Haberler

MotoGP Altyapısında Türk Motorcu Can Öncü Şampiyon Oldu

Güncelleme:

MotoGP'nin altyapısı olarak gösterilen Red Bull Rookies Cup'ta Türkiye'yi temsil eden Can Öncü, sezonun bitimine bir yarış kala şampiyonluğunu ilan etti.

Türk motor sporlarının geleceği Can Öncü, Red Bull Rookies Cup'ta şampiyonluğa ulaştı. İtalya'nın Misano Pisti'nde düzenlenen yarışı 30.19.316'lık derecesiyle ilk sırada tamamlayan Can Öncü, puanını 221'e çıkartarak şampiyonluğunu ilan etti. Can'ın ikizi Deniz Öncü ise yarışı sekizinci sırada tamamlamasına karşın pilotlar klasmanında ikinci sıradaki yerini korudu. Can Öncü bu başarısıyla Rookies Cup'ta şampiyonluğa ulaşan ilk Türk sporcu unvanını aldı.

KENAN SOFUOĞLU VE TOPRAK RAZGATLIOĞLU TEBRİK ETTİ

Dünya Supersport şampiyonu Kenan Sofuoğlu ve Toprak Razgatlıoğlu da genç şampiyonu ilk tebrik edenler arasındaydı.

Can Öncü dünya şampiyonluğunun ardından yaptığı açıklamada, "Harika bir yarıştı. İstediğim gibi start alamadım. Şampiyonluk yarışı gibi olduğu için biraz gergindim. Zorlamak için son turları bekledim ve zamanı gelince atağa geçtim. Hem yarışı hem de şampiyonluğu kazandığım için çok mutluyum. Takımıma ve beni destekleyen herkese teşekkür ederim" dedi.

Rookies Cup'ta sezonun son yarışı 22-23 Eylül'de İspanya'daki Aragon Pisti'nde gerçekleştirilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Türkiye Spor Haberler

500

Yorumlar (6)

grandprix:

Kenan ablamız çoluk çocukla yarışırdı.

0
24
yanıtYanıtla
Mirza Mehmet GÜNDOĞDU:

kenan ablamız ne lan sığır çekemiyorsun anladıkta götünden element uydurmanın luzümu yok kancık olma adam olun adam

yanıt17
yanıt2
ali:

Maşallah yiğidime. . .

6
1
yanıtYanıtla
gerckekler:

kenan kusura bakmayın ama basarılı değil yıllarca aynı cc de yarıştı alt ligde Moto gp de herhangi bir basarısı olmadı sizde 20 sene aynı sınava gırın basarılı olursunuz ıyı bir ınsan olabilir yetenekli olabilir ama motosiklet yarısında herhangi bir basarısı yok Ust sınıflara çıkması gerekirdi basarılı olmadıgı icin o sınıflarda sürekli aynı yarışlara giriyor

5
2
yanıtYanıtla
babasının oğlu:

tek teker arifin oğludur toprak nette araştıarbilirsiniz çocukluktan beri motorsikletle büyümüş biridir

2
0
yanıtYanıtla
Dürbünlü:

Bize uzaya çıkacak adam lazım:))

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title