Haberler

Hasret Sona Erdi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de İzleyip Kupasını Verdiği Karşılaşmada Heyecan Üst Seviyeye Çıktı. Son 39 Saniyeye Kadar Süren Amansız Mücadele Sonunda Gülent Taraf, Başkent Ekibi Telekom Oldu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de izleyip kupasını verdiği karşılaşmada heyecan üst seviyeye çıktı. Son 39 saniyeye kadar süren amansız mücadele sonunda gülent taraf, Başkent ekibi Telekom oldu.

En Büyük Kupa Telekom'un

BASKETBOLDA Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı Fenerbahçe Ülker’i müthiş bir mücadele sonunda 83-79 mağlup eden Türk Telekom kazandı. 11 yıl aradan sonra ikinci kez bu kupayı kazanan Başkent ekibinin kaptanı Tutku Açık, kupayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün elinden aldı.

İlk çeyrekte müthiş bir mücadele vardı. İki takımın da sert savunma yaptığı karşılaşmanın bu bölümünde Türk Telekom, geçen sezon lig finalinde şampiyonluğu kaybettiği rakibine pota altında etkili olma çabasındaydı. Erwin Dudley ile Chris Lang, bunda başarılı oldular. Savunma ve hücumda ribaund üstünlüğü mavi beyazlı ekipteydi.

NBA kariyerli Giricek’in Fenerbahçe’ye katkısı inanılmazdı. Bu çeyreğin son bölümünde Serkan ile Tutku, üçlüklerde isabet bulunca, skor finalde Ankara ekibi lehine gerçekleşti: 24-22.

İkinci periyotta pota altını iyi kullanmaya başlayan Fenerbahçe, Oğuz Savaş ve Mirsad’ın Lang-Dudley ikilisiyle iyi boğuşması sonucu, hücum ribaundlarında da etkili oldu. Fenerbahçe’nin dip katlarına indirdiği toplar, sayıya dönüşünce, Dudley-Lang ikilisine katılan sürpriz Winston’ın pota altı sayıları, Telekom’un maçı önde götürmesine yetti. ve bu çeyrek bitiminde de Ankara ekibinin 45-40 üstünülğü vardı.

Üçüncü çeyreğe müthiş başladı Telekom... Pota altında Lang ile Bekir dış şutlarda ise Serkan’ın isabetleriyle 25. dakikada Telekom, farkı 10 sayıya çıkardı: 53-43. Giricek’in iki üçlüğüyle toparlanan Fenerbahçe, savunma ribaundlarını almaya başlayınca direncini arttırdı. Oğuz’un pota altı katkısı da skora yansıyıp, 11-2’lik bir seri yakalayan Fenerbahçe, skoru 55-54’e getirdi. Tutku, pota altında penetre edip, üçüncü periyot skorunu ilan etti: 57-54.

Taktik savaşı

Son çeyrekte savunmasını sertleştiren F.Bahçe, pota altını iyi kullanıp, Giricek ile sayı bulunca bitime 6 dakika kala, 64-61 Telekom lehine idi. Bekir ve Blakney ile sayı bulan Telekom, 35. dakikada farkı, 9 sayıya çıkardı: 71-62. F.Bahçe Giricek ile sayı bulurken, Bekir ona cevap verdi ve Telekom, son bir dakikaya 76-71 önde girdi.

Maçın son 39 saniyesi taktik savaşı halinde geçti. Ancak taktik faullerde sayı bulan Telekom maçı 83-79 kazanıp Cumhurbaşkanlığı Kupası’nın sahibi oldu.

SALON: Atatürk

HAKEMLER: Engin Kennerman (***), Fatih Arslanoğlu (***), Alper Özgök (***)

FENERBAHÇE ÜLKER: Green (***) 21, Giricek (***) 18, Mrsiç (***) 11, Oğuz (**) 12, Smith (*) 2, Predlziç (*) 2, Mirsad (**) 8, Vidmar (*) 2 Rasim (*) 3

TÜRK TELEKOM: Serkan (***) 20, Blakney (***) 14, Tutku (***) 11, Dudley (***) 9, Lang (***) 14, Bekir (***) 6, Winston (**) 7, Asım (**) 2, Wright (*), Barış (*)

1.PERİYOT: 24-22 (Telekom lehine ), DEVRE: 45-40 (Telekom lehine), 3.PERİYOT: 57-54 (Telekom lehine)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

Bakmadan Geçme

24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım'ın yönetim listesinde kimler var? İşte Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu! Astrolog Meral Türkiye Kupası şampiyonunu bildi mi, Astrolog Meral ZTK tahmini neydi 2024? 23-24 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Fenerbahçe PFDK kaç maç ceza aldı? Mert Hakan Yandaş Oosterwolde kaç maç ceza aldı? #128680 23-24 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Ziraat Türkiye Kupası'nı alan UEFA'ya gider mi? Ziraat Türkiye Kupası'nı kim kazandı? Beşiktaş mı Trabzonspor mu, ZTK'yı kim aldı? Beşiktaş marşları: En güzel Beşiktaş sözleri ve Beşiktaşlı şarkıları nelerdir? Beşiktaş taraftar sözleri 2024 #9917 Aldatmak bu hafta yok mu? Beşiktaş Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

O anlar kamerada! Okuldaki mezuniyet kutlamasında helyum gazlı balon patladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title