Haberler

Su Tasarrufu Sağlayan Klozetler Geliyor

Özellikle Başkent Ankara'da Yaşanan Su Sıkıntısı ile Birlikte Yetkililer, Vatandaşları Ev ve İşyerlerinde Su Tasarrufu Yapmaya Çağırırken, Özel Sektör de Su Tasarrufu Sağlayan Yeni Ürünlerini Piyasaya Sunmaya Başladı. Ece Banyo, 4.5 Litre Su ile Tam Temizlik Sağlayabilen ve Dört Kişilik Bir Ailenin Yıllık Su Tüketiminde 39 Bin Litreye Varan Su Tasarrufu Sağlayan Yeni Klozetlerini Satışa Çıkardı.

-Özellikle başkent Ankara'da yaşanan su sıkıntısı ile birlikte yetkililer, vatandaşları ev ve işyerlerinde su tasarrufu yapmaya çağırırken, özel sektör de su tasarrufu sağlayan yeni ürünlerini piyasaya sunmaya başladı. Ece Banyo, 4.5 litre su ile tam temizlik sağlayabilen ve dört kişilik bir ailenin yıllık su tüketiminde 39 bin litreye varan su tasarrufu sağlayan yeni klozetlerini satışa çıkardı.

İSTANBUL(ANKA) - Ece Banyo, 4.5 litre su ile tam temizlik sağlayabilen ve dört kişilik bir ailenin yıllık su tüketiminde 39 bin litreye varan su tasarrufu sağlayan yeni klozetlerini satışa çıkardı.

Özellikle başkent Ankara'da yaşanan su sıkıntısı ile birlikte yetkililer, vatandaşları ev ve işyerlerinde su tasarrufu yapmaya çağırırken, özel sektör de su tasarrufu sağlayan yeni ürünlerini piyasaya sunmaya başladı. Ece Banyo, bu kapsamda tasarladığı su tasarrufu sağlayan yeni nesil klozetleri vatandaşların hizmetine sunacak.

Ece Banyo'nun su tasarrufu sağlayan klozetleri, Swissotel'de düzenlenen basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Toplantıda konuşan Ece Banyo Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, ev, işyerleri ve toplu yaşam alanlarında en fazla su kullanılan yerlerden birinin klozetler olduğuna işaret ederek, küresel ısınma ve sonucunda oluşan su sıkıntısına çözüm amacıyla normal klozetlere göre, su tasarrufu sağlayan yeni nesil klozetler tasarladıklarını ifade etti.

-"KLOZET TEMİZLİĞİNDE AB'DE 6, TÜRKİYE'DE 9 LİTRE SU KULLANILIYOR"

Türkiye'de klozet temizliğinde kullanılan su miktarının TSE standartlarında fonksiyon sınırı olan 9 litre seviyesinde bulunduğuna, bu rakamın Avrupa ülkelerinde ise 6 litre olduğuna dikkat çeken Çenesiz, "Şu anda Türkiye'de üretilen klozetler de genel olarak 6 litre ile 9 litre arasında değişen miktarda su ile tam fonksiyon yapan klozetler üretiliyor. Biz, yeni ürünümüzle klozetlerdeki su tüketim miktarını 4.5 litreye çektik ve tam fonksiyon elde ettik" dedi. Çenesiz, TSE laboratuvarlarında da test edilen klozetler ile, Türkiye'deki kolzetler arasında en az su kullanarak tam fonksiyon elde edildiğinin tescil edildiğini kaydetti.

-"ESKİ KLOZETLERE GÖRE YILDA 39 BİN LİTRE TASARRUF"-

Çenesiz, su tüketimini 4.5 litreye düşüren yeni nesil klozetlerin, çift kademeli rezervuar iç takımı ile kullanılması durumunda da 2.5 litre ile yarım fonksiyon yaptığını da dile getirerek, yeni nesil klozetlerinin Avustralya Devlet Standart Organizasyonu tarafından da "Yıldızlar Sertifikası" aldığına vurgu yaptı. Çenesiz, "Dört kişilik bir aile bu ürünü kullanması halinde, 9 litrede tam fonksiyon yapan eski nesil klozetlere göre, yılda 39 bin litreye varan su tasarrufu elde edebilecek" diye konuştu. Özellikle yeni yapılan konutlarda, işyerlerinde ve toplu yaşam alanlarında az su tüketen yeni nesil klozetler kullanılması halinde, ciddi rakamlarda su tasarrufu sağlanacağını belirten Çenesiz, su tasarrufu sağlayan yeni ürünlerinin Türkiye'de seri üretimle piyasaya sunulan ilk ve tek ürün olduğunu da sözlerine ekledi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title