Haberler

    Efes, Zagreb ile Kapışacak

    Temsilcimiz Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 4. hafta maçında yarın deplasmanda Hırvatistan takımı Cedevita Zagreb ile karşılaşacak.

    Temsilcimiz Anadolu Efes Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi Top 16 turu E Grubu 4. hafta maçında yarın deplasmanda Hırvatistan takımı Cedevita Zagreb ile karşılaşacak.

    Başkent Zagreb'deki Drazen Petrovic Arena'da oynanacak karşılaşma TSİ 20.00'de başlayacak.

    İki ekip Avrupa Ligi'nde bu sezon ilk turda iki kez karşılaşırken, üçüncü haftada Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmayı Anadolu Efes 81-75 kaybetti, 8. haftada Zagreb'deki müsabakayı ise lacivert-beyazlılar aynı skorla kazandı.

    Top 16 turu E Grubu 3. haftasında Anadolu Efes, Darüşşafaka Doğuş'u 84-71 mağlup etti, Cedevita Zagreb ise İspanyol temsilcisi Unicaja Malaga'ya deplasmanda 90-67 yenildi.

    E Grubu'nda üç haftanın ardından Anadolu Efes, iki galibiyet ve bir mağlubiyetle üçüncü, Cedevita Zagreb ise bir galibiyet, iki yenilgiyle yedinci sırada yer alıyor.

    Ivkovic'in değerlendirmesi

    Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, iki takımın da şu anki durumunun ilk turda karşılaştıkları dönemden çok farklı olduğunu vurgulayarak, "İlginç, zorlu ve çekişmeli bir maç olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı.

    Karşılaşmayla ilgili görüşlerini lacivert-beyazlı kulübün internet sitesine açıklayan Sırp teknik adam, şunları kaydetti:

    "Avrupa Ligi'nde ilk turda aynı grupta yer aldığımız Cedevita Zagreb ile şimdi Top 16'nın dördüncü haftasında deplasmanda karşılaşıyoruz. Her maçın birbirinden farklı olduğunu unutmamamız gerekir. İki takımın da şu anki durumu ilk turda karşılaştıkları dönemden çok farklı. İlginç, zorlu ve çekişmeli bir maç olacağını düşünüyorum."

    Cedevita Zagreb ile 5. randevu

    Anadolu Efes ile Cedevita Zagreb, Avrupa kupalarında daha önce 4 kez karşılaştı.

    Türk ekibi, Hırvatistan temsilcisini 3 kez yenerken, bir kez mağlup oldu.

    İki ekip birbirleriyle ilk olarak Avrupa Ligi 2012-2013 sezonu ilk tur 3. haftasında İstanbul'da karşılaştı ve Anadolu Efes sahadan 85-66 galibiyetle ayrıldı. Sekizinci haftada Zagreb'de oynanan karşılaşmayı da lacivert-beyazlılar 81-73'lük skorla kazandı.

    Bu sezon iki takım yine ilk turda birbirlerine rakip olurken, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan üçüncü hafta karşılaşmasını Anadolu Efes 81-75 kaybetti, sekizinci haftada Zagreb'de oynanan karşılaşmada ise aynı skorla ev sahibi ekip galip geldi.

    Avrupa kupalarında 546. maç

    Anadolu Efes, Avrupa kupalarında yarın 546. karşılaşmasına çıkacak.

    Lacivert-beyazlılar, 1979-1980 sezonundan itibaren mücadele ettiği Avrupa kupalarında geride kalan 545 maçın 309'unu kazandı, 236'sında salondan yenilgiyle ayrıldı.

    Türk ekibi, basketbolda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu Avrupa Ligi'nde ise 2001-2002 sezonundan bu yana oynadığı 297 karşılaşmada ise 152 galibiyet, 145 yenilgi aldı.

    Bu arada Anadolu Efes, geçen sezon başında göreve getirilen dünyaca ünlü Sırp başantrenör Dusan Ivkovic yönetiminde Avrupa kupalarında oynadığı 41 maçın 23'ünde galip geldi.

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Anadolu Efes Hırvatistan Zagreb Spor Haberler

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

    İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

    İsrail, Refah'ta yine masum sivilleri vurdu: 21 kişi öldü, onlarca yaralı var

    '7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

    "7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

    Bakmadan Geçme

    Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 AUZEF Çoçuk Gelişimi Bölümü kapatıldı mı, kapanacak mı? #129300
    Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

    Başımıza taş yağacak! Tavuğa tecavüz etti, o anları başka bir vatandaş kayda aldı

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title