Haberler

Solhan'da Yayalar İçin Üst Geçit

Bingöl'ün Solhan İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Yurdaer, ilçe girişinde meydana gelen trafik kazalarının önüne geçmek için üst geçit yapılacağını söyledi."Yayaların karşıdan karşıya kontrolsüz geçişlerinden dolayı çok sayıda kaza meydana gelmektedir."

Bingöl'ün Solhan İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Yurdaer, ilçe girişinde meydana gelen trafik kazalarının önüne geçmek için üst geçit yapılacağını söyledi.

Her yıl onlarca kazasının meydana geldiği Solhan Yenimahalle Atatürk İlköğretim Okulu geçişine üst geçit yapılacağını belirten Yurdaer,

"Yayaların karşıdan karşıya kontrolsüz geçişlerinden dolayı çok sayıda kaza meydana gelmektedir. İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak vatandaşlarla yapılan sohbetlerde en çok yol güvenliği ve yoldaki trafik işaretleri ve trafik kazalarına yönelik tedbirlerle ilgili sıkıntılar dile getiriliyor. Vatandaşların talepleri doğrultusunda çalışmalarımıza devam ettik. Sinyalizasyon ile trafik ışıkları ve üst geçit talebimizi Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ilettik. Trafik ışıkları ve sinyalizasyon talebi karşılanmadı, fakat Karayolları teknik elemanlarınca yapılan incelemeler sonucunda Yenimahalle'de üst geçit yapılması uygun görüldü. Üst geçit yayalar için önemlidir. İlçemizde bir üst geçidin olması, çocuklarımızın üst geçidi tanıması, üst geçit kültürünün aşılanması için de önemlidir. İlk etapta kullanım konusunda sıkıntı yaşanacaktır. Bu kültürü çocuklarımıza öğrettiğimizde faydasını da göreceğiz. Üst geçit tek başına da yetmiyor. Orta refüjün de yapılması gerekiyor. Bir nevi vatandaşlarımızın istediği yerden yolu kullanmak suretiyle karşıdan karşıya geçmeleri engellenmelidir. Her noktadan yolu kullanıp karşıya geçebiliyorsak yine sıkıntı vardır. Belli yerlerde yaya geçişleri belirtilmeli ve bunların dışındaki yerlerde ise orta refüj yapılarak yolun her noktada yayalarda kullanılması engellenmelidir. Trafik güvenliği için fiziksel tedbir şarttır. İlçemizde en çok kaza şehir geçişinde meydana gelmiş ve burada meydana gelen kazaların hemen hemen hepsi yaralanmalara neden olmuştur. Fiziksel tedbirlerle bunlar aza indirilebilir. Trafik ışıkları da kurulmalı ancak Karayolları şimdi bunu uygun görmemiştir. Solhan'da büyük bir ihtimalle ekim ayında MOBESE ve Plaka Tanıma Sistemi uygulanacaktır. Bu uygulama ile sürücülerimizin de dikkatli ve kontrollü araç kullanmaları sağlanacaktır. İlçenin geleceği için önem arz eden konularda ilçe halkımızın ve sivil toplum örgütü temsilcilerimizin gelip sıkıntılarını paylaşmalarını ve çözüme katkıda bulunmalarını istiyoruz" şeklinde konuştu. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yenimahalle Yayalar Bingöl Solhan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! 6 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Astrolojide Dolunayın Anlamı ve Etkileri: Hangi Burçları Daha Çok Etkiler? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title