Haberler

Silifkeli Atlet Okan Yumuk, Uluslararası Ülker Lefkoşa Maratonu'nda Birinci Oldu

Güncelleme:

Silifkeli atlet Okan Yumuk, 15 yaşında başladığı atletizm yarışmalarında birçok madalya ve kupa kazandı. En son Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde düzenlenen maratonda birinci olan Yumuk, dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

Silifkeli atlet 21 yaşındaki Okan Yumuk, 15 yaşında Beden Eğitimi öğretmeninin 'Sen de gel koşarsın' diye başladığı atletizm yarışmalarında yüzlerce madalya ve kupanın sahibi oldu. Başarıdan başarıya koşan Okan Yumuk, en son Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde düzenlenen Uluslararası Ülker Lefkoşa Maratonu 10 kilometre yarışlarında 18-29 yaş kategorisinde birinci oldu.

21 yaşında olmasına rağmen Mersin ve Türkiye genelinde katıldığı yarışmalarda Türkiye birinciliği ve ikinciliği bulunan Okan Yumuk, hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirtti.

Spora 15 yaşında başladığını belirten Yumuk, "Spora ilk başladığım da beden eğitimi öğretmenimiz, 'Sen de gel koşarsın' diye beni koşuya teşvik etti. Öğretmenimiz beni okulun etrafında koşturdu. Daha sonra ilk sene yarışmalara katılamadım. 3 aylık yaz tatilinde hırs yaptım. Hem çalıştım, hem antrenman yaptım. Yarışma sezonu açıldığında katıldığım ilk yarışmamda Mersin'de krosta birinci oldum. Spor hayatım böyle başladı. Lisede de devam ettim. Zorluklar çektim. Pandemiden sonra bırakmayı düşündüm. Son yarışmamı koşup bırakmayı düşündüm. Ancak 20 yaş altında 10 bin metrede Türkiye şampiyonu oldum ve Silifke Belediye spor'un teklifi ile kulübün sporcusu oldum. 2 sene boyunca gittiğim her yarışmada derece ile döndüm. Spor güzeldir, disiplin getirir. Düzene sokar. Herkes çocuğunu evlatlarını spora yöneltsin. Futbol, atletizm fark etmez" dedi.

Yumuk, tüm gençlerin hangi spor olursa olsun spora yönelmelerinin kendileri için iyi olacağına dikkat çekti. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Atletizm Kıbrıs Dünya Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title