Haberler

Rus Voleybolcunun Türkiye ve Şampiyonluk Aşkı

TATİL için geldiği Antalya'ya hayran kalan ve ülkesindeki spor kariyerini sonlandırıp kente yerleşen Rus voleybolcu Svetlana Uncu, 9 yıl aranın ardından Antalyaspor formasıyla bölgesel lig şampiyonluğu yaşadı.

TATİL için geldiği Antalya'ya hayran kalan ve ülkesindeki spor kariyerini sonlandırıp kente yerleşen Rus voleybolcu Svetlana Uncu, 9 yıl aranın ardından Antalyaspor formasıyla bölgesel lig şampiyonluğu yaşadı. Kaptanlığını yaptığı takımıyla bu sene ikinci ligde mücadele edecek olan Svetlana, "Rusya'da doğdum ama kendimi Türk gibi hissediyorum. Bu sene şampiyonluğu kazanıp, 1. ligde forma giymek istiyorum" dedi.

Rusya'da dünyaya gelen ve 10 yaşında ailesinin yönlendirmesiyle voleybola başlayan Svetlana, 14 yıl boyunca profesyonel olarak farklı kulüplerde forma giydi. Rusya Voleybol Süper Ligi takımlarında İskra Samara'da 2 yıl oynayan Svetlana, 24 yaşında Antalya'ya tatile geldi. Türk insanına, Antalya'nın tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kalan Svetlana, tatil sonrası Antalya'ya yerleşmek için spor kariyerini sonlandırdı. Antalya'ya yerleşen Svetlana, turizm sektöründe çalışmaya başladı. Otellerde fotoğrafçılık yaptığı dönemde tanıştığı Türk ile evlenip 'Uncu' soyadını alan Svetlana, evliliğinde Kerim adını verdiği oğlunu kucağına aldı.

İLK YILDA BÖLGESEL LİG ŞAMPİYONLUĞU

Antalya'da stüdyosunda ve otellerde turistlerin tatil anlarını fotoğraflarıyla ölümsüzleştiren Svetlana, eşi ile ayrılmasının ardından bir tanıdığı aracılığıyla 9 yıl ara verdiği spor kariyerine yeniden dönme kararı aldı. Geçen yıl oluşturulan Antalyaspor Bayan Voleybol takımına kaptanlık yapan Svetlana Uncu, ilk yılında bölgesel lig şampiyonluğu yaşadı. Takımının şampiyonluğunda önemli role sahip olan Svetlana, bu sezon da Bayan Voleybol 2. Lig'de şampiyonluk kupasını kazanmayı hedeflediklerini söyledi.

HEDEF İKİNCİ YILDA İKİNCİ KUPA

Takımıyla yeni sezon hazırlıklarına başlayan Svetlana Uncu, "Rusya'da 24 yaşına kadar profesyonel voleybol oynadım. Antalya'ya tatile geldikten sonra buranın iklimini, insanını çok sevdim. Antalya'ya yerleştim ve fotoğrafçılık yapmaya başladım. 9 yıl ara verdikten sonra geçen sene kurulan Antalyaspor'da takım kaptanı olarak yeniden spora döndüm. Takımımızla çok güzel aile bağı kurduk, emek verdik ve şampiyonluk yaşadık. Bu sene de başarımızın devamını getireceğiz. 9 yıl voleybola ara verdikten sonra ilk sene şampiyonluk heyecanı yaşamak çok güzel. Bu yıl 2. Lig'de şampiyon olup 1. Lig'e yükselmek istiyoruz" dedi.

- Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Antalyaspor voleybol Antalya Spor Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Bakmadan Geçme

Usyk kimdir? Boksör Usyk kaç yaşında, nereli? #129351 Tyson Fury kim, kaç yaşında, nereli? #127942 18 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Fury Usyk maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda 2024? Tyson Fury Usyk maçı ne zaman #129351 18 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Yeni Angola Büyükelçisi Muhammet Mustafa Çelik kimdir? Muhammet Mustafa Çelik hayatı ve biyografisi nedir? 18 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! 18 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 18 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! #9889 #127919 18 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 18 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 18 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 18 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title