Haberler

'Suikast Haberleri Beni O Örgütün Hedefi Yapıyor'

Hükümet Sözcüsü Çiçek Kendisine Yönelik Suikast Haberlerine Sert Tepki Gösterdi. Çiçek, 'Bu Tür Şeyleri Kamuoyu Gündemine Getirerek O Örgütün Hedefi Haline Getiriyor musunuz, Getirmiyor Musunuz?' Dedi

Hükümet Sözcüsü, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek, kendisine yönelik suikast hazırlığı yapıldığı şeklindeki haberlere sert tepki gösterdi. Çiçek, "Emniyet biz bu bilgiyi vermedik diyor. Yarın savcılıktan da soracağım eğer orada da yoksa bu tür şeyleri kamuoyu gündemine getirerek o örgütün hedefi haline getiriyor musunuz, getirmiyor musunuz? Eli kalem tutan herkes her istediğini yazabilir mi?" dedi.

Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Talabani ve Barzani'nin sınır ötesi operasyonda sivillerin öldüğü iddialarının anımsatılması üzerine Çiçek, şunları söyledi:

"Bizim hedefimiz doğrudan doğruya PKK terör örgütüdür. Bizim hedefimiz gayet açık ve net. Sivilleri bombalamak gibi bir niyetimiz de yok, bir uygulama da yok. Bu konuda Genel Kurmay Başkanı açıklama yaptı. Kaldı ki TSK o bölgeye bu olaylar başladığı günden beri sayısız operasyonlar yapmıştır. Ve bu 'siviller öldü, sivilleri şu oldu, bu oldu' tarzında geçmişte bir şey çıkmamıştır. Hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti hem onun silahlı kuvvetleri bu konuda son derece hassastır, son derece titizdir."

-"NE YAPILACAKSA 221 ÇERÇEVESİNDE YAPILACAK"-

Terörle mücadele başta Türk Ceza Kanunu'nun 221. maddesi olmak üzere ne gibi düzenlemeler yapılacağının sorulması üzerine Çiçek, yeni TCK'nın yürürlüğe girdiği 1 Haziran 2005'ten önce ceza kanununda bir düzenleme olmadığı için özel yasalar çıkarıldığını ancak artık buna gerek kalmadığını söyledi. Çiçek, "Geldiğimiz noktada artık bunları her ihtiyaç hasıl olduğunda özel bir yasa çıkarmak yerine kalıcı bir müessese ceza hukukuna kazandırılmış olmaktadır. Eğer ihtiyaç hasıl oluyorsa yapılacak düzenleme 221 çerçevesinde yapılacaktır. Demek ki artık hiç olmazsa bu kısmı netleştirmiş oluyoruz. Özel bir yasayla ihtiyaç olmaksızın bir değişiklik gerekecekse bir esneklik gerekecekse 221 üzerinde bunu yapmak hukuk tekniği açısından daha doğru olabilecektir. Bununla ilgili çalışma geçmişte güvenlik birimlerimizin talebi olarak geldi" diye konuştu.

Konunun 28 Aralık'ta yapılacak olan MGK toplantısında gündeme gelip gelmeyeceğini bilmediğini ifade eden Çiçek, bir çalışma yapıldığı taktirde süratle yapılacağını söyledi.

-"ELİ KALEM TUTAN HERKES HER İSTEDİĞİNİ YAZABİLİR Mİ?"-

Bakan Çiçek, geçtiğimiz gün Ankara'da ortaya çıkarılan bir hücre evinde kendisi hakkında suikast planlarının yapıldığı şeklindeki haberler üzerine de özetle şu yorumda bulundu:

"Böyle bir şey polis ifadelerinde yok. Mahkemelerde var mı bilemem. Çünkü hazırlık tahkikatı devam ediyor. Kişi güvenliğini doğrudan ilgilendiren konular acaba ne ölçüde basın özgürlüğü oluyor? Biz bunlara alışığız, Allah insanlara bir kader tayin etmiş. Biz bu kaderi yaşarız. Ama bu türlü haberleri sorumsuzca yazanları kamuoyu önünde kınıyorum. Telin ediyorum. Emniyet diyorsa biz bu bilgiyi vermedik, yarın savcılıktan da soracağım eğer orada da yoksa bu tür şeyleri kamuoyu gündemine getirerek o örgütün hedefi haline getiriyor musunuz, getirmiyor musunuz? Eli kalem tutan herkes her istediğini yazabilir mi? Bu türlü soruları bir daha siz de bana sormayın. İçişleri Bakanı'na sordum dedi ki 'hayır sizinle ilgili bir durum yok.' Şimdi savcılıkta da yoksa ve bu haberin aslı yoksa o takdirde bunun kararını sizin vermiş olmanız gerekir. Eşimi dostumu hedef haline getirenlerin vicdanına bırakıyorum, eğer bunu yazan da vicdan varsa ama peşini de bırakmayacağım. 'Kaynağımızı gizleriz' tarzında falan bir şey yok insanların hayatı söz konusu olduğunda. Devletin kayıtlarında olmayan bir bilgiyi nerden aldığını çıkıp izah etmesi lazım."

-ELEKTRİĞE ZAM-

Çiçek başka bir soru üzerine elektrikte konutlarda yüzde 15, sanayide yüzde 10 fiyat artışıyla ilgili kararnamenin kurulda imzaya açıldığını söyledi. Elektriğin ve enerjinin girdilerinde fiyat artışlarına karşın uzun süreden beri artış yapılamadığını belirten Çiçek, zammı "mecburi ve zorunlu" olarak değerlendirdi. (ANKA/SON)

(İG/GB)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title