Haberler

TEOG Tercih tarihleri ve TEOG Tercih yapma sayfası

Güncelleme:

TEOG Tercih tarihleri ve TEOG Tercih yapma sayfası. 2016 TEOG yerleştirme sonuçları herkes tarafından merak konusu oldu. Sizde haberimizden meb.gov.tr adresinden sorgulama yaparak TEOG yerleştirme sonuçları açıklandığı andan itibaren sorgulama yapabilirsiniz. Peki 2016 MEB TEOG yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Haberimizden TEOG yerleştirme sonuçları hakkında detaylara ulaşabilir sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. 2016 TEOG yerleştirme sonuçları herkes tarafından merak konusu oldu. Sizde haberimizden meb.gov.tr adresinden sorgulama yaparak TEOG yerleştirme sonuçları açıklandığı andan itibaren sorgulama yapabilirsiniz. Peki 2016 MEB TEOG yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

E-OKUL TEOG TERCİHLERİ - TERCİH SAYFASINA GİRMEK İÇİN

MEB 2016 TEOG tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2016 TEOG maratonu için artık geri sayım başladı. Binlerce öğrenci meb.gov.tr adresinden TEOG tercih sonuçlarını sorgulamaya başladı. E-Okul sistemi üzerinden yapılan TEOG lise tercihlerini henüz yapmayan öğrenciler için ayrıntılar haberimizde. Bugün sona eren TEOG tercihlerinin ardından yerleştirme sonuçlarının da ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. İşte TEOG tercihleri ve yerleştirme sonuçları ile ilgili ayrıntılar ve tercihlerin ne zaman açıklanacağına ilişkin merak ettiğiniz detaylar...

MEB'nın internet sitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 15 Temmuz günü yaşanan askeri darbe girişimi sonrasında meydana gelen gelişmeler nedeniyle, 2016 Ortaöğretim Kurumları Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'nda yer alan takvimde değişiklik yapıldı. Buna göre, TEOG kapsamında 15 Temmuz'da başlayan ve 25 Temmuz'da sona ereceği duyurulan tercih başvuruları, 29 Temmuz'a uzatıldı. İş saatine kadar yapılacak olan tercihler bugün akşam saatlerinde son bulacak.

TEOG TERCİHLERİ HAKKINDA DETAYLI BİLGİ

Binlerce öğrencinin gözü kulağı bu haberde. Sizde yazımızdan yararlanarak TEOG 2016 tercih işlemleri ve sonuçlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Tercihiler öğrenci velisi tarafından 15-25 Temmuz 2016 (saat 17:00'e kadar) tarihleri arasında yapılacaktır. Tercih işlemi https://e-okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul müdürlüğünden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır..

TEOG SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirmede öğrenciler 25 tercih yapabileceklerdir. Nakil başvuruları, herhangi bir ortaokul müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabilecektir. Yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP (Yerleştirmeye Esas Puan) üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır. 9-15Ağustos 2016, 19-23 Ağustos 2016, 26-31 Ağustos tarihlerinde nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecektir. Nakil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme merkezî olarak yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Yerleştirme sonuçları https://e-okul.meb.gov.tr adresinde açıklanacak.

Ortaöğretime yerleştirmeye esas puanların eşit olması hâlinde, AOSP (Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı), eşitliğin devam etmesi hâlinde sırasıyla 8'inci, 7'nci ve 6'ncı sınıflardaki YBP üstünlüğü, eşitliğin devam etmesi hâlinde tercih önceliği, yine eşitliğin devam etmesi hâlinde okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısının azlığı, bunların da eşit olması hâlinde ise öğrencinin doğum tarihine göre yaşça küçük olanların önceliği dikkate alınır.

2016 TEOG TERCİHLERİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 8 Ağustos'ta sona erecek yerleştirme sonuçlarının ilan tarihi ise 12 Ağustos'a çekildi. TEOG kapsamında yapılan merkezi ortak sınavlara giren 1 milyon 200 bine yakın öğrenci, 25 okula kadar tercih yapabilecek ve okul müdürlüklerine müracaat ederek tercih işlemlerini onaylatacak. Yeni takvime göre, boş kontenjanlar 15 Ağustos'ta ilan edilecek. Yerleştirmeye esas 1. nakil tercih başvuruları, 15-19 Ağustos, ikinci nakil başvuruları 22-26 Ağustos'ta, 3. nakil başvuruları 29 Ağustos-2 Eylül tarihlerinde yapılacak.

