Haberler

Son Dakika: Milli okçu Mete Gazoz dünya şampiyonu oldu

Güncelleme:

Son dakika: Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'da düzenlen Dünya Şampiyonası'nın klasik yay finalinde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek altın madalya kazandı. 24 yaşındaki sporcu, bu turnuvada altın madalya kazanan ilk Türk okçu oldu ve bu başarıyla tarihe geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Gazoz'u tebrik ederek, "Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak tüm Türkiye'ye büyük gurur yaşatan, ata sporumuz okçulukta adeta destan yazan Mete Gazoz evladımızı canıgönülden tebrik ediyorum." dedi.

Almanya'nın Berlin şehrinde düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası erkekler klasik yay kategorisinde Mete Gazoz, finalde Kanadalı Eric Peters ile karşı karşıya geldi. Mete Gazoz, rakibini 28-27, 28-30, 24-28, 30-28 ve 28-29 setler sonucunda 6-4 mağlup ederek altın madalyanın sahibi oldu.

"BUGÜN GEZEGENİN EN İYİ OKÇUSU BEN OLDUM"

Olimpiyat Şampiyonluğunun ardından Dünya Şampiyonluğunu da elde eden Mete Gazoz, galibiyetinin ardından açıklamalarda bulundu. Çok mutlu olduğunu ifade eden Mete Gazoz, "Çok da iyi oldu, güzel oldu. Berlin'i çok seviyordum, şimdi daha da çok seviyorum. Anlamı çok büyük benim için. Dün kazandığımız takım kotası bence daha önemli bundan. Ben dün ağlamadım finalim var diye ama ağlamak istemiyorum. Bugün gezegenin en iyi okçusu ben oldum, olmaya da devam edeceğim" dedi.

Son Dakika: Milli okçu Mete Gazoz dünya şampiyonu oldu

BİREYSELDE DÜNYA ŞAMPİYONU OLAN İLK TÜRK OKÇU OLDU

Mete Gazoz, Dünya Okçuluk Şampiyonasında altın madalya kazanan ilk Türk okçu oldu ve bu başarısıyla tarihe geçti. Milli okçu, aynı zamanda Dünya Şampiyonası'nda finale çıkan ilk Türk okçu olurken, Dünya Şampiyonu olarak büyük başarı elde etti.

BRONZ VE GÜMÜŞ MADALYA SAHİPLERİNİ BULDU

Şampiyonayı 1'inci tamamlayarak altın madalyanın sahibi olan Mete Gazoz'un dışında 2'nci ve 3'üncüler de madalyalarını aldı. Kanadalı Eric Peters gümüş madalyayı kazanırken, Brezilyalı Marcus D'Almeida ise bronz madalya kazanarak şampiyonayı tamamladı.

Son Dakika: Milli okçu Mete Gazoz dünya şampiyonu oldu

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN METE GAZOZ'A TEBRİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Mete Gazoz'u tebrik etti. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak tüm Türkiye'ye büyük gurur yaşatan, ata sporumuz okçulukta adeta destan yazan Mete Gazoz evladımızı canıgönülden tebrik ediyorum."

Haberler.com / Emre İliksiz - Spor

Dünya Şampiyonası Mete Gazoz Türkiye Almanya Destan Dünya Spor Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (18)

haylaz_7367:

ülke insanı olarak yılda bir kez sevinme hakkımız var, helal olsun dahi sporcu

199
6
yanıtYanıtla
ERKAN ÜNAL:

Helal olsun

179
5
yanıtYanıtla
öğretmen hoca:

Maşallah

169
6
yanıtYanıtla
Burak Ergül:

Allah muvaffak etti sende başarılı oldun çokta kendinden bilmemelisin

50
71
yanıtYanıtla
haylaz_7367:

beslenmene dikkat et ilaçlarını ihmal etme

yanıt5
yanıt1
pentakill lol:

siz nasıl insanlarsınız ya tebrik etmek bile zorunuza gidiyor. sen ne yapacaksın rabbimin yardımını. maşallah de geç. sen böyle yazınca hanene sevap felan yazıldığını mı sanıyorsun?

yanıt2
yanıt0
bekir yapici:

helal olsun gercekten sevindim cünki aticilik okculuk gibi sporlar gelismis ülkelerde bizden fazla ragbet ilgi görüyor.

61
2
yanıtYanıtla
Alkurt:

HELAL OLSUN

54
3
yanıtYanıtla
Ali aslan:

Tebrikler. Ama kibirlenmemen gerekir. Sen fiili duanı ettin Allah da başarılı kıldı seni nasip etti. Senin kendi başarın değil. Şükretmen gerekir. Çocuklarımıza keşke her şeyin Allah tan geldiğini anlatsak.

16
32
yanıtYanıtla
haylaz_7367:

seneye de seni görsek sahalarda

yanıt7
yanıt1
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title