Haberler

Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi

Alkol Kullanarak Trafiğe Çıkan Sürücülerin İkinci Kez Alkollü Araç Kullanırken Yakalanmaları Sonucu 2 Yıl Süreyle Sürücü Belgelerine El Konuluyor. Bu Sürücülere, Ceza Sürelerinin Dolmasının Ardından "Davranışlarını Geliştirme" Eğitimi Veriliyor.

Alkol kullanarak trafiğe çıkan sürücülerin ikinci kez alkollü araç kullanırken yakalanmaları sonucu 2 yıl süreyle sürücü belgelerine el konuluyor. Bu sürücülere, ceza sürelerinin dolmasının ardından "davranışlarını geliştirme" eğitimi veriliyor.

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereğince, alkol kullanarak trafiğe çıkan sürücülerin ikinci kez alkollü araç kullanırken yakalanmaları sonucunda 2 yıl süreyle sürücü belgelerine el konulduğunu, sürücülerin 2 yılı tamamladıktan sonra sürücü belgelerini geri alabilmeleri için Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Programı'na katılmaları gerektiğini söyledi.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve Sosyal Hastalıklar Şube Müdürlüğü tarafından Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitimi Programı verildiğini, 2 psikiyatri uzmanı, 2 pratisyen hekim, 1 psikolog ve Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdür Yardımcısı'nın eğitimci olarak kursa katıldığını belirten Dr. Erdoğan Taş, "Temmuz 2007- Aralık 2007 tarihleri arasında Denizli ve çevre illerden gelen 58 kişiye sürücü davranışlarını geliştirme eğitimi verildi. Eğitime katılanlardan 52'si belge almaya hak kazanırken, belge alamayan 6 kişi ise 2008 yılındaki ilk eğitime tabi tutularak belgelerini aldı" dedi.

2008 yılında eğitimlerin Mart ayında başladığını belirten Taş, "bugüne kadar toplam 24 kişi daha belge almaya hak kazandı" diye konuştu.

Sürücü Davranışlarını Geliştirme Eğitim Programı'nda, birinci hafta ilk değerlendirme, görüşme ve ruhsal durum muayenesi, psikolojik testlerle değerlendirme, eğitim, alkol intoksikasyonu, alkol, araç sürücü ilişkisi eğitimi verildiğini belirten Taş, sözlerine şöyle devam etti: "İkinci hafta, alkolün kötüye kullanımı ve bağımlılığının tanımı, üçüncü hafta alkol kullanımının fiziksel, ruhsal ve toplumsal sonuçları, dördüncü hafta grup uygulaması ve trafik konularında eğitim verilmekte, 5. hafta sınav yapılmaktadır. Birinci haftada yapılan ön görüşme ve 5. haftada yapılan sınav sonuçları sertifikalı eğitimcilerimiz tarafından değerlendirilerek yeterli görülen kişilere belgeleri verilmektedir. 12'şer kişilik gruplar halinde yapılan eğitimlere başvurular halen devam etmektedir." (AV-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title