Haberler

Öğrencilere Uyuşturucu ve Doping ile Mücadele Konferansı Verildi

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, Profilo Marina Ortaokulu ve Halil İbrahim İper-Adnan İper Anadolu Lisesi’nde öğrencilere uyuşturucu, doping, alkol, sigara, bilgisayar oyunları bağımlılığı ve kötü alışkanlıkların zararları hakkında konferans verdi.

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, Profilo Marina Ortaokulu ve Halil İbrahim İper-Adnan İper Anadolu Lisesi'nde öğrencilere uyuşturucu, doping, alkol, sigara, bilgisayar oyunları bağımlılığı ve kötü alışkanlıkların zararları hakkında konferans verdi.

Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Başkanı Kaya Muzaffer Ilıcak, uyuşturucu, doping, alkol, sigara, bilgisayar oyunları bağımlılığı ve kötü alışkanlıkların zararları hakkında vereceği konferans için Milli Eğitim Bakanlığı Muğla - Bodrum - Profilo Marina Ortaokulu ve Milli Eğitim Bakanlığı Muğla - Bodrum - Halil İbrahim İper - Adnan İper Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Konferanslar Hapkido-Kumdo Mücadele Sanatları Federasyonu (THMAF) ve Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu (DUMESF) Bodrum temsilcileri Ahmed Vahba ve Fikriye Yalınız'ın katılımı ile gerçekleşti.

Bodrum'da öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Kaya Muzaffer Ilıcak, gençlerle bir araya gelmenin kendisini her zaman heyecanlandırdığını, gördüğü ilginin kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.

Sözlerine bağımlılık yapan zararlı maddeleri anlatarak devam eden Ilıcak, zararlı maddeleri kullanma ile kullanmama arasında çok ince bir sınır olduğunu ifade etti.

Ilıcak, "Kimileri sosyal içiciyim, sadece arkadaşlar arasında alkol alıyorum diyor. Oysa bağımlılık yapan maddeler her durumda zararlıdır. Bu maddeleri kullanmak vücutta geri dönüşü olmayan tahribata yol açıyor. Bunu önlemenin yolu ise spordan geçiyor" dedi.

Muzaffer Ilıcak, "Uyuşturucuyla Mücadelede Tek Yol Spor" sloganıyla yola çıktıklarını söyleyerek, bu amaçla kurmuş oldukları Dünya Uyuşturucuyla Mücadele Eden Sporcular Federasyonu'nun sadece Türkiye'de değil, dünyada da bir ilk olduğunun altını çizerek, bu alanda yaptıkları çalışmaları anlattı.

"SPOR, MÜCADELEDE EN ETKİLİ YOL"

Sporun yaşı olmadığını ve her yaşta yapılabildiğini söyleyen Ilıcak, "Günlük hayatta markete gelip giderken yaptığınız basit bir yürüyüşü bile spor olarak adlandırabiliriz. Ama önemli olan sporu hayatımızın bir parçası yapmak. Ancak bu sayede bağımlılık yapan maddelerden kurtulabilir ve sağlıklı bir yaşam sürebiliriz. Bunca yıllık deneyimlerime dayanarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki spor, uyuşturucu ve benzeri maddelerle mücadelede en etkili yol" diye konuştu.

"BİLGİSAYAR OYUNU BAĞIMLILIĞI, ÇOCUKLARIMIZIN EN BÜYÜK TEHLİKESİDİR"

Günümüzde alkol, sigara, uyuşturucu, doping bağımlılığının bağımlılık riski taşıyan uyarıcılar olduğunu vurgulayan Ilıcak, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunun yanı sıra en büyük tehlike bilgisayarın ve internetin yaygınlaşmasıyla en az diğer uyarıcılar gibi tehlikeli bağımlılık türü olan 'Bilgisayar oyunu bağımlılığı' çocuklarımızın en büyük tehlikesidir. Sizler mutlaka kitap okumalısınız, kitap okuyan insan hayal gücü zengin, başarılı ve dünya gözü açık olur. Arkadaşlarınızla kitaplarınızı değiştirerek kitap arkadaşlıkları oluşturun. Sizlerin ilk öğretmenleridirler. Onlar sizin için vardır ve size en yakındırlar her şeyi aile bireyleri ile paylaşmalıyız. Hayatımızın en önemli yerini işgal eden öğretmenlerimiz ve spor hocalarınızla her konuyu paylaşmalısınız. Çünkü sağlıklı yapıya sahip ailelerin, öğretmenlerimiz ve spor hocalarımızın oluşturduğu toplumlar sağlam ve kötü alışkanlıklardan uzak olur."

Aynı zamanda Türkiye Hapkido Federasyonu Başkanlığını da yürüten Kaya Muzaffer Ilıcak, konferans sonunda hapkido kursuna katılan öğrencilerle bir araya geldi ve Bodrum'da Hapkido spor dalına olan ilgiden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konferanslar, öğrencilerin sorduğu sorulara verilen cevaplardan sonra katılımcılara katılım sertifikalarının takdim edilmesiyle son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Muzaffer Ilıcak Profilo Bodrum Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı? PSG - B.Dortmund maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda yayınlanacak? PSG - B.Dortmund maçı şifresiz mi? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 1 Mayıs EXXEN spor canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 1 Mayıs Pazar günün maçları nereden izlenir? TV8.5 canlı izle! ŞAMPİYONLAR LİGİ TV8.5 CANLI 4K İZLE! 2024 TV8.5 HD kesintisiz donmadan canlı izle linki! TV 8.5 (TV 8 Buçuk) Güncel HD frekans değerleri nedir? TV 8.5 Türksat uydu frekans, sembol oranı ve fec değerleri nedir? TV 8.5 canlı izleme linki! LA Clippers Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Boston Celtics Miami Heat NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 1 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor eleme adayları kim? 1 Mayıs Çarşamba Survivor potada kimler var? Survivor Düello oyununu kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba 2024? Survivor kim kazandı? 1 Mayıs Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title