Haberler

Onur Özcan Denizli'nin Gururu Oldu

Onur Özcan, dünya ikinci olarak, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Dünya İşitme Engelliler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda Denizli Belediyesporlu güreşçi

Onur Özcan, dünya ikinci olarak, başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Dünya, Olimpiyat ve Avrupa şampiyonluğunu elinde bulunduran Denizli Belediyespor'un işitme engelli güreşçisi Onur Özcan, 3-5 Eylül 2012 tarihleri arasında Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da yapılan Dünya İşitme Engelliler Grekoromen Güreş Şampiyonası'nda dünya 2.'si olarak gümüş madalya kazandı. Moğolistan, Moldova, Sırp ve Ermeni rakiplerini yenerek 74 kiloda finale kalan Onur Özcan, Ukraynalı rakibiyle altın madalya için mücadele etti. İyi bir maç çıkaran ve 2-0 öne geçen başarılı sporcunun, müsabakanın bitimine 40 saniye kala omuzu çıktı.

Doktorların muayenesi sonrasında, güreşe devam etmesinin mümkün olmadığı anlaşılan Özcan, altın madalya yerine gümüş madalya ile yetinmek zorunda kaldı. 40 saniye ile altın madalyayı kaçıran Özcan büyük üzüntü yaşadı. Baba Halil Özcan, oğlu ile gurur duyduğunu belirterek, "Oğlum, Denizli'yi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil etti. Rakiplerini sırasıyla yendi ama finalde hesapta olmayan sakatlık yaşadı. Altın madalya almaya 40 saniye kala omzu çıkınca, güreşe devam edemedi ve altın madalyayı kaçırdı" dedi.

Denizli Belediyespor Engellilerspor Şube Başkanı Turgay Besim, Onur'un sportif geçmişinin başarılarla dolu olduğunu belirterek, "Bu başarılara bir yenisini daha ekledi. Kendisini tebrik ediyoruz"er ve başarılarının devamını dilerim. Bizleri çok sevindirdi" diye konuştu. - DENİZLİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Denizli Belediyespor Halil Özcan Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title