Haberler

Milli Güreşçiler Dünya Şampiyonası'na Hazır

Serbest Stil Güreş A Milli Takım sporcuları Özbekistan’da düzenlenecek Dünya Şampiyonası hazırlıklarını tamamladı.

Serbest Stil Güreş A Milli Takım sporcuları Özbekistan'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası hazırlıklarını tamamladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Ankara Elmadağ Kamp Eğitim Merkezi'nde çalışan milli güreşçiler, eski ve yeni Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonları'nın isim ve resimleriyle dolu salonda çalışmalarını sürdürdü. Haziran'dan bu yana kampta olan Milliler, 8-14 Eylül 2014 tarihleri arasında Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te yapılacak Dünya Güreş Şampiyonası için hazırlıklarını yaptı.

Serbest stilde güreşecek 57 kiloda Ahmet Peker, 61 kiloda Münür Recep Aktaş, 65 kiloda Mustafa Kaya, 70 kiloda Yakup Gör, 74 kiloda Soner Demirtaş, 86 kiloda Selim Yaşar, 97 kiloda Şamil Erdoğan ve 120 kilo ağır sıklet Taha Akgül Dünya Şampiyonası'nda ay-yıldızlı bayrağı dalgalandırmak için mücadele edecek.

GENÇALP: "ŞAMPİYON OLMAK DEMEK, TARİHE GEÇMEK DEMEK"

Serbest Güreş A Milli Takım Teknik Direktörü Necmi Gençalp; teknik, taktik ve kuvvet antrenmanları yapan sporcuların moral motivasyonlarının iyi durumda olduğunu söyledi.

En son 2007 yılında serbest güreşte Ramazan Şahin'in Dünya Şampiyonu olduğunu hatırlatan Gençalp, "Geçen yıl Dünya Şampiyonası'ndan 3 bronz madalyayla döndük. Güreş farklı, gününü yakalamak önemli. Teksiniz ve o minderde kendi kendinize mücadele veriyorsunuz. Artık hazırız, şampiyonayı bekliyoruz. Hedefimiz her zaman şampiyonluk. Türkiye'nin bizden beklentisi de o yönde. 39 altın Olimpiyat madalyası var, bunun 28'i güreşten. Biz şampiyonluk için çalıştık, elimizden geleni yapıp inşallah başaracağız. Çünkü şampiyon olmak daha farklı, şampiyon olmak demek, tarihe geçmek demek" dedi.

AKGÜL: "DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU'NDA ALTINI ALMA ZAMANI"

3 yıl üst üste Avrupa Şampiyonu olarak büyük bir başarı yakalayan Taha Akgül, Taşkent'te ilk dünya şampiyonluğunu kazanmak istiyor.

Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA) tarafından da serbest stil 125 kiloda dünyanın en iyi güreşçisi seçilen Taha Akgül, Taşkent'teki şampiyonanın da favorisi. Akgül, geçen sene düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda büyükler kategorisinde bronz madalya kazandığını belirterek, "Bu sene altın madalya kazanarak bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. İranlı, Amerikalı, Rus ve Gürcü rakiplerim çok güçlü ama hepsini yenebileceğimi düşünüyorum. Dünya Şampiyonası'nda altın madalya alma zamanım geldi" şeklinde konuştu.

ORTAK HEDEF ALTIN

Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü olan Yakup Gür, Dünya Şampiyonası'na ikinci kez katıldığını vurgulayarak, "İlk hedefim şampiyonluk. Madalyaya yakınım, birinci olabilmek için elimden geleni yapacağım. Daha sonraki hedefim ise Olimpiyat Şampiyonluğu" diye konuştu.

Gençlerde Avrupa ve Dünya ikinciliği olan Soner Demirtaş ise, "İlk büyükler madalyamı bu yıl Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü olarak aldım. Kendime güvenim geldi. Bütün arkadaşlarım gibi benim de hedefim Türkiye'yi en iyi şekilde temsil edip altın madalyayı almak" diye konuştu.

Akdeniz Oyunları birincisi, Gençler Avrupa Şampiyonu ve Dünya üçüncüsü Mustafa Kaya da, Özbekistan'a altın madalya için gittiklerini ifade ederek, "Tek hedefimiz tabi ki madalya. İyi çalıştık, iyi hazırlandık. Güreş hayatımızın parçası artık. Güreş yoksa biz de yokuz" dedi.

KADIN GÜREŞÇİLER DE ALTIN MADALYA PEŞİNDE

Kadın güreşçiler ise İstanbul Burhan Felek Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi'nde son hazırlıklarını tamamladı. Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'yi; 48 kiloda Evin Demirhan, 53 kiloda Merve Kenger, 58 kiloda Elif Jale Yeşilırmak, 63 kiloda Buse Tosun ve 75 kiloda Yasemin Adar temsil edecek.

Milli Takım Teknik Direktörü Ertuğrul Aydoğdu, sporcuların mental ve fiziksel açıdan çok iyi durumda olduklarını belirterek, "Bizde bayan güreşi henüz yeni. Altyapıda kaliteli çocuk bulamazsanız üste gönderemiyorsunuz. Şöyle bir sorunumuz da var; 22-23 yaşında Avrupa Şampiyonası'na katılabilecek bayanlarımız evleniyor" ifadelerini kullandı.

DEMİRHAN: "ALTIN İÇİN SAVAŞACAĞIM"

Yıldızlarda Dünya üçüncülüğü ve Gençlerde Avrupa ikinciliği bulunan Evin Demirhan, "Programlı ve disiplinli bir şekilde antrenmanlarımızı tamamladık. Daha önce Dünya Şampiyonası'nda büyük bayanlarda madalya çıkmadı ama çok yaklaşan arkadaşlarımız oldu. Büyüklerde ilk defa yarışacağım. Altın madalya için savaşacağım" diye konuştu.

ADAŞ: "MOTİVASYONUMUZ YÜKSEK"

Akdeniz Oyunları birincisi Yasemin Adaş, iyi bir hazırlık süreci geçirdiklerini ve motivasyonlarının yüksek olduğunu dile getirerek, "Umarım Özbekistan'da da madalya hedefimizi gerçekleştireceğiz. Bireysel bir spor ama biz tamamen bir takım olduk, hepimiz birbirimize çok güveniyor ve inanıyoruz" dedi.

Gençler Dünya ikincisi ve Avrupa üçüncüsü olan Merve Kenger de, "Antrenmanlarımız, motivasyonumuz çok yüksek devam ediyor. Hedefimiz madalyamızı kazanıp Türk bayrağını göndere çektirmek" açıklamasında bulundu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Özbekistan Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title