Haberler

Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda Asansör Kazası: 1 Öğrenci Hayatını Kaybetti

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda yaşanan asansör kazasıyla ilgili incelemelerin devam ettiğini açıkladı. Kazada 25 öğrenci yaralanırken, 1 öğrenci hayatını kaybetti.

Aydın'da Kredi ve Yurtlar Kurumu'na bağlı Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansör düştü. Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğü, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Zeren Ertaş'ın "kaldığı yurtta elim kaza sonucu" hayatını kaybettiğini açıkladı. Öğrenciler gece boyu yurt yönetimini protesto etti. Bir öğrenci, "Günlerdir uyardığımız asansör sonunda düştü. Kurtlu yemeklerden ziyade canımız da artık tehlikede. Çok uyardık ama asansör yapılmadı" dedi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, "Yurt müdürünün açığa alındığını" açıkladı.

Aydın'da gece yarısı saat 00.05 sıralarında Işıklı Mahallesi Kültür Bulvarı'nda bulunan KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan bir asansör düştü, bir öğrenci yaşamını yitirdi. Olay yerine sağlık, itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Savcılık, olayla ilgili soruşturma başlattı.

"VİDEOYA ALMAMAMIZ KONUSUNDA ÇOK UYARILDIK"

İddiaya göre asansörün arızalı olduğu bildirilmesine rağmen önlem alınmadı. Olay yerine gelen Aydın Valisi Yakup Canbolat, öğrenciler tarafından protesto edildi. Polis geniş güvenlik önlemleri aldı. Öğrenciler, sık sık; "Yönetim istifa", "KYK katil", "Susma, sustukça sıra sana gelecek" sloganları attı. Pek çok öğrenci, yaşananları cep telefonları kameraları ile kaydedip, sosyal medya hesaplarında paylaştı. Bir öğrenci, yurt odasının penceresinden görüntü çekerken şunları söyledi:

"Videoya almamamız konusunda çok uyarıldık. Üstelik buralara kapatıldık. Sesimizi çıkarmamamızı sağlamaya çalışıyorlar. ve günlerdir uyardığımız asansör düştü… Şu an üç ambulans var burada. Kurtlu yemeklerden ziyade. Artık canımız da tehlikede. Çok uyardık. Hepimiz dedik. Hepimiz sesimizi çıkardık. Fakat bir türlü bu asansör yapılmadı. Yüksek kattan düştüğü söyleniyor. Bu durum hakkında hiçbir şey yapılmayacak sanırım. Her şeyi elimden geldiğince çekmeye çalışacağım. Sesimizi duyun."

VALİ, ASANSÖRÜN BAKIMININ 21 EYLÜL'DE YAPILDIĞINI AÇIKLADI

Aydın Valisi Yakup Canpolat, asansörün bakımının 21 Eylül'de yapıldığı açıkladı. Vali Canpolat, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığını, idari soruşturmanın yürütüldüğünü belirtti.

REKTÖRLÜK: "ELİM KAZA"

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Bülent Tek ise "Üniversitemiz Aydın İktisat Fakültesi Maliye Bölümü öğrencimiz Zeren Ertaş'ı, geçtiğimiz akşam kaldığı yurtta geçirdiği elim kaza sonucu kaybetmiş olmanın derin üzüntüsünü yaşıyoruz" açıklamasını yaptı.

BAKANLIK: YURT MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINMIŞTIR

Gençlik ve Spor Bakanlığı ise şu açıklamayı yaptı:

"Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda gerçekleşen elim hadise ile ilgili incelemeler devam etmektedir. İlk belirlemelere göre zemin katta bulunan asansörün kayması sonucu gerçekleştiği tespit edilen olayda, 15 evladımızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilmiştir. Bir öğrencimiz panik halinde asansörden çıkmaya çalışırken maalesef hayatını kaybetmiştir. Öğrencimize Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Yaşanan süreçle ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir. Bakanlığımız tarafından yurt müdürü açığa alınmış olup, olayla ilgili müfettiş görevlendirilerek gerekli incelemeler başlatılmıştır. İncelemeler neticesinde varsa ihmali tespit edilen sorumlular hakkında gereği yapılacaktır."

Kaynak: ANKA / Spor

Gençlik Ve Spor Bakanlığı Güzelhisar Aydın Eğitim Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title