Haberler

    Spor Yazarları, Fenerbahçe - Osmanlıspor Maçını Değerlendirdi

    Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe'nin sahasında Osmanlıspor ile 0-0 berabere kalmasının ardından köşe yazarlarının gündemi de bu karşılaşma oldu.

    Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında Fenerbahçe'nin sahasında Osmanlıspor ile 0-0 berabere kalmasının ardından köşe yazarlarının gündemi de bu karşılaşma oldu.

    Rıdvan Dilmen, Mehmet Demirkol, Uğur Meleke, Ahmet Çakar ve Erman Toroğlu gibi isimler sarı lacivertli ekibin şampiyonluk yolunda aldığı yarayı değerlendirdi. Eleştirilerin hedefinde teknik direktör Vitor Pereira vardı.

    İŞTE YAZARLARIN YORUMLARINDAN ÖNE ÇIKAN BÖLÜMLER

    ridvan-dilmen_04.10.20151

    RIDVAN DİLMEN

    "Fenerbahçe madem üç puan geriye düşecek beraberlikle. Riske gir o zaman... Fenerbahçe'de Van Persie neden forvet arkası oynar. 4-4-2 oyna, ayıp mı bu! Caner'i koyarsın sola, sol ayaklı sağ bek Muhammed'in karşısına... Enteresandır o zaafı çözmedi, çözemedi Pereira. Ama bana göre böyle bir yeteneği de yok... Risk alırsın, çift santrfor devam edersin. Ama Van Persie'yi forvetin arkasında oynatmak sana bir şey katmaz. Pereira, bugün muhtemelen 6 puan geriye düşme ihtimalini düşündüğü için bu dizilişe döndü. Ama bari 4-4-2'ye dön 62. dakikada..."

    "Beşiktaş, iyi top oynuyor. Ama Fenerbahçe için "İyi oynuyor" diyemezsiniz. "Mücadele ediyor' dersiniz ama bu şampiyonluk getirmez. İyi top oynamak şampiyon yapar. Barcelona, Bayern gibi... Basit bir soru; Galatasaray iyi top oynuyor mu? Hayır. Fenerbahçe? Hayır. En iyi topu kim oynuyor? Beşiktaş. İyi top oynayan takımlar hak ederek şampiyon olur. Geriye dönüp bakarsak iyi oynayan takım 3 puan önde. Deplasmanda da Beşiktaş 5 puan önde. Neden mi? İşte iyi top oynadığından. Şimdi iddia ediyorum Beşiktaş'ta, Kasımpaşa maçının motivasyonu daha farklı olacaktır. ve yine iddia ediyorum Beşiktaşlılar bu maçın son 10 dakikasını izlememiştir heyecandan. Fenerbahçe kazansaydı üzerlerine yük binecekti ama şimdi olumlu motive olacaktır."

    "Bence Pereira tamamen kendi takımından çok rakibi konuşmuş, onlarla ilgilenmiş hazırlanırken. Maçtan önce röportajını izledim; hiç Fenerbahçe'den bahsetmedi, hep rakibe nasıl önlem alacağından bahsetti. Zaten bu yüzten savunması daha iyi olan Hasan Ali'yi oynattı. Böylece deplasmanda çok iyi oynayan bir takıma karşı tek pozisyon verdi ama kendisi de pozisyona giremedi. Maç boyu bir türlü kadro dengesini bulamadı Pereira ve sonunda şuursuzlaştı. Sezon başındaki görünümüne girdi. İlk 11 ile son kadro arasında uçurum vardı."

    kralspor8883

    MEHMET DEMİRKOL

    "Pereira'nın Osmanlıspor'un kontratak gücünden etkilenmesi normal. Çıkardığı kadro da kendi çizdiği yolla tutarlı. İtiraz edemem. Ancak 60'da döndüğü kadro, yani Diego, Nani, Fernandao, Volkan ve Van Persie'nin 5'inin birden sahada oluşu bir tutarsızlık. Rakibin direncinin arttığı, Rusescu'nun oyunda olduğu bir anda bu kadro sahada olabiliryorsa ilk 11 mantıksız."

    "Bu kadronun son 10 dakikada rakip kalede sürekli bir baskı sağlamak bir yana 2. bölgeye geçerken bile zorlanışı ise takımın hiçbir hücum şablonuna sahip olmadığının net göstergesi. Oyunculara ayrıca detaylı girmek lazım. Formsuz olanlar var. Ama bir de korkarım futbolun bıraktıkları var. Özellikle Diego ve Van Persie'ye inanamıyorum. Sadece kariyerleriyle alıyorlar formayı ve ne yazık ki alternatifleri de yok. Özetle Fenerbahçe cephesinde yeni şey yok. Sadece bir duran top golü eksik."

    Screenshot_3

    UĞUR MELEKE

    "Fenerbahçe'nin sorunu hep aynı: Hücum planından savunma planına geçişte iyiler.

    Rakip kontra atağa çıkıyorum zannederken yağ gibi alıyorlar topu. Ama savunma

    planından hücum planına geçişte öyle yavaşlar ki. Pereira'nın 27 koca hafta sonunda

    hala oyunu hızlandıracak alternatif planı bulamaması akıl almaz"

    "İlk bir saatte Osmanlı'nın yarım pozisyonu yok, hatta yanılmıyorsam rakip ceza alanında

    isabetli pası yok. Osmanlıspor'a karşı Fenerbahçe'nin savunma tablosu bu derece

    kusursuzken, kontra atağa hızlı çıkan bir takım etkisiz hale getirilmişken, dönen her

    top toplanmışken golün bulunmama nedeni neydi peki? Sorun basit. Fenerbahçe

    orta sahayı bir türlü çabuk ve / veya yaratıcı geçemiyor. Souza-Mehmet-Ozan yaratıcı bir üçlü değiller, sonradan giren Diego da genelde uzun mesafeli-yüksek etkisiz

    paslar attı. ve bu orta sahanın üretkenliğe katkısı neredeyse sıfır."

