Haberler

Görme Engelli Milli Judocu Yasin Çimciler, Paris 2024 Paralimpik Oyunları İçin Hazırlıklarını Sürdürüyor

Güncelleme:

Görme engelli milli judocu Yasin Çimciler, Almanya'da katılacağı grand prix müsabakalarında kota alarak Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanma hedefi için hazırlıklarını sürdürüyor. Çimciler, geçirdiği ameliyat sonucu yüzde 90 görme engelli olmasına rağmen judoda başarılı bir kariyere sahip olmuştur.

Görme engelli para milli judocu Yasin Çimciler, Almanya'da katılacağı grand prix müsabakalarında kota alarak Paris 2024 Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanma hedefi için hazırlıklarını sürdürüyor.

Bursa'daki Yıldırım Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan 32 yaşındaki Çimciler, Nilüfer Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü bünyesinde çalışıyor.

Çimciler, 11 yaşında sol gözünden geçirdiği ameliyatın ardından 4 yıl sonra göz tansiyonu nedeniyle sağ gözünü de tamamen kaybetti. Yüzde 90 görme engelli olan Çimciler, babasının teşvikiyle spora başladı.

Golbol branşından sonra judoya yönelen para milli sporcu Çimciler, Portekiz'in Almada kentinde Görme Engelliler Grand Prix ile Hollanda'nın Rotterdam kentinde Görme Engelliler Avrupa Judo Şampiyonası'nda üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Türkiye'yi artı 90 kilogram sıkletinde temsil eden Çimciler, gelecek ay Paralimpik Oyunlarına kota veren Almanya'daki grand prix müsabakalarında da başarılı olup Paris'ten altın madalya kazanmayı hedefliyor.

Antrenmanlarına antrenörüyle devam eden milli para judocu Yasin Çimciler, AA muhabirine, doğuştan anne karnında gözlerinde gelişme sorunu olduğunu söyledi.

Gençliğinde görme ile ilgili sorunları zamanla aştığını, ardından babasının teşvikiyle spora başladığını dile getiren Çimciler, golbol oynarken kendisini daha iyi kanıtlayabilmek ve öz güvenini geliştirmek için 18 yaşında judoya yöneldiğini anlattı.

"Olimpiyatlarda hedef altın madalya"

Çimciler, yarışmalara katılmaya da 18 yaşında başladığını, madalyalar kazandığını ifade ederek, Londra 2012 Paralimpik Oyunları'nda talihsiz bir sakatlık yaşadığını aktardı.

Eskiden görme engellilerin sağlıklı sporcularla tatamiye çıkıp mücadele ettiğini ancak sonraki yıllarda ayrıldığını kaydeden Çimciler, "Bizim görüşümüz yetmediği için onlar bizi rahatlıkla yenebiliyordu. Ayak tekniklerini daha rahat yapabiliyorlardı. Biz de bu konuda çok zorlanıyorduk. Şimdi adalet sağlandı, görme engelliler birbirleriyle mücadele ediyor." dedi.

Uluslararası turnuvalardaki başarılarına değinen milli judocu, şu bilgileri verdi:

"Portekiz'de üçüncü oldum. Sonra Hollanda'da tekrar Avrupa üçüncülüğü yaşadım. Dünya Oyunları'nda dünya beşinciliği ve son senenin kapanış maçı olan Bakü'deki Grand Prix'de yine üçüncülüğü kazandım. Şu anda dünya sıralamam 6'ncılık. İnşallah bu yerimi koruyup olimpiyatlara gitmeyi istiyorum. Şubat ayında Almanya'da yine grand prix maçları var. Oradan da hayırlısıyla altın madalyayla dönüp olimpiyat biletimizi almak istiyoruz. Olimpiyatlarda hedef hayırlısıyla altın madalya. Zaten altın madalya olmazsa olmaz. Bursamıza altın madalya getirmek istiyorum. Bunu da başaracağıma inanıyorum."

"Öğrencilerimden çok memnunum, görme engelli olduğumu unutturuyorlar"

Yasin Çimciler, öğretmenlik yaparken bazı zorluklar yaşadığını ancak öğrencilerinin kendisine yardımcı olduklarını belirtti.

Velilerden de destek gördüğünü anlatan Çimciler, "Öğrencilerime durumumdan bahsettim. 'Benim gözümün yetmediği yerde siz bana yardım edeceksiniz. Yazmakta zorlanıyorum, siz benim yazamadıklarımı yazacaksınız, ben gerekli imzaları atacağım. Benim görmediğim yerde siz bana yardımcı olacaksınız.' Öğrencilerimden çok memnunum, görme engelli olduğumu unutturuyorlar." diye konuştu.

Çimciler'in antrenörü Muammer Çalışkan da sporcusunun çok istekli, bu işi seven ve yaptığı işe saygı duyan birisi olduğunu vurguladı.

Paralimpik Oyunlarına katılıp madalya ile döneceğine inandığını dile getiren Çalışkan, "İyi çalışıyor, azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz. Yasin diğer sporculara da rol model oluyor. Hareketleri, duruşu, tavırlarıyla diğer sporcular da Yasin ağabeylerini örnek alıyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA / Spor

Ameliyat Almanya Paris Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs İzban ücretsiz mi? 1 Mayıs İzban bedava mı? #129297 1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title