Haberler

Eyüpsultan Belediyesi 100. Yıl Spor ve Gençlik Merkezi'nin Açılışını Gerçekleştirdi

Güncelleme:

Eyüpsultan Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulan 100. Yıl Spor ve Gençlik Merkezi'nin açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılışta Türkiye'nin ilk akrobatik basketbol takımı 'Karizma Show' da yeteneklerini sergiledi.

Eyüpsultan'da 100. Yıl Spor ve Gençlik Merkezi'nin açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Bak'ın katılımıyla gerçekleştirildi

Bakan Bak:

"Cumhurbaşkanımız sporun içerisinden gelen birisi, gençlerin abisi"

Bakan Bak "Bir ülkenin gücü gençlere yaptığı yatırımlarla bağlantılı"

İSTANBUL - Eyüpsultan Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulan 100. Yıl Spor ve Gençlik Merkezi'nin açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Açılış programında konuşan Bakan Bak "Sayın Cumhurbaşkanımız sporun içerisinden gelen birisi, gençlerin abisi. Bu noktada gençlik ve sporla ilgili bütün yatırımlara destek veriyor. Bir ülkenin gücü gençlere yaptığı yatırımlarla bağlantılı" dedi.

Eyüpsultan Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulan 100. Yıl Spor ve Gençlik Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Düzenlenen açılış programına Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Eyüpsultan AK Parti İlçe Başkanı Muhammet Vanlıoğlu ve vatandaşlar katıldı. Konuşmaların ardından Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'a hediye takdim ederek protokolle beraber 100. Yıl Spor ve Gençlik Merkezi'nin açılış için kurdele kesti. Açılışı yapılan 100. Yıl Gençlik ve Spor Merkezi'nde Türkiye'nin ilk ve tek akrobatik basketbol takımı 'Karizma Show' da yeteneklerini sergiledi.

"Cumhurbaşkanımız sporun içerisinden gelen birisi, gençlerin abisi"

Programda konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Türkiye ile İtalya ortaklığında organize edileceğini ifade ederek "Spor Bakanlığı olarak 467 tane gençlik merkezimizde gençlerimize hizmet etmeye devam ediyoruz. Bunun yanında millet, belediye ve bakanlık olarak ortak projeler yapıyoruz. Bu ortak projelerden bir tanesi de gördüğünüz gibi bu gençlik merkezi ve diğer yapılan spor tesisleri. Biz özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak çok şanslıyız. Gençlerimiz de şanslı. Sayın Cumhurbaşkanımız sporun içerisinden gelen birisi, gençlerin abisi. Bu noktada gençlik ve sporla ilgili bütün yatırımlara destek veriyor. Malumunuz Türkiye dünyanın ve Avrupa'nın en genç spor tesislerine sahip. Yaklaşık 10 gün önce Avrupa 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı organize etmek İtalya'yla Türkiye'ye verildi. Bunun sebebi de Türkiye'nin sahip olduğu modern stadyumlar ve spora olan ilgi. Türkiye artık spor tesisleriyle, spor altyapısıyla bir spor ülkesi olma yolunda hızla ilerliyor" şeklinde konuştu.

"Bir ülkenin gücü gençlere yaptığı yatırımlarla bağlantılı"

2024 Paris Olimpiyatları'nda sporcuların başarılı sonuç alacaklarına inandığını söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Bak "Bir ülkenin gücü gençlere yaptığı yatırımlarla bağlantılı. Özellikle de genç bir nüfusa sahip olan ülkemiz, çok güçlü şekilde gelecek yüzyılda, Türkiye yüzyılında dünyada kendinden söz ettirecek atılımları, yatırımları, teknolojik alanda, sanatta, sporunu yapmak için çeşitli hamleler içerisinde ve bunun sonuçlarını görmeye devam edeceğiz. Aynı şekilde A Milli Futbol Takımımız 2024 Almanya'da yapılacak olan Avrupa Futbol Şampiyonası'na gitmeyi garantiledi. Yine 2024 Paris Olimpiyatları için hızla federasyonlarımız, sporcularımız kota almak için çalışıyor ve inşallah 2024 Paris Olimpiyatları'nda da bu ülke başarılı bir sonuç almak için çaba gösterecek. Gençlerimize inanıyoruz, güveniyoruz. Tabii burada Oğuz Canpolat Lisesi ve diğer liseler şanslı. Hemen yanlarında. Böylesine güzel bir eseri değerli belediye başkanımız düşünmüş. Okul müdürümüzle de istişare etmiş. Güzel bir eser ortaya çıktı. Ben sizleri tebrik ediyorum. Bu eser bu gençlerimize, Eyüp'ün gençlerine Silahtarağa Mahallesinin gençlerine hayırlı olsun, uğurlu olsun" dedi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ise "Burası hem spor, hem bilim, hem robotik kodlama, hem dijital kütüphane hepsinin bir arada olduğu özel bir yer haline geldi. Bugün dünyada yaşanan sıkıntıların tamamına bilim ve irfanı birlikte geliştiren kültürel gençler cevap verecek gelecekte. O yüzden şimdiden buraya doğru yatırım yapmamız lazımdı. Biz de onlara bu yatırımlarla cevap vermek istedik, destek olmak istedik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Eyüpspor'un genel durumuna baktığımızda da inşallah sizle ve Cumhurbaşkanımızla görüşüp Eyüpspor stadını da ne hale getireceğimizi değerlendireceğiz. Hazırlıklarımız devam ediyor. Eğitimden sporuna, biliminden kültürüne kadar her konusunda varız. Hepsinde de olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Eyüpsultan Belediyesi Osman Aşkın Bak Eyüpsultan Basketbol Gençlik Türkiye Spor Belediye Genel Politika Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title