EN FAZLA KAÇ OKUL SEÇİLECEK?

Öğrenciler, en fazla 25 okul tercihinde bulunabilecek. Liste oluşturulurken okulların tercih kodları, öğrencinin yüzdelik dilimi, okulların kontenjan tablolarındaki yüzdelik dilimi, yerleştirmeye esas puanın dikkate alınması ve özellikle okulların kontenjan durumları ve tanıtım bilgilerinin incelemesi gerekecek.

TEOG TERCİH İŞLEMLERİ

a) 8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.

b) Tercih işlemi öğrenci/veli tarafından bireysel olarak https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ortaokul ile imam hatip ortaokulu müdürlüklerine onaylatılacaktır

c) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sistemi kapsamında yapılan merkezî sistem ortak sınavlarının tamamını veya bir kısmını kullanarak özel okullara kayıt yaptıran öğrenciler tercihte bulunamayacaktır.

ç) https://e­okul.meb.gov.tr internet adresinden tercih işlemleri için giriş yapıldığında, tercih işlemleri ekranında, «TERCİH YAPMAK İSTİYORUM» ve «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonlarının seçenek olarak sunulması sağlanacaktır. «ÖZEL OKULA KAYIT YAPTIRACAĞIM TERCİH YAPMAYACAĞIM » butonunu işaretleyen öğrenciler tercih hakkını kullanmış sayılacak, ancak yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabileceklerdir.

d) Yerleştirmede öğrenciler 25 okula kadar tercihte bulunabileceklerdir.

e) Tercih işlemleri, Bakanlığımız http://www.meb.gov.tr veya https://e­okul.meb.gov.tr internet adreslerinde yayımlanan tercih listelerinde yer alan okulların tercih kodlarına göre, öğrenci velisi tarafından 15-25 Temmuz 2016 (en geç saat 17:00'ye kadar) tarihleri arasında yapılacaktır.

f) Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayan veliler için okul müdürlükleri, tercih işlemlerini öğrenci velisi adına, velinin doldurup imzalayarak verdiği Ek-1'deki "Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu" na bağlı kalarak veli adına yapacaktır (en geç 25 Temmuz 2016 saat 17.00'ye kadar).

g) Açık öğretim ortaokulu öğrencileri ile yurt dışından sınava giren öğrencilerden tercihlerini okul müdürlüklerine onaylatma imkânı olmayanlar, Ek-2'de yer alan Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formunu APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile gönderecektir (en geç 25 Temmuz 2016 saat 17:00'e kadar). Birden fazla tercih formu gönderilmeyecektir. Tercih formunda okul tercih kodu mutlaka yazılacaktır. Okul tercih kodu olmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Postada meydana gelecek gecikmeden öğrenci velisi sorumlu olacaktır. Bu öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil başvurularını da "Açık Öğretim Ortaokulu ve Yurt Dışı Yerleştirmeye Esas Nakil Başvuru Ekranı" üzerinden http://odsgm.meb.gov.tr adresinden yapacaklar ve başvuru çıktıları APS veya dengi hızlı posta hizmeti ile gönderilecektir.

ğ) Yerleştirmeye esas nakil başvuruları, herhangi bir örgün ortaokul ile imam hatip ortaokulu
müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabilecektir.

h) Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylama işleminden önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacak, aksi takdirde öğrenci tercih yapmamış sayılacaktır. Onaylama işlemi tamamlandıktan sonra herhangi bir düzeltme yapılamayacaktır.

ı) Tercihlerin, tercih ve yerleştirme e‐kılavuzuna uygun olarak elektronik ortamda hatasız ve eksiksiz bir şekilde doldurulması gerekmektedir. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumlu olacaktır.

i) Elektronik ortamda onaylanan "Yerleştirme Tercih Ön Çalışma Formu" nun çıktısı alınarak okul müdürlüğü ile veli tarafından imzalandıktan sonra aslı okulda saklanacak ve bir nüshası imza karşılığı veliye verilecektir.

j) Tercih ve yerleştirme işlemleriyle ilgili tüm bilgilendirmeler http://www.meb.gov.tr, ile https://e­okul.meb.gov.tr adreslerindeki veli bilgilendirme sisteminden sürekli olarak yapılacaktır.

2016/2017 TEOG MÜFREDATI DEĞİŞTİ

8.Sınıftaki konuları 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında biraz daha hafifletilmiş gibi. Sözel derslerde çok değişiklik olmasa da sayısal derslerdeki değişiklikler öğrenciler tarafından olumlu karşılanıyor.

