Haberler

"Derbi Kaybedince Uyuyamadığım Oldu"

Beşiktaş'ta yeniden yapılanmaya gidilen 2012 senesi, özellikle genç oyuncular için çok önemli bir yıl olacak gibi.

Beşiktaş'ta yeniden yapılanmaya gidilen 2012 senesi, özellikle genç oyuncular için çok önemli bir yıl olacak gibi. Bunlardan bir tanesi de diğer isimlere nazaran daha 'tecrübeli' Necip Uysal. Beşiktaş altyapısının son başarılı ürünlerinden Necip, takımda artık ağabey durumunda ve İngiltere ya da İspanya'ya gitmeden önce siyah-beyazlı camiaya borcunu ödemek istiyor. Necip Uysal Futbol Extra Dergisi'nin Ekim sayısı için Eray Emin Aydemir'e çok özel bir röportaj verdi. Beşiktaş'a nasıl transfer oldun o günleri bize anlatır mısın? Amatörde Teknikspor'da oynuyordum. Ondan sonra Yeniyolspor'a geldim ve orada ilk lisansım çıkartıldı. Ardından Danone'nin Fransa'da seçmeleri vardı. Rıdvan Dilmen o zaman hocaydı. Beni izledi antrenmanlara çağırdı. Performansımı iyi buldu. O dönemde Beşiktaş'ta izliyordu beni Beşiktaş'a geldim. Seni ilk keşfeden Rıdvan Dilmen miydi? Beşiktaş'ta Rauf Amca diye biri vardı. Nihat Kahveci'yi de o keşfetmiş. Beni ilk o izledi. Yönetime o önermiş. Danone'ye gittik Rıdvan Hoca ile beraber ondan sonra da Beşiktaş beni aldı. Takımın başına Samet Aybaba geçti. Kendisi genç oyunculara yer veren bir isim ancak sen zaten sürekli olarak oynuyorsun peki kamp dönemi nasıl geçti? Kamp dönemi çok güzel geçti. Genellikle yüklenme antrenmanları yaptık. Sizin de değiniz gibi Samet Hoca gençlere çok önem veren bir isim. Gözü kapalı çalışana yaşı kaç olursa olsun forma verebilecek bir insan.

Muhammed Demirci gelince takıma siz bir anda "ağabey" oldunuz. Bu nasıl bir duygu? Tabii dört yaş var aramızda. Güzel bir duygu ben de dört sene önce herkese "ağabey" diyordum. Umarım bir gün ona da "ağabey" derler. Hoca şans verdiği takdirde umarım Muhammed de bu şansı iyi değerlendirir. Beşiktaşlı taraftarlar senden yeni sezonda patlama bekliyorlar. Hem ofansif hem de defansif olarak orta sahada görev alıyorsun. Taraftarın senden beklentileri sende baskı oluşturuyor mu? Taraftarın benden çok şey beklediğini biliyorum. Defansif yönümün daha iyi olduğunu biliyorum. Ofansif yönümü de geliştirmek için elimden geleni yapıyorum. Antrenmanlardan sonra şut çekiyorum. İnşallah Allah yüzümüzü kara çıkartmaz. Fenerbahçe ve Galatasaray yeni sezon öncesinde dikkat çekici transferlere imza attılar. Ezeli rakiplerinizin İspanya'daki Real Madrid ve Barcelona gibi olacağı söyleniyor. Senin bu konuda düşüncelerin neler?

Fenerbahçe ve Galatasaray iyi transferler yaptı ancak biz de iyi transferler yaptık. Oğuzhan ve Olcay iyi transferler, sahada her şeyini veren takım olacağız. Ben iddia edildiği gibi olacağını düşünmüyorum. Geçen sene çok sık maç yaptık bu bizi çok etkiledi. Bu sene daha az maç yapacak olmamız doğal olarak bizim için avantaj. Geçen sene Ujfalusi'nin müdahelesi ile Galatasaray maçında sakatlandın. Bu sakatlığın ardından Ujfalusi ile konuştun mu? Ben onunla konuşmadım ancak şunu da söyleyeyim ben kinci bir insan değilim. Futbol bu, böyle şeyler oluyor. Yaptığımız işin ne kadar tehlikeli olduğunu biliyoruz. Derbi maçları ülkemizde büyük takım taraftarları için çok önemli. Beşiktaş geçtiğimiz sezon derbi maçlarında istenilen sonuçları alamadı. Alınan mağlubiyetlerin ardından soyunma odasında yaşanan havayı bize anlatır mısın? Her futbolcu çıktığı maçı kazanmak ister. Doğal olarak çok üzülüyoruz ancak yapılacak bir şey olmuyor. Elden bir şey gelmiyor hemen yeni maça yoğunlaşmak zorundayız ancak bazen uyuyamadığım maçlar da oldu.

HEPSİ VE DAHA FAZLASI FUTBOL EXTRA'NIN EKİM SAYISINDA...

Kaynak: Sporx.com / Spor

Galatasaray Beşiktaş İspanya Danone Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title