Haberler

Sur: Lübnan'da Yardım Çalışmaları

Savaşın ardından özellikle Lübnan'ın güneyine adeta yardım yağıyor. Bölgede yardım faaliyetlerini sürdüren uluslararası Kızılhaç yetkililerine bölgedeki kasaba ve belediye görevlileri de yardım ediyor.

Savaşın ardından özellikle Lübnan'ın güneyine adeta yardım yağıyor. Bölgede yardım faaliyetlerini sürdüren uluslararası Kızılhaç yetkililerine bölgedeki kasaba ve belediye görevlileri de yardım ediyor.

Özellikle Lübnan'ın güneyinde Kızılhaç yardımları köylerdeki yerel yönetimlere teslim edilirken, Lübnanlılar, gelen yardımların indirilmesinde Kızılhaç görevlilerine yardım ediyor. Lübnan'ın güneyindeki Sur kentine bağlı Harise Kasabası Muhtarı Ali Nasır, kendi bölgesindeki insanların yüzde 90'unun yardım ihtiyacı olduğunu belirterek, "Buraya Kızılhaç yetkilileri tarafından yardım getiriliyor. Kızılhaç'tan ilk olarak, gıda, tıbbi yardım malzemeleri, mazot ve temizlik maddesi aldık. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Şimdi biz de bu yardımları ihtiyacı olanlara dağıtacağız. Köylülerin yüzde 90'ının bu yardımlara ihtiyacı var. Çünkü savaştan zarar gördüler" dedi.

Lübnan'a adeta çıkartma yapan Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkan Yardımcısı Bart Vermeiren ise, yardımları ancak ateşkes sonrası ulaştırabildiklerini belirterek, "Son birkaç gündür burada operasyon halindeyiz. Ateşkesin sağlanmasından sonra güneyde çalışmalarımız kolaylaştı. İki konvoyla belirli bölgelere yardım götürüyoruz. Buradan bölgelere acil yardım paketleri, giyecek, yiyecek ve sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için malzeme gönderiyoruz. Bir çok bölgeye ulaştık" şeklinde konuştu.

Birçok insanın, savaş sonrası evlerini harabe halinde bulduğunu anlatan Bart Vermeiren, "İnsanlar evlerine geri dönüyor ama evleri yıkılmış veya zarar görmüş. Özellikle Bu insanlara yardım etmeye çalışıyoruz. Ayrıca her aileye 60 kilo yiyecek yardımında bulunduk. 40 binden fazla insana yardımda bulunduk amacımız, 90 binden fazla aileye yardım ulaştırmak" açıklamasında bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title