Haberler

Son dakika haberi! ABD'de devam eden yangınların haftalarca sürebileceğinden endişe ediliyor

Güncelleme:

Son dakika haberine göre ABD'de devam eden yangınların haftalarca sürebileceğinden endişe ediliyorBeril SÖNMEZ, (DHA) - ABD'nin California eyaletinde farklı bölgelerde devam eden yangınlar, söndürlemiyor.

ABD'de devam eden yangınların haftalarca sürebileceğinden endişe ediliyor

Beril SÖNMEZ, (DHA) - ABD'nin California eyaletinde farklı bölgelerde devam eden yangınlar, söndürlemiyor. Meteoroloji ve iklim uzmanları, hava şartlarının ve iklim değişikliğinin yangınlara zemin hazırladığını ifade ederek yangınların haftalarca devam edeceğinden endişe duyduklarını açıkladı. California valisi Gavin Newsom, ulusa seslenerek 'Şu anda zor durumdayız' çağrısı yaptı.

California eyaletinin çeşitli yerlerinde devam eden orman yangınları, orman bölgelerin yanı sıra şehirleri, kasabaları ve kırsal bölgeleri de etkiledi. Binlerce kişi yaz sıcakları ve koronavirüs salgını ortasında evlerini tahliye etmek zorunda kaldı. Körfez bölgesi boyunca atmosfer, duman ve kül tabakasıyla kaplanarak havanın kalitesini düşürdü.

VALİ ULUSA YARDIM ÇAĞRISI YAPTI

Nadir görülen şimşek fırtınası ve sıcak rüzgarlı hava tarafından körüklenen yangınlar, Sierra Nevada, güney Kaliforniya ve San Francisco'nun kuzey, doğu ve güney bölgelerine hızla yayıldı. İtfaiye ekipleri birçok yerde aniden ortaya çıkan yangınlara müdahale ederken yorgun düştü ve Vali Gavin Newsom, personel ve ekipman desteği isteyerek ulusal seslendi: "Şu anda zor durumdayız."

YANGINLARIN NEDENİ NEDİR?

Los Angeles Kaliforniya Üniversitesi'nden iklim bilimci Daniel Swain, aşırı hava koşullarının bir araya gelerek yangın için uygun zemin hazırladığını belirtti. Swain yangınlarının sebebini açıklarken, ilk olarak eyalet genelinde rekor kıran ve devam eden bir sıcaklık dalgasının geldiğini ifade etti. Daniel Swain, hava sıcaklıkları bazı yerlerde 54 dereceyi geçtiğini ve evlerini soğutmak isteyen milyonlarca kişinin klimasının elektrik şebekesini zorlaması sebebiyle yirmi yılda ilk kez elektrik kesintisi yaşandığını belirtti.

İklim bilimci Swain, 'Pasifik Okyanusu'ndaki tropikal bir fırtına, eyaleti üç gün süren ve 10.800'den fazla kez çakan nadir bir yıldırım fırtınasını tetikledi. Bu yıldırım fırtınası bölgede küçük yangınları ateşledi. Havadaki nemin düşmesiyle rüzgarlar başladı ve yangınlar büyüdü' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri California DHA Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title