecek. Yani SGK, Hazineden 32 milyar lirayı değil, sadece 26 milyar lirayı alıyor, çünkü prim borçlarının tahsilatından geliri artıyor.

Şimdi yeni hükümetimizi kurduğumuzda, en önemli gündem maddelerinden birisi bu olacak. Bakın biz atmıyor, hesapsız kitapsız konuşmuyoruz. Bunun için bir kaynak bulmamız gerekirdi, işte bu torba kanunundan ortaya çıkan yeniden yapılandırma sonucu ortaya çıktı. O nedenle hem bütçemiz sarsılmayacak, hem denge bozulmayacak. Seçimlerden sonra kuracağımız yeni hükümetin en önemli gündem maddesinden birisi emeklilerimizin intibak yasası olacak, yeniden yapılandırma ile elde edilen 6 milyar lira, intibak farklarını kapatmada kullanılacak. "

Şahin, daha sonra Kurtuluş mahallesinde halka seslendi. Şahin'in yer aldığı yürüyüşe, eski milli futbolcu Tanju Çolak da katıldı.

- KARABÜK

Kaynak: AA / Yerel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title