Haberler

Sokak Magandasına 48 Yıl Hapis

Adana'da, İş Yerini Bastıklarını İddia Ettiği Bıçaklı Kişilere Pompalı Tüfekle Ateş Açarken, Okul Çıkışı Evlerine Giden Öğrencilerden Birini Öldüren, 2 Öğrenci ile Tesadüfen Oradan Geçen Bir Kişiyi de Yaralayan 35 Yaşındaki Selçuk Emirler 48 Yıl 4 Ay Hapis Cezasına Mahkum Edildi, Yasaya Göre 36 Y...

Adana`da, iş yerini bastıklarını iddia ettiği bıçaklı kişilere pompalı tüfekle ateş açarken, okul çıkışı evlerine giden öğrencilerden birini öldüren, 2 öğrenci ile tesadüfen oradan geçen bir kişiyi de yaralayan 35 yaşındaki Selçuk Emirler 48 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edildi, yasaya göre 36 yıldan fazla ceza verilemediği için, cezası 36 yıla indirildi.

Yenibey Mahallesi 17 sokakta 11 Şubat 2004`te meydana gelen olayda, iddiaya göre, bir grubun saldırısına uğrayan 18 yaşındaki Mustafa Karmış, akrabası olan çay ocağı işletmecisi Selçuk Emirler`in yanına sığındı. Emirler, bıçaklı 4 kişiyi pompalı tüfekle yaylım ateşine tuttu. Gruptaki 4 kişi kaçarken, açılan ateş sonucu öğrenim gördükleri Sakarya İlköğretim Okulu`ndan çıkıp evlerine giden öğrencilerden 8`nci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Şeyhmus Göksoy öldü, 14 yaşındaki Cüneyt Yusuf Akkaş ve 15 yaşındaki Duran Küçük ile yoldan geçen 19 yaşındaki Uğurcan Turan ise çeşitli yerlerinden yaralandı.

Olaydan sonra yakalanıp tutuklanan Emirler hakkında Adana 4`ncü Ağır Ceza Mahkemesi`nde `Kasten adam öldürmek ve adam öldürmeye tam teşebbüs` suçlarından dava açıldı. 27 Nisan 2005`de 36 yıl hapis cezasına mahkum edilen Emirler`e verilen ceza Yargıtay 1`nci Ceza Dairesi`nce yeni ve eski yasaya göre karma karar verildiği gerekçesiyle bozulup, sanığın lehine olan yasanın uygulanması istendi.

Yeniden yerel mahkemede yargılanan Emirler, karar duruşmasında, olayın ortasında kaldığını ve öğrenciyi kazayla öldürdüğünü iddia ederek, ``Eğer öldürmek isteseydim hepsini öldürebilirdim. Hiçbirini sağ bırakmazdım. Olaydan 3 gün sonra askere gidecektim`` diyerek kendini savundu. Sokak magandası Emirler daha önceki savunmalarında ise, ``Olay günü iş yerimde otururken kirvemin çocuklarından biri olan Mustafa Karmış gelerek, tanımadığı kişiler ile kavga ettiğini ve kaçtığını söyledi. Bir süre sonra 4 kişi ellerinde bıçaklarla işyerimi bastı. Ben de tezgahın altında bulunan pompalı tüfeğimi çekerek rasgele ateş ettim. Üzerimize gelenler kaçıştılar. Bu arada tanımadığım bir öğrenci öldü. Masum bir insanı öldürmek istemedim. Çok pişmanım`` demişti.

Mahkeme heyeti, Emirler`e öğrenci Şeyhmus Göksoy`u öldürmekten 26 yıl, Uğurcan Turan`ı öldürmeye teşebbüsten 17 yıl 4 ay, Duran Küçükçü`yü yaralamaktan 4 yıl ve Cüneyt Yusuf Akkaş`ı da yaralamaktan 12 ay hapis olmak üzere toplam 48 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum etti. TCK`da 36 yıldan fazla ceza verilemediği için Emirler`in cezası 36 yıla indirildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title