Haberler

Ustaların Yarışı- Knidos Kupası'nda dereceye giren ekiplere plaketleri verildi

Güncelleme:

TÜRKİYE Açıkdeniz Yarış Spor Kulübü (TAYK) ve Datça Yat Spor Kulübü'nün düzenlediği Ustaların Yarışı- Knidos Kupası'nda dereceye giren ekiplere törenle plaketleri verildi. Yarışa Türkiye, Norveç, Hollanda, Rusya ve İngiltere'den katılan sporcular katıldı.

TÜRKİYE Açıkdeniz Yarış Spor Kulübü (TAYK) ve Datça Yat Spor Kulübü'nün 19-21 Ekim tarihleri arasında ortaklaşa düzenlediği Ustaların Yarışı- Knidos Kupası'nda dereceye giren ekiplere törenle plaketleri verildi.

TAYK ve Datça Yat Spor Kulübü'nün Cumhuriyetimizin 100. yılında düzenlediği 'Ustaların Yarışı- Knidos Kupası' Muğla'nın Datça ilçesinde gerçekleştirildi. Türkiye, Norveç, Hollanda, Rusya ve İngiltere'den katılan sporcular ile Datça'da ilk uluslararası yelken yarışının heyecanı yaşandı. IRC 1, IRC 2, IRC 3 ve IRC 4 divizyonlarındaki tek gövdeli teknelerin katıldığı yelken yarışları 19 Ekim'de Datça Kairos Marina'da açılış resepsiyonu ile başladı. Yarışın 20 Ekim'de Datça Kairos Marina açıklarından startı verilen ilk etabı rüzgarın starttan sonra zayıflaması ve ilerleyen saatlerde tamamen dinmesi sebebiyle abandonne edildi. 21 Ekim'de gerçekleşen ikinci etabı ise Knidos antik limanında başlayarak Datça limanında sona erdi. Bu yarış, deniz tutkunları, yelken ustaları ve spor meraklılarına Datça koylarında eşsiz bir deneyim sundu.

Datça Yarımadası'nın tarihi coğrafi rotalarında gerçekleşen yarışta IRC 1 divizyonunda 'Courrier du Coeur' isimli yatıyla Andrey Arbuzov ve ekibi, IRC 2 divizyonunda 'Omani-Larak Taşımacılık' isimli yatıyla Tunca Çalışkan ve ekibi, IRC 3 divizyonunda 'Aragorn' isimli yatıyla Miara Sailing Team ve IRC 4 divizyonunda 'M2' isimli yatıyla Team Rebella birinci oldu. Knidos Kupası'nı ise 'En iyi düzeltilmiş zaman' kategorisinde ise OMANI-Larak Taşımacılık isimli yatı ile Tunca Çalışkan ve ekibi kazandı. Dereceye girenlere plaketleri törenle verildi.

'AKDENİZ VE EGE İKİ DENİZ BİR YARIŞ'

Datça Kaymakamı Murat Atıcı, yarışların ardından yaptığı açıklamada, Datça'da Ustaların Yarışı - Knidos Kupası'nda, ulusal ve uluslararası 20 yat yarışçısının katılımıyla etapların çok güzel bir şekilde geçtiğini söyledi. Kaymakam Atıcı, Datça'nın Karaköy tarafından başlayıp Knidos ve Knidos 'dan Datça merkeze kadar ilçedeki görkemli 52 koyu ile yarışa dahil olduğunu belirtip, TAYK, Datça Yat Spor Kulübü, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kültür Turizm Bakanlığı ve Muğla Valiliği'nin destekleriyle Datça'nın tanıtımına katkı sağlandı. Datça'daki yelkenli yarışlara vatandaşların yoğun ilgisi oldu. Yarışların Cumhuriyetimizin 100. yılında olmasının ayrı bir önemi oldu. 'Akdeniz ve Ege İki Deniz bir Yarış olarak yarışlar tamamlandı. Önümüzdeki yıllarda da uluslararası çapta katılımcılarla yarışlar yapılmaya devam edecek. Datça'yı sadece deniz ve gastronomisiyle değil bu tür etkinliklerle de tüm dünyaya tanıtacağız dedi.

'GENİŞ KATILIM VE ARTAN COŞKUYLA ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DA DEVAM EDECEKTİR'

Organizasyon Komitesi'nden Datça Yat Spor Kulübü Başkanı Hasan Çıplak, Ustaların Yarışı- Knidos Kupası'yla, Datça ve Muğla turizminin, tarihinin, deniz sporlarının ve kültürünün tanıtımına katkı sağlanması amaçlandı. Ege ve Akdeniz'in birleştiği yerde gerçekleşen bu yelken yarışı, dünyanın dört bir yanındaki yelken tutkunlarını birleştirmiştir. Bu yılki ilk yarışın Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yılında düzenlenmesi onur kaynağıdır. Coşku ile birincisi tamamlanan 2023 yılı Ustaların Yarışı - Knidos Kupası her yıl genişleyen katılım ve artan coşkuyla gerçekleştirilerek önümüzdeki yıllarda da devam edecektir dedi.(DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Hollanda Türkiye Norveç Knidos Rusya Spor Tayk Turizm Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title