Haberler

REEDER Katılım Endeksine Uygun Mu? Reeder Teknoloji halka arz helal mi, caiz mi?

Güncelleme:

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Reeder Teknoloji'nin halka arzına onay verdi. Reeder Teknoloji'nin halka arzı duyuruldu. İslami hassasiyeti olan yatırımcılar Reeder halka arz katılım endeksine uygun mu? Sorusunu araştırdı. Peki, REEDER Katılım Endeksine Uygun Mu? Reeder Teknoloji halka arz helal mi, caiz mi?

Reeder halka arz katılım endeksine uygun mu? Sorusu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Reeder Teknoloji'nin halka arzına onay vermesinin ardından yatırımcılar tarafından merak edilen sorular arasında yer aldı ve merak edildi. Yatırımcılar Reeder halka arzındaki detayları internet üzerinde araştırıyor. Peki, Reeder halka arz katılım endeksine uygun mu? Reeder halka arz katılım endeksi uygunluk durumu nedir? Reeder Teknolojihalka arz helal mi, caiz mi?

REEDER HALKA ARZ KATILIM ENDEKSİNE UYGUN MU?

Reeder halka arz katılım endeksi uygunluk durumu onaylı izahname ile birlikte yayınlanacak olan borsa görüşü ve katılım finans ilkeleri raporu ile birlikte belli olacaktır. Halka arzlarda yer alan şirketlerin katılım endeksi uygunluk durumu onaylı izahname ile birlikte yayınlanacak olan borsa görüşü ve katılım finans ilkeleri raporu ile netlik kazanmaktadır. Buna göre Reeder halka arz katılım endeksi uygunluk durum henüz açıklanmadı.

Reeder halka arz katılım endeksi uygunluk durumu onaylı izahname ile birlikte yayınlanacak olan borsa görüşüne göre Reeder Teknoloji katılım endeksine uygun değildir. Buna göre Reeder halka arz helal değildir.

MİDAS'TA HALKA ARZ VAR MI?

Halka arzlar genelde belirlenmekte olan pazarlar aracılığı ile talep toplama işlemlerini gerçekleştirilir. Her halka arz, her uygulama ve banka üzerinde olmayabilir. Bu nedenle Midas'ta halka arz edilecek olan şirketin araştırmasını gerçekleştirerek Midas'ta olan halka arzlara katılabilirsiniz.

KATILIM ENDEKSİNE UYGUN DEĞİL NE DEMEK?

Bu ifade, bir şirketin veya finansal ürünün İslam'a uygun olmadığını veya katılım bankacılığı prensiplerine aykırı olduğunu belirtir. Örneğin, bir şirketin faizle işlem yapması veya gayrimeşru veya haram sektörlere yatırım yapması durumunda, bu şirket "katılım endeksine uygun değil" olarak değerlendirilir.

Katılım endeksine uygun olmayan bir finansal ürün veya işlem, İslam finans prensiplerine ve katılım bankacılığına uygun olmayan riskler içerebilir. Bu nedenle, İslam'a uygun yatırım yapmayı tercih eden bireyler veya kuruluşlar, katılım endeksine uygun olmayan ürünlerden veya işlemlerden kaçınabilirler.

Reeder halka arz katılım endeksine uygun mu? Reeder halka arz katılım endeksi uygunluk durumu nedir?

REEDER HALKA ARZ NE ZAMAN?

Reeder halka arz tarihleri: 13-14-15 Eylül.

REEDER HALKA ARZ FİYATI NE KADAR?

Reeder Teknoloji hissesi 9,30 TL'den halka arz olacak.

REEDER BORSA KODU NEDİR?

Reeder Teknoloji hissesinin sembolü henüz açıklanmadı.

REEDER HALKA ARZ KAÇ LOT VERİR?

Halka arz 215.000.000 lot veriyor.

Emir Ceran
Haberler.com - Gündem

Sermaye Piyasası Kurulu Gündem Teknoloji Finans Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title