Haberler

Tav, Tunus'un Uluslararası Havalimanının İşletmesini Devraldı

Tav Havalimanları Holding, Tunus'un Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı'nın İşletmesini Tunus İdaresi'nden Devralarak, Çalışmalara Başladı. 40 Yıl Süreyle Tav Havalimanları Holding Tarafından İşletilecek Havalimanı, Yılda 4.3 Milyon Yolcuya Hizmet Veriyor.

TAV Havalimanları Holding, Tunus'un Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı'nın işletmesini Tunus İdaresi'nden alarak, çalışmalara başladı.

Yılda 4.3 milyon yolcuya hizmet veren Havalimanı, 40 yıl süreyle TAV Havalimanları Holding tarafından işletilecek.

TAV Havalimanları Holding İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su Dr M. Sani Şener, Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı'nın işletmeye açılmasının iki ülke arasındaki bağların ve ticaret ilişkisinin gelişmesinde yardımcı olacağını kaydetti. Şener, "Ülkenin havalimanını işleterek, TAV Havalimanları Holding'in hizmet kalitesini ve bilgi birikimini Gürcistan'dan sonra Tunus'a da taşıyacağız. Böylece TAV Havalimanları Holding'in işlettiği havalimanlarını kullanan yolcu sayısı da 35 milyona ulaşacak" dedi.

Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı'nın 3.5 milyon yolcu kapasitesine karşın hizmet verilen dış hat yolcu sayısı yılda 4.3 milyona ulaşıyor. Terminal kullanım alanı 28 bin metrekare olan Havalimanı 18 bin metrekare oturma alanına sahip bulunuyor. Monastir Habib Bourguiba'dan 2007'de 35 bin uçuş gerçekleşirken kargo kapasitesi de 900 tona ulaştı.

TAV Havalimanları Holding'in, Temmuz ayında temeli atılan Enfidha Zine El Abidine Ben Ali Havalimanı'nın işletmesini ise 2009'un ilk yarısı itibariyle üstlenmesi planlanıyor. Her iki havalimanının işletmesi, 40 yıl süreyle TAV Havalimanları Holding tarafından gerçekleştirilecek. Monastir Habib Bourguiba Uluslararası Havalimanı'na 60 kilometre mesafede yapımı süren Enfhida Zine El Abidine Ben Ali Uluslararası Havalimanı'nın ise yıllık yolcu kapasitesi 7 milyona ulaşacak. Bu sayı işletme süresince yürütülecek 4 aşamalı çalışmalarla 22 milyona çıkarılacak. Havalimanı toplam 4 bin 300 hektar alan üzerine inşaa edilecek ve terminal binası 90 bin metrekare olacak. (ANKA)

(NUR/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title