Haberler

"Mete Kalkavan Beşiktaş-Fenerbahçe Maçını Alnının Akıyla Yönetir"

Samsun İl Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Kemal Coşgun, pazar günkü Beşiktaş-Fenerbahçe maçının hakemi Mete Kalkavan'la gururlandıklarını söylerken CHP Samsun mlilletvekili olan babası İhsan Kalkavan, "Derbiden de alnının akıyla çıkacağına yürekten"...

Samsun İl Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Kemal Coşgun, pazar günkü Beşiktaş-Fenerbahçe maçının hakemi Mete Kalkavan'la gururlandıklarını söylerken CHP Samsun mlilletvekili olan babası İhsan Kalkavan, "Derbiden de alnının akıyla çıkacağına yürekten inanıyorum" dedi.

"ÖNEMLİ MAÇLARDA GÖREV ALDI"

Hakemliğe Samsun'da başlayan Mete Kalkavan'ın Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde düdük çalacak olmasının camialarında büyük sevinç yarattığını vurgulayan Yusuf Kemal Coşgun, şöyle dedi:

"Samsun'da hakemliğe başlayan, buradaki amatör sahaların tozunu yutan, Samsun'da önemli maçlara çıkan bir arkadaşımızın iş kurmak için İstanbul'a gittikten sonra hakemliğini geliştirmesi ve hem Türkiye'de hem de Avrupa'da önemli maçlarda görev alması, onunla Samsun'da görev yapmış, kendisinde emeği olan bizleri mutlu etti."

"GENÇLERİN İDOLU OLABLİR"

Mete Kalkavan'ın başarısının Samsun'da görev yapan genç hakemlere de faydalı olacağını ifade eden Yusuf Kemal Coşgun, "Samsun'da üst liglerde görev yapan hakem sayımızın fazla olmadığını görüyoruz. Bu yüzden onun maçı yönetmesi, genç hakemleri de kamçılayacak. Mete Kalkavan, gelecek vadeden hakemlerin idolü olabilir" diye konuştu.

Mete Kalkavan'ın 2001 yılında klasman yardımcı hakem olarak Samsun'da göreve başladığını, 1 yıl sonra üst klasman yardımcı hakemi olduğunu, 2004'de de İstanbul'a giderek orta hakem olarak görev yapmaya başladığını belirten Coşgun, saha içindeki duruşunun çok iyi olduğunu anlatırken şöyle dredi:

"Mete Kalkavan'ı, başarılı olmak için planlı ve programlı çalışırdı. Taraftar baskısından da etkilenmeyeceğini düşünüyorum. 2'nci, 3'üncü ve PTT 1'inci Lig'de çok maç yönetti. Bunun da üstesinden gelir. Başarılı olmasını istiyorum."

MİLLETVEKİLİ BABA: "HIRSLIDIR"

CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ise oğlunun Beşiktaş-Fenerbahçe maçını yönetecek olmasının kendilerini de son derece sevindirdiğini söyledi. Oğlunun hakemlikte en üst seviyeye gelebilmek için çok çalıştığını ifade eden Milletvekili Kalkavan, "Bir gün böyle önemli bir maçta görev verileceğine inanıyordum. Çünkü hırslı ve azimlidir" dedi.

FOTOĞRAF - Samsun

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Belediye başkanına 'Kim bu Candaroğlu?' diye soruldu, iş insanı 'Benim' diyerek meclisi bastı

Belediye başkanına "Kim bu Candaroğlu?" diye soruldu, iş insanı "Benim" diyerek meclisi bastı

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

YKS'de görülmemiş olay! 1 saat okulun önünde bekleyen genç, sınava geç kaldı

Gerginlik tırmanıyor! Acun Ilıcalı'dan Aziz Yıldırım'a zehir zemberek sözler

Gerginlik tırmanıyor! Acun Ilıcalı'dan Aziz Yıldırım'a zehir zemberek sözler

Fenerbahçe'de olaylı başkanlık yarışı! İlk raundu kaybeden Aziz Yıldırım, kongreyi terk etti

Fenerbahçe'de olaylı başkanlık yarışı! İlk raundu kaybeden Aziz Yıldırım, kongreyi terk etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title