Haberler

Son Düzlük

ABD'de Salı Günü Yapılacak Başkanlık Seçimlerine İki Gün Kala, Demokrat ve Cumhuriyetçi Adaylar Son Kozlarını Oynuyor. Obama, Cumhuriyetçi Kalelerine Çıkarma Yaptı.

ABD’de salı günü yapılacak başkanlık seçimlerine iki gün kala, Demokrat ve Cumhuriyetçi adaylar son kozlarını oynuyor. Obama, Cumhuriyetçi kalelerine çıkarma yaptı. Dün üç kritik eyalete giden McCain, yarın da yedi eyalet dolaşarak kampanyayı noktalayacak.

BEYAZ Saray talipleri, 4 Kasım’da yapılacak ABD Başkanlık Seçimleri’nden önce son haftasonunu kritik kampanya turlarıyla geçiriyor. ABD’nin ilk siyah başkanı olmak isteyen Obama, önde gittiği halde, işi garantiye almak amacıyla Nevada ve Colorado’da mitingler düzenledi. Ardından kritik eyaletlerden Missouri’ye geçti. 1956 seçimleri dışında bir asrı aşkın bir süredir her seçimde, Missouri’de kazanan aday, başkan oluyor.

Obama, bugün de diğer kritik eyaletler olan Ohio ve Indiana’ya, eşi Michelle ve yardımcı adayı Joe Biden ile birlikte çıkarma yapacak. Obama’nın Cleveland’da yapacağı konuşmadan önce, ünlü rock şarkıcısı Bruce Springsteen sahne alacak.

Terminatör: Obama kaslı değil

John McCain ise, diğer kritik eyaletlerden Virginia, Ohio ve Pennsylvania’yı ziyaret etti. "Terminatör" olarak tanınan film yıldızı ve California Eyalet Valisi Arnold Schwarzenegger de, John McCain ile birlikte kampanya yaptı. Terminatör, "Obama’nın hem vücudu, hem de politikaları daha kaslı olmalıydı. Bu haliyle yetersiz. McCain kaya gibi. Gerçek bir Amerikan kahramanı" dedi.

McCain mitinglerin ardından, Başkan Yardımcısı Adayı Sarah Palin gibi, ünlü komedi programı Saturday Night Live’a katılmak üzere New York’a gitti. Cumhuriyetçi Başkan Adayı, yarın Palin ile birlikte, çoğu Cumhuriyetçi ağırlıklı yedi eyaleti birden ziyaret edecek.

Avukatlar işbaşında

McCain’in memleketi Arizona ile diğer Cumhuriyetçi kaleleri Georgia ve Kuzey Dakota’da bile Obama önde. Olası oy sayım krizlerine karşın kritik eyaletlere avukat ordusu yollayan iki aday da, son konuşmalarında kampanyalarının birer özetini yaptılar. Obama, "değişim" ve "umut" kavramlarını vurgulayarak, Bush Yönetimi’ni sonlandırmanın tek yolunun kendi başkanlığı olduğunu savundu. Siyahi başkan adayı, başkan olarak önceliklerinin ekonomi, enerji bağımsızlığı ve ulusal güvenlik olacağını söyledi. McCain ise, başkomutan olmaya sadece kendisinin elverişli olduğunu, ayrıca Obama’nın vergileri artıracağını öne sürerek oy toplamaya çalıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title