Haberler

    Senad Ok: Yerli ve Yabancı Hoca Opsiyonu Masada

    Spor Toto Süper Lig'de performansıyla taraftarlarına hayal kırıklığı yaşatan Fenerbahçe'de Ankaragücü mağlubiyeti bardağı taşırdı, teknik direktör Cocu ile yollar ayrıldı. Şimdi futbol kamuoyu "Sarı-lacivertli ekibin başına kim gelecek?" sorusuna yanıt arıyor...

    Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, Skorer TV'de Ezgi Toper'le birlikte sarı-lacivertli kulüpte yaşanan gelişmeleri masaya yatırdı...

    İşte Senad Ok'un sözleri: "G.Saray derbisi öncesi Cocu ile yolları ayırma kararı beklenmiyordu. Ankaragücü maçına yönelik anlık bir karar. Taraftar bu kadar bağırmasaydı, böyle bir infial olmasaydı Cocu'nun durumunun değerlendirmesi için 1-2 gün beklenebilirdi. İnsanlar stattan çıkmadı. Başakşehir maçında da benzeri oldu. Aksi takdirde taraftarlar tribünü boşaltmazdı. Cocu'nun görevden alınmasının ardından protestoların kesilip insanları sevinç çığlıkları attığını duydum.

    "Ali Koç'un söylemlerine yakışmayan bir son oldu"

    Başkanın aldığı karar anlık bir karar. Taraftar tepkisi bunda etkili oldu. F.Bahçe'nin teknik direktörünü yollarken bir geleneği yoktur. Maç bittikten 10 dakika sonra göndermek çok şık olmadı. Üzüldüğüm konu şu; Ali Koç'un söylemlerine yakışmayan bir son oldu. Başkan iyi direndi, ama finali kötü yaptı. Real Madrid'in yaptığı gibi olmalıydı. Başka bir yabancı hoca geldiğinde aynısının kendisine yapılmayacağının garantisi yok. Luis Aragones'in yollanmasına önceden karar verilmişti. Ama sezon sonu beklendi ve daha şık bir şekilde yollar ayrıldı.

    "Cocu'nun sorumluluğu başkasına attığını görmedim"

    Hataları var ama iyi niyetli işini yapan bir hocaydı. Sorumluluğu başkalarına atan hocalar gördük. Transferlerin geç yapılmasına rağmen, iskeletin olmamasına rağmen hiç yakınmadı. Cocu buraya sadece para için gelmedi. Hollanda'nın üzerinde bir lige gitmeyi düşünüyordu. F.Bahçe'nin teklifini ikinci üçüncü temasta kabul etti. Cocu'nun hedefi ileride Barcelona'ya gitmek. Bir risk aldı. Cocu'da hoşuma giden şu oldu, mazeret üretmek yerine işi çözmeye uğraştı.

    "Gönderin ama gönderirken de tüm ihaleyi Cocu'ya bırakmayın"

    Cocu ile Fulham maçından sonra konuştum; bana 'Burası F.Bahçe burada bahane yok' dedi. Büyük bütçe ile iş yapmakla biraz daha sıkıntılı bütçe ile iş yapmak arasında fark var. Comolli çok cesur bir Sportif Direktör değil. Cocu'nun çıkardığı 11'de hatalar var. Sol tarafta çareler üretmeye çalıştı. Cocu biraz günah keçisi oldu. O maçtan sonra kalması gerçekten zor. Bıçak kemiğe dayanmıştı. Gönderin ama gönderirken de tüm ihaleyi Cocu'ya bırakmayın. Bazı yönetim kurulu üyeleri Comolli'nin niye fazla sorumluluk almadığını sorguluyor.

    "Başkanın büyük konuşmaması lazımdı"

    Teknik adam değişiklikleri Real'de de oluyor, amatörde de oluyor. Başkan kendisini çok zorlu periyoda soktu. Ersun Yanal'ı getirmeyebilirsiniz. Aykut hocayı düşünmeyebilirsiniz. Ama büyük konuşmamak lazım. Temkinlik konuşmak gerekir.

