Haberler

Göztepe ve Karşıyaka'yı Bir Araya Getiren Anlaşma

İzmir’in iki ezeli rakibi Göztepe ve Karşıyaka, ortak yolu forma sponsorluğunda buldu.

İzmir'in iki ezeli rakibi Göztepe ve Karşıyaka, ortak yolu forma sponsorluğunda buldu. Göğüs reklamı konusunda Folkart'la anlaşan iki kulübün başkanı da birlik ve beraberlik mesajları verdi.

İzmir'in PTT 1. Lig'de mücadele eden iki ekibi Göztepe ve Karşıyaka'yı dev sponsorluk anlaşması birleştirdi. Göztepe ve Karşıyaka'nın göğüs reklamı olarak Folkart ile sözleşme imzaladığı tören, Folkart kulelerinde yapıldı. Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve Karşıyaka Başkanı Ali Erten'e Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak ev sahipliği yaptı.

İzmir'in ezeli rakiplerinin belki de ilk defa bir araya geldiğini belirten Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Rekabetin şiddeti içinde bir araya gelemeyen iki kulüp ülkenin mevcut durumundan dolayı bir araya gelip birlik ve beraberlik mesajı verdiler. Kulüplerle tek tek anlaşma olsaydı ben sıcak bakmazdım ama böyle bir teklifin gelmesi beni son derece memnun etti. Biz bugün Türkiye'ye birlik ve beraberlik mesajı verebiliyorsak ne mutlu bize. Bana göre spor takımları yöneticilerinin halka verdiği mesajlar çok önemli" dedi.

"İZMİR'İN SORUNU FAZLA TAKIM OLMASI"

Bu sezon iki ekibin de Süper Lig'e çıkacağına inandığını söyleyen Sancak, "Bu takımların seyirci desteğine ihtiyacı var. Bu haftadan başlamak üzere Göztepe ve Karşıyaka'yı destekleyeceğim. Bu pazar günü Göztepe'yi desteklemek üzere Manisa'ya gideceğim" diye konuştu.

İzmir'de çok fazla spor kulübünün olmasını da değerlendiren Sancak, "Bu kadar çok futbol kulübünün olması bana göre sorun. İzmir gibi bir yerde 7 tane kulüp olunca herkes tarafından gösterilen ilgi, alaka azalıyor" şeklinde konuştu.

ALİ ERTEN: "BİRLİK VE BERABERLİĞE İHTİYACIMIZ VAR"

Yaşanan terör olayları nedeniyle ülkenin zor günlerden geçtiğini söyleyen Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Ali Erten, "Barış ve kardeşliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan günlerdeyiz. Bu günlerde bizlerin de yapacağı bir takım şeyler olabilir düşüncesiyle yola çıktık ve Folkart çatısı altında sporun barış ve kardeşlik misyonuna hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi.

MEHMET SEPİL: "İZMİR İÇİN ÖNEMLİ BİR PROJE"

Karşıyaka ile son bir yıldır hep beraberlik mesajı verdiklerini vurgulayan Göztepe Spor Kulübü Başkanı Mehmet Sepil ise, "İzmir için Karşıyaka - Göztepe rekabeti çok önemlidir, semboldür. Bu iki kulübün göğsünde aynı reklamı taşıması çok önemlidir. Bu, İzmir'in birlikteliğini gösterecektir. Bunun maddi anlamı yoktur bizim için. Forma reklamı konusunda hassasiyetimizi paylaşmıştık. 'Kolay kolay reklam almayız' demiştik ama bu proje bizim için övünülecek bir hadisedir. Buna İzmir'in çok ihtiyacı olduğunu düşünüyorum" açıklamasını yaptı.

Türkiye'deki şiddet ve nefret ortamını en aza indirmek adına bir araya geldiklerini de sözlerine ekleyen Sepil, "Güzel İzmir'i birleştirmek için birlikte hareket etmek ve bu tür olayları azaltmak hedefini de ortaya koyuyoruz. Biz birlikte İzmiriz. Bu günlerde biz birlikte Türkiyeyiz" diye konuştu.

"DERBİLERDE TRİBÜN PAYLAŞIMI SIKINTI OLMAZ"

Göztepe ve Karşıyaka'nın bu sezon ligde oynayacağı derbilere her iki takım taraftarının alınması konusunda hemfikir olan Sepil ve Erten, bu konuda karşılıklı fikir alışverişi yapacaklarını belirterek, "Gönül istiyor ki eskiden olduğu gibi 60 bin kişi olalım. Passolig sayılarını istediğimiz seviyeye çekersek sıkıntı olmaz. Atatürk Stadı hepimize yeter" dedi.

PLAY-OFF'A EK PRİM

İzmir'in iki ezeli rakibini bir araya getiren sponsorluk anlaşması 1 yıllık olarak belirlendi. Takımların sezon sonunda Play-off'a kalıp Spor Toto Süper Lig'e çıkmaları halinde ise ilave prim verilecek. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Mehmet Sepil Ali Erten Karşıyaka İzmir Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title