Haberler

Tacikistan Devlet Başkanı Rahmanov'un Suriye Ziyareti Sona Erdi

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahmanov'un Suriye Ziyareti Sona Erdi.

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahmanov'un Suriye ziyareti sona erdi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Tacikistan Devlet Başkanı Rahmanov, Ortadoğu'da uluslararası kararlar gereğince adil ve kapsamlı barışın sağlanması için barış görüşmelerinin ilgili taraflarla sürdürülmesinin gereğini vurguladı.

Tacikistan Devlet Başkanı Rahmanov'un Suriye ziyaretinin sonunda yayınlanan ortak basın bildirisinde, Ortadoğu bölgesinin başta nükleer silahlar olmak üzere, kitle imha silahlarından arındırılması çağrısı yapıldı. İsrail'in işgal ettiği Arap topraklarından çekilmesi gereğine işaret edilen bildiride Irak ile ilgili olarak ise her iki devlet başkanı, Irak'ın halk ve toprak bütünlüğünün korunması ve yabancı güçlerin ülkeden çekilmeleri için bir takvimin belirlenmesi gereğine vurgu yaptı. Esad ve Rahmanov, Irak'taki siyasi eylemi ve ulusal barışı desteklediklerini belirtti.

Her iki başkan tüm insanlığı tehdit eden en tehlikeli olgu olarak terörü kınarken, uluslararası toplumu "terörü tanımlamayarak terör ve topraklarını kurtarmak için mücadele eden halkların direnişini birbirinden ayırmaya" çağırdı.

Tacikistan Devlet Başkanı İmamali Rahmanov'un Suriye ziyaretinde öte yandan her iki ülke, ekonomik, ticari, teknik, bilim, turizm, enformasyon ve kültürel alanlarda ikili işbirliği anlaşmaları imzaladı.

(GY-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title