Haberler

Son dakika: Toprak sahada başladıkları hentbolda 2'nci lige yükseldiler

Güncelleme:

Son dakika haber: - Toprak sahada başladıkları hentbolda 2'nci lige yükseldiler Şanlıurfalı kız öğrencilerin büyük başarısı Şanlıurfa'nın ilk ve tek profesyonel hentbol takımını kız öğrenciler oluşturuyor Yaş ortalaması 15 olan öğrenciler profesyonel takımlarla mücadele edecek Şanlıurfa'da toprak sahada...

- Toprak sahada başladıkları hentbolda 2'nci lige yükseldiler

Şanlıurfalı kız öğrencilerin büyük başarısı

Şanlıurfa'nın ilk ve tek profesyonel hentbol takımını kız öğrenciler oluşturuyor

Yaş ortalaması 15 olan öğrenciler profesyonel takımlarla mücadele edecek

ŞANLIURFA - Şanlıurfa'da toprak sahada başladıkları hentbolda kulüpleşen öğrenciler, "Güneşin Çocukları Hentbol Takımı" olarak Hentbol Federasyonu Kadınlar 2'inci Ligi'nde 15 yaş ortalaması ile mücadele edecek.

Toprak üzerine çizdikleri sahada hentbol oynayan ve tamamı öğrenci olan genç kız sporcular, Türkiye Hentbol Federasyonunun daveti üzerine bu yıl Hentbol Federasyonu Kadınlar 2'inci Ligi'nde mücadele edecek. Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tahsis edilen 11 Nisan Spor Salonu'nda antrenmanlarını yapan Güneşin Çocukları Hentbol Takımı, Hentbol Federasyonu Kadınlar 2'inci Ligi'nde mücadele edecekleri günün heyecanını yaşıyor. Daha önceleri toprak ve beton sahada antrenman yapan sporcular, şimdilerde modern salonda antrenman yapmanın keyfini yaşıyor. Sporcular, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kendilerine spor salonu ve saha sözü verildiği için de çok mutlu olduklarını, inşaat çalışmalarını sabırsızlıkla beklediklerini söyledi.

Beden eğitimi öğretmeni ve Güneşin Çocukları Hentbol Takım antrenörü Bayram Kaplan, "Türkiye Hentbol Federasyonu 2'nci Ligine davet edildik. Şanlıurfa'dan bir ilk olacak. Şanlıurfa'nın kendi çocukları, evlatları ikinci ligde mücadele edecek. Bu ligde çocuklarımızın müsabakaları kazanmalarından çok tecrübe kazanmalarına odaklanacağız. Çünkü bu çocuklarımızın en büyüğü daha 16 yaşındadır. 15 yaş ortalamasına sahip bir kulübüz. Güneş'in Çocukları Gençlik ve Spor Takımı olarak Şanlıurfa Valimiz Abdullah Erin'in destekleri ile kurulduk. Daha sonra yine valimizin destekleri ile bölgesel ligde mücadele ettik ve şuan ikinci lige davet edildik. Şanlıurfa ilk ve tek hentbol takımı olduğumuz için çok mutlu ve gururluyuz. Şanlıurfa'mızı temsil edeceğiz. Buradan emeği geçen başta Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Haliliye Kaymakamı Metin Esen ve çocuklarımızın ailelerine çok teşekkür ederim" dedi.

"Kendi sahamıza kavuşacağımız günü bekliyoruz"

Açıklamada bulunan takım kaptanı Zeliha Nur Ercan, kendi saha ve salonlarına kavuşacakları günü sabırsızla beklediklerini belirterek, "Çok çalışıyoruz elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 2'nci ligde mücadele edeceğiz. Rakiplerimiz bizden oldukça güçlü ve büyükler ama önemli olan yaş ve güç değil tamamen inanmak diyerek mücadele edeceğiz. Bizim maç eksikliğimiz var, bu maç eksikliklerimizi kapatıp, iyi bir şekilde hazırlanacağız. Rakiplerimiz de bilsinler ki iyi bir şekilde hazırlandıktan sonra onların güçlü rakibi olacağız. Daha önce bize saha yapılacak diye söz verilmişti. Hem saha hem antrenman yapabileceğimiz spor salonu inşaatının başlaması için sabırsızlanıyoruz. Şimdilik gençlik sporun tahsis ettiği spor salonunda çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Sporculardan Ravzanur Akça ise "İkinci lige davet edildik. Davet haberini duyunca çok mutlu olduk. Bizi davet eden federasyon başkanımıza ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz desteklerle buraya kadar geldik, bize desteklerin devam etmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

9'uncu sınıfa giden genç sporcular, geçtiğimiz yıl öğrencilerin birbirlerine yardımcı olmaları için Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından aynı okul ve sınıfta ders görmeleri sağlanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Şanlıurfa Türkiye Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title