Haberler

Son dakika haberleri... Tayland'da protestocular Bangkok sokaklarını ele geçirdi

Güncelleme:

Bir son dakika haberine göre Tayland'da hükümet ve monarşi karşıtı binlerce protestocu başkent Bangkok sokaklarını ele geçirdi.

Tayland'da hükümet ve monarşi karşıtı binlerce protestocu başkent Bangkok sokaklarını ele geçirdi.

Tayland'daki hükümet ve monarşi karşıtı protestolar devam ediyor. Başkent Bangkok'ta ilan edilen acil durum kararına rağmen binlerce kişi başkent sokaklarını adeta ele geçirdi. Göstericiler, başkentteki önemli kavşaklarda bir araya gelirken, Bangkok'un en önemli ulaşım merkezlerinden ikisi olan Zafer Anıtı ve Asok'u ele geçirdi. Protestocular, "Diktatörlükten vazgeç" ve "Monarşide reform" sloganları atarken, eski cunta lideri Başbakan Prayuth Chan-ocha'nın istifasını, monarşi de reform ve yeni Anayasa taleplerini yineledi. Güvenlik güçlerinin, metro ağını kapatmasına, tazyikli su ile müdahalesine ve önlerce kişiyi gözaltına almasına rağmen protestolar 3 aydan fazla süredir devam ediyor. Protestocular, gösteriler sırasında gözaltına alınan arkadaşlarının resimlerini havaya kaldırarak, "Dostlarımızı kurtarın" sloganı attı. Polis, bugün yapılan protestolara ise henüz müdahale etmedi.

Hükümet Sözcü Anucha Burapachaisri bugün yaptığı açıklamada, Başbakan Chan-ocha'nın devam eden protestolardan endişe duyduğunu ifade ederek, "Hükümet birlikte bir çıkış yolu bulmak için konuşmak istiyor" ifadelerini kullandı. Sözcü, hükümetin kiminle konuşmak istediğini ise belirtmedi. Sözcü Burapachaisri, Başbakan Chan-ocha'nın dış güçlerin ülke geneline yayılan protestolarda şiddet olaylarını kışkırtmasından korktuğunu açıkladı. Kraliyet tarafı ise protestolar hakkında sessizliğini korumaya devam ediyor.

Taylandlı İnsan Hakları Avukatları tarafından yapılan açıklamada, 13 Ekim'den bu yana en az 80 protestocunun gözaltına alındığını, 27'sinin halen gözaltında tutulduğunu ifade etti. Polis ise gözaltındaki kişi sayısı hakkında bilgi vermedi.

Bugün Tayland genelinde en az 19 kentte gösteriler düzenlendi. Tayvan, Danimarka, İsveç, Fransa, ABD ve Kanada'da Tayland'a destek protestoları yapıldı.

Hong Konglu aktivist Joshua Wong ise bugün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile Taylandlılara destek vererek, "Taylandlıların demokrasi konusundaki kararlılıkları caydırılamaz" dedi. - BANGKOK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Hükümet Bangkok Tayland 3. Sayfa Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 4 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Kerim Rahmi Koç kimdir? Ali Koç'un oğlu Kerim Rahmi Koç kimdir? Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title