Haberler

Ömer Uğurata: "Hedefimiz Altın Madalya"

Genç Erkek Milli Takım Baş Antrenörü Ömer Uğurata, Türkiye'de düzenlenecek olan Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda kendilerine güvenenleri mahcup etmeyeceklerini söyledi.
Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesine...

Genç Erkek Milli Takım Baş Antrenörü Ömer Uğurata, Türkiye'de düzenlenecek olan Genç Erkekler Avrupa Şampiyonası'nda kendilerine güvenenleri mahcup etmeyeceklerini söyledi.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan Genç Erkek Milli Takım Baş Antrenörü Ömer Uğurata, organizasyonun Türkiye'de düzenlenmesini sağlayan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederek, "Bu takım, yıldızlarda Avrupa Şampiyonu olmuş ve geçen sene de altın madalyaya ulaşmış bir takım. Bu bizim üzerimizde bir baskı yaratacağı gibi, pozitif anlamda da etki olacaktır. Başta seyircimizin desteğiyle ekstra motive olacağız. Her ne kadar organizasyonun ülkemizde olması oyuncularımızda baskı yaratacak gibi düşünülse de, bu oyuncuların 15 yaşındayken EYOF'ta 3. olduklarını da unutmamak gerekiyor" dedi.

"HEDEFİMİZ ALTIN MADALYA"

Ömer Uğurata, hedeflerinin altın madalya kazanmak olduğunu vurgulayarak, "Bir diğer önemli hedefimiz de U19 Dünya Şampiyonası'na katılmak olacak. Bu takım U15'te Balkan Şampiyonu olduğundan bu yana hep U19 Dünya Şampiyonası'nı da hedef olarak gördü. Sonuçta Avrupa'da basketbolun merkezi durumdayız. Ama dünyadaki yerimizi de hem oyuncu olarak hem de takım olarak görmek istiyoruz. Bu nedenle de U19 hedefini koyduk. Şayet biz bu hedef madalyaya ulaşırsak, bu da bizim için gurur olacaktır. Bize inanan ve güvenen Başkanımız Turgay Demirel'e, yönetim kurulumuza, Milli Takım İdari Menajerimiz Barbaros Akkaş'a ve Altyapı Erkek Milli Takım Koordinatörü Nihat İziç'e teşekkür ediyorum. Amacımız iyi bir hazırlık dönemi geçirmek ve ülkemizi de temsil etmek olacak" şeklinde konuştu.

"MANNHEİM TURNUVASI HAZIRLIK SÜRECİ AÇISINDAN ÖNEMLİ"

İki yılda bir düzenlenen Mannheim Turnuvası'nın hazırlık süreci açısından önemli olduğunu belirten Uğurata, "Mannheim'de tam takım olmayı hedefliyoruz. Sonuçta önemli bir hazırlık turnuvası olacak. Takımımız, kurulduğu günden bu yana hep yukarılara oynayan bir takım. Bu alışkanlığımızı sürdürmek istiyoruz" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Turgay Demirel Mannheim Türkiye Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title