SAYISAL DERSLER KAPASİTENİN ÜZERİNDE

Matematik dersine eklenen yeni kazanımlarla birlikte daha önce TEOG sınavı dahilinde olan ama yeni dönem itibariyle çıkarılmış olan konular da görülmektedir. Yapılan değişikliklerle birlikte bir sonraki dönem öğretim programında değişikliğe gidilir mi bilinmez ama bu müfredat bile sayısal dersler olarak öğrencilerin öğreneceği kapasitenin üzerinde gibi.
TEOG sonuçlarından sonra Matematik dersi ortalamasına bakıldığında yaklaşık 8 doğru yani 40 puan olduğu görülmektedir. Bu da öğrencilerin çoğunun kazanımları anlayamadığının bir göstergesi.

KONU LİSTESİ DEĞİŞTİ

Fen ve matematik dersine ait yeni tema/konu listesi aşağıdaki gibidir. Detaylı kazanım listesini Talim Terbiye Kurulu web adresinden edinebilirsiniz.

TEOG matematik 8. sınıf matematik konularını(müfredatını) şu şekilde sıralayabiliriz. Yeni eğitim ve öğretim yılında 8. sınıf konuları yenilendi. Birinci TEOG sınavına kadar olan konular arasında bir önceki yıl sadece üstlü sayılar ve köklü ifadeler varken bu yıl müfredata yeni öğrenme alanları eklendi.

8.1. Sayılar ve İşlemler

8.1.1. Çarpanlar ve Katlar

8.1.2. Üslü İfadeler

8.1.3. Kareköklü İfadeler (1. TEOG)

8.2. Cebir

8.2.1. Cebirsel İfadeler ve Özdeşlikler

8.2.2. Doğrusal Denklemler

8.2.3. Denklem Sistemleri

8.2.4. Eşitsizlikler

8.3. Geometri ve Ölçme

8.3.1. Üçgenler

8.3.2. Dönüşüm Geometrisi

8.3.3. Eşlik ve Benzerlik

8.3.4. Geometrik Cisimler

8.4. Veri İşleme

8.4.1. Veri Düzenleme, Değerlendirme ve Yorumlama

8.5. Olasılık

8.5.1. Basit Olayların Olma Olasılığı

TEOG MERKEZİ ORTAK SINAVLARI KAPSAMINDA;

* 1. dönem 6, 2. dönem 6 olmak üzere toplam 12 ortak sınav yapılmaktadır.

* 3 yazılısı olan derslerin 2., 2 yazılısı olan derslerin 1. yazılısı ortak yapılmaktadır.

* Her ortak sınavda 20 soru sorulmakta ve bu sorular çoktan seçmelidir.

* 1. Teog ortak sınavları 2014 yılında Kasım ayı son haftasında 2. Teog sınavları ise Nisan ayı son haftasında yapılmıştır.

* Teog ortak sınavları hafta içi iki günde yapılmaktadır. Öğrenciler her gün 3 sınava girmektedirler.

* Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 1. gün,

* Fen ve Teknoloji, T. C. İnkılap tarihi, Yabancı dil 2. gün yapılmaktadır.

* Sorular sınav öncesinde işlenen konulardan çıkmaktadır.

* Önceki yıllarda yapılan sınavlardan farklı olarak yanlış yapılan sorular doğru soruları götürmemektedir.

* Her öğrenci olağan üstü haller haricinde kendi okulunda sınava girmektedir.

* Geçerli bir mazeret nedeni ile sınava giremeyen öğrencilere mazeret sınavı yapılmaktadır.

* Mazeret sınavları her okulda değil Milli Eğitim Müdürlüklerince belirlenecek okullarda yapılmaktadır.

Teog Merkezi Ortak Sınavlarının Değerlendirilmesi;
* Her ortak sınav 100 üzerinden puanlandırılmaktadır. Tıpkı okulda girmiş olduğumuz yazılılar gibi.

* Her soru 5 puandır. ( Sınavda iptal edilen soru yoksa )

* Merkezi ortak sınav puanı 700 üzerinden

* Yerleştirmeye esas paun ise 500 üzerinden hesaplanmaktadır.

* Yerleştirmeye esas puanın %30'nu 6. 7. ve 8. sınıf ortalamaları

* % 70'ini ise merkezi ortak sınav puanı belirlemektedir.

Kaynak: Haberler.Com / Gündem

Açık Öğretim Ortaokulu Gündem Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title