Haberler

Tarım Satış Kooperatif Birliklerinin Borçlarına Yapılandırma

Tarım satış kooperatifleri birliklerinin destekleme ve fiyat istikrar fonu kaynakları kredi borçları Bakanlar Kurulu kararıyla yeniden yapılandırıldı Yeniden yapılandırmadan faydalanmak üzere...

Tarım satış kooperatifleri birliklerinin destekleme ve fiyat istikrar fonu kaynakları kredi borçları yeniden yapılandırıldı.

Yeniden yapılandırmadan faydalanmak üzere süresi içinde başvuruda bulunan birliklerle Ziraat Bankası arasında en geç 31 Aralık 2013 tarihine kadar protokol imzalanacak, hesaplanan borç toplamı yılda bir ödemeli olmak üzere en fazla 15 yılda eşit taksitler halinde ödenecek ve ilk taksit ödemesi 2014 yılı içinde yapılacak.

Bakanlar Kurulunun "Tarım Satış Kooperatifleri Birliklerinin Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu Kaynaklı Kredi Borçlarının Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kararı" Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kararın kapsamına, 4572 sayılı Kanunun ilgili maddesinde öngörülen süre içinde yapılandırma amacıyla müracaat eden birliklerin, Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun kapsamında takip edilenler de dahil olmak üzere, Destekleme ve Fiyat İstikrar Fonu Gider Hesabından ilgili mevzuat uyarınca kullandıkları ve bakiyesi bulunan kredi borçları girecek.

Birliklerin bu karar kapsamındaki borçları Ziraat Bankası tarafından aşağıdaki esaslara göre yeniden hesaplanacak. Yeniden yapılandırmaya konu borçları takip edilen birliklerden anılan kanun çerçevesinde yapılan tahsilat tutarları da yeniden yapılandırmaya konu edilecek ana para tutarının belirlenebilmesi için tahsilat tarihleriyle birlikte ilgili vergi dairesi tarafından Hazine Müsteşarlığı aracılığıyla bankaya bildirilecek.

Yeniden yapılandırmaya konu edilecek anapara tutarının belirlenmesinde, birliğin muhtelif tarihlerde kullandığı ve bakiyesi bulunan kredi toplamından, o krediye ilişkin varsa yapılan tüm ödemeler, ödemenin yapıldığı aydaki mevcut anapara bakiyesinden düşüldükten sonra elde edilecek tutar esas alınacak. Bakiyesi bulunmayan krediler yeniden yapılandırma hesaplamalarında dikkate alınmayacak.

Belirlenen faizlerin toplamının, yeniden hesaplanan anapara borç bakiyesine eklenmesiyle ortaya çıkacak tutar ilgili birliğin yeniden yapılandırılmış DFİF kredi borcunu oluşturacak. Kredi borçları faizlerinin, bu esaslara göre yeniden hesaplanarak ödenmesi şartıyla uygulanan faiz, cezai faiz, gecikme faizi ve gecikme zammı gibi fer'i alacakların tamamının tahsilinden vazgeçilecek. Yeniden yapılandırmadan faydalanmak üzere süresi içinde başvuruda bulunan birlikler ile Ziraat Bankası arasında en geç 31 Aralık 2013 tarihine kadar protokol imzalanacak.

Hesaplanan borç toplamı, yılda bir ödemeli olmak üzere en fazla 15 yılda eşit taksitler halinde ödenecek ve ilk taksit ödemesi 2014 yılı içinde yapılacak. Arka arkaya iki taksitin vadesinde ve tahakkuk eden gecikme zamlarıyla birlikte tam olarak ödenmemesi halinde yeniden yapılandırma hükümlerinden yararlanma hakkı kaybedilecek. Yeniden yapılandırmanın bozulması veya yeniden yapılandırmaya başvurulmaması halinde kredi borçlarının Kanun hükümleri kapsamında takip ve tahsil edilecek. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Ziraat Bankası Ekonomi Haberler

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Netanyahu'yu evinde ağırlayan Trump: Başkan seçilmezsem 3. Dünya Savaşı çıkar

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Herkes pijamaya benzetti! Vakko'nun olimpiyata giden sporcularımız için tasarladığı kıyafete tepkiler çığ gibi

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

Küçük kızı kurtarmak yerine elinde termosla beklemiş! Beren Su'nun ölümünde ihmal iddiasını kanıtlayan fotoğraf

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title