    "Pereira da problemin orada olduğunu net bir şekilde gördüğü için 46'da Diego'yu

    soktu. Ama 62'deki değişiklikler konusunda bence biraz ezbere hareket etti:

    Fenerbahçe'nin o dakikadaki ihtiyacı çift santrfora dönüş değil, orta üçlünün

    üretkenliğini artırmaktı. Fenerbahçe zaten topu üçüncü bölgeye etkili taşımakta

    sıkıntı yaşarken çare üçüncü bölgeyi kalabalıklaştırmaktan ziyade, ikinci bölgeden

    daha verimli pas transferini sağlamaktı.Bunun da çaresi hem Real Madrid 2014'te

    hem de Leverkusen 2016'da var. Ancelotti bu verimlilik sorununu çözmek için Di

    Maria'yı orta üçlüye kaydırmıştı. Fenerbahçe'de de orta üçlüye kayabilecek adam

    Alper... Röger Schmidt'se benzer sorunu orta ikiliye Hakan Çalhanoğlu'nu, hatta

    geçmişte Kampl'ı kaydırarak çözmüştü. Pereira'nınsa sıkışan oyunlarda aklına gelen

    tek şey 4-4-2'ye dönüş. Dün de çözüm olamadı zaten bu hamle."

    "Fenerbahçe'nin üçlü orta sahası, Avrupa'nın en iyi hızlı hücum karşılayan gruplarından

    birine dönüştü, adeta bu alanda master derecesine ulaştı. Yaratıcılıkları eksik, çabuk

    değiller. Ama Osmanlı'ya dönen hiçbir topu neredeyse göstermediler. Sanırım Diego Avrupa'nın en fazla abartılan kariyerlerinden biri. Sürekli etrafında dönüyor,

    hemen her ortayı verimsiz bölgeye yapıyor, hemen her şutu çerçeve dışına atıyor.

    Dün de hareketli gözüktü, topla buluştu ama son derece etkisiz kullandı yine.

    TEKNİK DİREKTÖR KARNESİ

    VİTOR PEREİRA

    1 - Geçiş oyununda on numara. Takımının hücumdan savunmaya geçişine diyecek

    yok.

    2- Ama savunma-hücum geçişleri hala yavaş ve bayat. Bu orta sahaya çare

    üretemedi.

    260820131511110437482

    AHMET ÇAKAR

    "Bir takım düşünün ki en önemli atak oyuncularından biri Portekiz Milli Takımı'nda oynamış olsun, üstelik üç gün önce milli formayla gol atmış olsun ve üstelik bu oyuncuyu dünya yıldızı kariyerinde olmuş olsun ama siz o oyuncuyu ilk 11'de oynatmayın... Vitor Pereira olarak Nani'yi ilk 11'e koymazsan, oyunculara istemezsen de o mesajı verirsin."

    "İkinci yarı da da özellikle duran toplarda Fenerbahçe pozisyon bulan takım oldu. Kjaer'in vuruşu gol olsa ya da kaleci Ahmet'in Van Persie'nin üzerine bıraktığı topa Persie vursa belki de biz bugün başka şeyler konuşuyor olacaktık. Ligin bitimine sayılı haftalar kaldı. Fenerbahçe dün geceki kayba çok yanacak. Ama herhalde dün geceki kaybın baş sorumlusunun da Pereira olduğu çok açık. Hakem Ali Palabıyık için çok karışık duygular içerisindeyim. İyi niyetli, cesur, vücut dilini çok iyi kullanan bir hakem. Ama bazen maç içinde tecrübesizlikten kaynaklanan tuhaf hatalar yapıyor... Mesela Kjaer'e çaldığı endirek serbest vuruş gibi... Maçın tek tartışmalı pozisyonu bence Webo'nun, Volkan Şen'e ceza alanı içinde yaptığı hareketti. ve bence net penaltıydı..."

    s-120aea16884ca9fc965d8c9b09cf71bd5c105698

    ERMAN TOROĞLU

    "Ticarette bir olay vardır. Eğer işler iyi gidiyorsa, dükkan para kazanıyorsa, çalışanlardan da memnunsan işten çıkarma olmaz. Aynı kadro ile çalışmaya devam edersin.

    "yahu kardeşim; senin elinde bir kadro var, bu kadroda bazı yerlerde 1-2 isim fazla olabilir. Ama bazı yerlerde yok işte! Mesela sende bir tane Diego var. Sen orta sahayı Mehmet Topal, Ozan Tufan, Josef de Souza ile kurarsan, araya da Alper'i sokarsan sonuç da böyle olur işte. Bu dört futbolcudan oyun kurmasını, iyi top yapmasını bekliyorsun. Yani şapkadan kuş çıkaracaksın ama civciv bile çıkaramıyorsun!"

    "Fenerbahçe'nin stadı 52 bin kişilik. 28 bin kişi maça gelmiş. Yani yarısı dolu yarısı boş… Bu neyi gösteriyor? Seyirci de bu takımdan fazla ümitli değil. Daha doğrusu takımının oyundan memnun değil."

    "Fenerbahçe için bu 2 puan kaybı, şampiyonluk konusunda büyük dezavantaj olacak.

    Zaten oynanmamış 1 maçın var, onun da ne olacağı belli değil. Bir de evinde, mutlak kazanman gereken yerde puan kaybedersen, psikolojik olarak zaten kaybedersin."

    Kaynak: Sporcope.com / Spor

    Ahmet Çakar Fenerbahçe Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title