Haberler

Suyu Kesik Okula 252 Bin YTL'lik Fatura

Diyarbakır'ın Merkeze Bağlı Yeşildallı İlköğretim Okulu'nda Öğrenciler Susuz ve Tuvaletsiz Okulda Eğitim Görürken 20 Yıldan Bu Yana Suyu Akmadığı Halde 252 Bin YTL'lik Fatura Gönderildi.

Diyarbakır'ın merkeze bağlı Yeşildallı İlköğretim Okulu'nda öğrenciler susuz ve tuvaletsiz okulda eğitim görürken 20 yıldan bu yana suyu akmadığı halde Büyükşehir Belediye Başkanlığı okula 252 bin YTL'lik fatura gönderdi.

Diyarbakır'a 6 kilometre uzaklıktaki 3 öğretmen ve 37 öğrencili Yeşildallı İlköğretim Okulu'nda tek sınıfta eğitimi sürdürürken susuzluk nedeniyle tuvalet kullanılamıyor. Oldukça bakımsız olan okulda görevli öğretmenler kendi çabalarıyla binayı onarmaya çalışıyor. Atatürk büstünün de bulunmadığı okulda eğitim- öğretim devam ederken, öğretmenler boş saatlerinde kendi olanaklarıyla okulun duvarını boyamaya başlarken temizliğini de yapıyor.

Öğretmen Nesrin Kocaboya, okulun birçok eksiğinin bulunduğunu belirtirken, “Okulun tuvaleti kullanılamaz halde. Lavabo ve musluklar yok. Elimizi bile yıkayamıyoruz. Oturacak sandalye de bulamıyoruz. Eğitimin kolaylaştırılması amacıyla yetkililerin çözüm bulmasını bekliyoruz. Belediye akmayan suya fatura kesiyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi DİSKİ yetkilileri Yeşildallı İlköğretim Okulu'nun suyunu kesmediklerini ancak 1997 yılından su faturalarının ödemediği nedeniyle icralık olduklarını söyledi. Yetkililer, okulun 252 bin YTL’lik su borcu bulunduğunu açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title