Haberler

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı Başkanı Ali Erten, TFF Fair-Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Başkanı oldu

Güncelleme:

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı Başkanı Ali Erten, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Fair-Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Başkanlığı'na getirildi. Ali Erten, daha önce Karşıyaka Spor Kulübü başkanlığı yaptığı dönemde Fair-Play ödülüne layık görülmüştü.

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı Başkanı Ali Erten, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Fair-Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu Başkanlığı'na getirildi. Karşıyaka Spor Kulübü'nde başkanlık yaptığı yıllarda, dönemin Göztepe Başkanı Mehmet Sepil'i Euroleague'de oynanan Pınar Karşıyaka-Barcelona basketbol maçına davet eden Ali Erten, karşılaşmayı Mehmet Sepil ile yan yana izlemiş, hemen ardından Karşıyaka ile Göztepe arasında oynanan futbol maçında misafir seyirci kotasını kaldırıp Göztepe Başkanı Sepil'le birlikte Fair-Play ödülüne layık görülmüştü.

Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki TFF Yönetimi tarafından seçilen Fair-Play ve Sosyal Sorumluluk Kurulu'nda geçen dönem üye olarak görev yapan Ali Erten bu kez başkanlık görevini üstlenecek. Erten, İzmirli kulüp başkanları ve spor basını ile el ele vererek "Futbolda İzmir İklimi" kavramını, İZVAK Yönetimi ile birlikte ortaya koyup büyüterek Türk futbolunda örnek bir hareketin öncüsü olmuştu. Bu hareket sonucunda bir araya gelen kulüp başkaları, Türkiye'de bir ilk olarak imzaladıkları ortak deklarasyonla Fair-Play ruhunu resmiyete dökmüşlerdi.

ERTEN: YÜZ YILLIK KULÜPLERİMİZ VAR

Aliağa FK ve Bornova 1877'nin 3'üncü Lig'e yükselmesiyle birlikte İzmir'in profesyonel liglerdeki temsilci sayısının 9'a yükseldiğini, İzmir'in TFF liglerinde İstanbul'dan sonra en çok takımı olan ikinci şehir durumuna geldiğini belirten İZVAK Başkanı Ali Erten, "İzmir, Türkiye'de futbolun ilk oynandığı, unutulmaz ve örnek sporcular yetiştiren bir şehir. Sadece spor kulübü değil, aynı zamanda kent mirası niteliğinde, şanlı tarihleri olan yüz yıllık kulüplerimiz var. Bunlara her yıl artan bir ivme ile yenileri ekleniyor. Bu ivme, İzmir'deki kulüplerimizin değerli başkanları başta olmak üzere, spor basınımızın ve futbolun İzmir'deki tüm paydaşlarının özverili çalışmaları sayesinde artarak devam ediyor" dedi.

İzmir'de çok uzun süredir iş birliği, dayanışma ve Fair-Play ruhunun hakim olduğunu da sözlerine ekleyen Erten, "TFF Başkanımız Sayın Mehmet Büyükekşi ve Yönetim Kurulu üyesi Sayın Talat Papatya başta olmak üzere İZVAK'ta görev yapan yönetici arkadaşlarıma ve destek veren herkese çok teşekkür ederim. İZVAK çatısı altında yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız ile birlikte yaptığımız çalışmaların takdir edilmesi, gerçekten çok güzel bir duygu. Kurulda yer alan çok değerli isimlerle birlikte, türk futboluna hizmet etmeye,katkı vermeye çalışacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Türkiye Futbol Federasyonu Karşıyaka Ali Erten Türkiye Futbol İzmir Spor Futbol Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title