Haberler

Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Stokçuluk yapanın malına el konulacak

Güncelleme:

Son dakika: Katar ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomi gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Stokçuluk yapanları uyaran Erdoğan, "Bundan sonraki süreçte cezai müeyyidelerin çok daha yüksek olacağının sinyalini şimdiden veriyorum. Bunu bilsinler ve bu stokçuluğa tevessül etmesinler. Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız" dedi.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ile bir araya gelerek, iki ülke arasındaki işbirliği anlaşmalarının imza törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar temaslarını tamamlayarak Türkiye'ye döndü.

"DÜŞÜK FAİZ POLİTİKASIYLA KURU DA ENFLASYONU DA AŞAĞI ÇEKECEĞİZ"

Katar ziyareti sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki sıcak gündeme ilişkin şunları söyledi: "Biz bir defa yüksek faize kesinlikle inanmıyoruz. Düşük faiz politikasıyla kuru da enflasyonu da aşağı çekeceğiz ve bunu düzenleyeceğiz. Kesinlikle yüksek faizin, zengini daha zengin, fakiri daha fakir yapan bir anlayış olduğuna inanıyorum. Buna asla müsaade edemeyiz. Dolayısıyla da bu işi bir defa bu güzergahta, bu düzlemde devam ettireceğiz. Bizim derdimiz düşük faizle yatırımı teşvik etmek suretiyle istihdamı artırmak; istihdamı artırmak suretiyle üretimi ve ihracatı artırmak... Bunu sağladığımız zaman bu bize büyümeyi getirecek.

"OECD'NİN EN YÜKSEK ORANDA BÜYÜYEN 2. ÜLKESİYİZ"

Kaldı ki bu zaten OECD içinde de görülüyor. OECD'nin en yüksek oranda büyüyen ikinci ülkesiyiz. Türkiye'nin 2021 yılı büyüme tahminlerini yüzde 10 olarak ifade eden uluslararası kurumlar var. Biz de zaten şu anda o oranı yakalayacağımızı ifade ediyoruz. Şu anda üçüncü çeyrekte malum yüzde 7,4'ü hamdolsun yakaladık. Yıl sonunda da inşallah bunun fazlası olacak, azı olmayacak. Bu konuda da kendimizden eminiz.

''FİYAT YÜKSELİŞİNİN BİR SEBEBİ DE AÇGÖZLÜ FIRSATÇILAR''

Tabi şu anda kimi ürünlerde görülen fiyat artışlarının bir sebebi küresel emtia fiyatlarının yükselişiyken, bir sebebi de maalesef piyasadaki açgözlü fırsatçılardır. Bu özellikle de stokçuluktan kaynaklanıyor. Şimdi bu bütçe müzakerelerinden sonra hemen bir yasal düzenleme yapacağız ve bu stokçuların üzerine ciddi manada gideceğiz. Bundan sonraki süreçte cezai müeyyidelerin çok daha yüksek olacağının sinyalini şimdiden veriyorum. Bunu bilsinler ve bu stokçuluğa tevessül etmesinler. Hem ellerindekine el koyacağız hem de cezai müeyyideleri yüksek tutacağız.

"STOKÇULUK YAPANIN TEPESİNDEYİZ"

Stokçuluk bizim dinimizde de haramdır. Bunun adı ihtikardır. Buna fırsat veremeyiz. Kimse yaptığı işle vatandaşımıza zulüm edemez. Vatandaşımıza yaptıkları bu zulümle, oradan kazandıklarıyla helal lokma yediklerini zannetmesinler. Fakir fukaranın hakkını gasp ediyorlar, bunu yiyorlar, buna fırsat vermeyeceğiz. Bunu da bilmelerini istiyorum. Yeni ekonomik düzenin en önemli adımlarından bir tanesi de bu olacak. Çalışsın, kazansın. Şu anda Türkiye, imkanlarıyla buna çok büyük fırsatlar veren bir ülke. Niye helalinden çalışmıyorsun arkadaş? Niye haram yollara başvuruyorsun? Stokçuluğu bırakacaksın bir defa. Kim olursa olsun, her alanda stokçuluk yapanın tepesindeyiz."

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Ekonomi

Katar Haberler Son Dakika

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500

Yorumlar (7)

Yaşar Tosunoğlu:

Sayın Cumhurbaşkanım ilk önce çiftçinin almış olduğu gübreye yüzde 300 zam yaparak çiftçinin ekim yapmamasına neden olan gübre bayilerini sonra hayvan yemine yüzde 250 zam yaparak elindeki süt ineklerini kestirmek zorunda bırakan yem fabrikalarına hesap sorun böyle giderse 2022 yılı herkes için açlık kıtlık ve sefalet yılı olacak

58
5
yanıtYanıtla
n gök:

O fabrikalar fiyatı keyfiyetten mi arttırıyor. O fabrikaların durumu bitik . Zamdan sonra kimse gübre almıyor. Ayçiçek zammının hesabını bakkaldan , ekmek zammını fırından , benzin zammını da istasyondakilerden sorun çünkü parayı onlar alıyor değil mi ? çok mantıklı

yanıt16
yanıt6
Suskun Demir:

yaşar abi 2022 de eğer durum böyle giderse millet iflas bayrağını çeker çok büyük bir sıkkıntı var Allah sonumuz hayırlara vesile etsin günden güne çöküyoruz bazı kesim uçuyoruz falan diyor ya onların kanında ben şüphe duyuyorum...

yanıt0
yanıt0
Levent DEĞİRMENCİ :

yapılması gereken basıt pıyasaya hakım olan stokcular para baronları buyuk marketler zıncılerını sıkı denetım yapıp fahıs fıyattan mal sattıklarını belgeleyıp once sahıplerını sonra cıolarını genl mud hepsını toplayacan verecen cezayı tıkacan ıcerı oyle koçmus tosunmus gozunun yasına bakmayacan sonra malına mulkune devletce hacız koyacan keseceksın en ağır cezayı 10 yıllık ettıklerı karı banka hesaplarına el koyacan stoktan dolayı ettığı karı elınden alıcan tabı oyle devlet varsa

20
19
yanıtYanıtla
Erdoğan uslu :

Dolar altın çıkıyor. Onlar çıktıkça doğal olarak onlarda ürünlerini yüksek fiyattan satmak istiyorlar. Halka düşünen kim.

23
1
yanıtYanıtla
cemal68:

Ayçiçek yağlarını internetten satış yapan büyük aracı firmalar 2 katına çıkararak satışa sunmuşlar. Cumhurbaşkanım bence onlardan başlayın.

13
6
yanıtYanıtla
Yaşar Tosunoğlu:

Sayın Cumhurbaşkanım ilk önce çiftçinin almış olduğu gübreye 00 zam yaparak çiftçinin ekim yapmamasına neden olan gübre bayilerini sonra hayvan yemine 0 zam yaparak elindeki süt ineklerini kestirmek zorunda bırakan yem fabrikalarına hesap sorun böyle giderse 2022 yılı herkes için açlık kıtlık ve sefalet yılı olacak

14
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title