    "Her türlü opsiyonumuz masada"

    Bilgi olarak söyleyeyim; yabancı hoca daha çok ön planda. Yetkili isimlerle konuştum, konuya hakim isimler... 'Her türlü opsiyonumuz masada' dediler... Yabancı olduğu kadar yerli de gündemde. Derbide Erwin Koeman takımın başında olacak. Belli bir süre takımın başında kalacak. Aykut hoca kapıları kapamış. Alelacele hoca getirmek, başka riskleri gündeme getirir. Koeman'ın birkaç hafta takımda kalma ihtimali var. Koeman'la bir süre yola devam edilip yabancı veya yerli hocayla anlaşılacak. Yerli adaylar arasında Tayfun Korkut ve Ümit Özat olabilir. Henüz isim şekillenmedi. Koeman derbide sahaya iyi bir takım çıkarabilir. Koeman da işi bilen ve tecrübeli teknik adam.

    "Yeni hocayı başkan seçecek"

    Yeni teknik direktörü Comolli getirmeyecek. Başkan ve yönetici Semih Özsoy hocayı getirecek. Comolli sadece tavsiye edecek. Başkanın vereceği karar belirleyici olacak. Söylenen şu her türlü opsiyon masada. Şu an vereceğim somut bilgiler bunlar.

    G.Saray derbisi

    Derbi öncesi moraller bozuk. Kadroya baktığın zaman F.Bahçe'nin geçmişini bilen oyuncu sayısı az. Volkan Demirel'in sahada olması F.Bahçe için farklı bir motivasyon. Takımı toparlayabilecek, isyan edecek oyuncu yok. Volkan çıkıp diyordu ki 'Biz G.Saray'ı yeneceğiz.' Psikolojik etki yaratıyordu. Tribünler Volkan'ı görürse biraz gerilebilir. Takımı toparlayabilir. G.Saray'ın eksikleri var. Ama F.Bahçe zor durumda. Onlar da fırsatı değerlendirmek isteyecekler. F.Bahçe'yi küme düşme potasına yaklaştırmak isteyecekler. Son 20 yılı baz aldığımızda F.Bahçe'nin en zayıf derbi kadrosu olacağını düşünüyorum. Soyunma odasında takımı çekip toparlayacak oyuncu yok. Durum bu açıdan sıkıntılı. Ama futbol bu.

    "Başkan, Volkan krizinin büyümesine izin vermemeliydi"

    Sürekli kriz çözülüyor kulüpte. F.Bahçe hep iyi senaryoyu düşünüyor. Sayın başkan, Semih Özsoy ile Volkan'ı barıştıramıyor mu? Kriz çıkarmak yerine bunları kendi içinde çözmek gerekiyor. Sayın başkanın olayın büyümesine izin vermeyerek çözmesi gerekirdi. Comolli'nin Volkan'dan rahatsız olduğunu biliyorum. Krizin bir faktörü bu. Başkanın işi zor. Allah yardımcısı olsun. Bu kadar kaostan takımı nasıl çıkaracak bilmiyorum. Heyecanı aklının önüne geçmiş alınan kararlar sözkonusu. Heyecanını engellemeniz gerekiyor.

    "Volkan sesini niye Semih Özsoy'a yükseltti?"

    Volkan sesini yükselttiyse hatalı. Volkan niye Abdullah Kiğılı, Nihat Özdemir ve Mithat Yenigün'e sesini yükseltmedi? Niye Semih Özsoy'a yükseltti? Bu sorunun cevabını düşünün diyorum. Futbolcuların kontratı sağlam. Çoğu futbolcu yöneticiden zengin. Garanti para alıyor. Maddi olarak bu oyuncuların hiçbir çekincesi yok. Dirar, Aatif, Ozan gidebilir. Daha esnek olmanız, empati yapmanız lazım. Fatih Terim, Şenol hoca hala hata yapıyorlar. Senin tecrübesiz ve duygularıyla hareket eden profilde olduğu için hata yapmama şansın yok. Başkan ve yönetim 4 aylık süreçte 4 yıllık tecrübe edinmiştir.

    Kaynak: Skorer / Spor

    Milliyet Gazetesi Fenerbahçe Senad Ok Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title