Haberler

Mümin Sarıkaya kimdir? İbo Show konuğu Mümin Sarıkaya kaç yaşında, nereli? Mümin Sarıkaya şarkıları! İbo Show konukları kimler?

Güncelleme:

27 Şubat Cumartesi Star tv ekranlarında yayınlanacak İbo Show konuğu Mümin Sarıkaya kaç yaşında, nereli? Mümin Sarıkaya şarkıları! Mümin Sarıkaya kimdir? İbo Show konukları kimler? Safiye Soyman! Davut Güloğlu!

Türk Halk Müziği sanatçısı başarılı isim Mümin Sarıkaya kimdir? İbo Show konuğu Mümin Sarıkaya kaç yaşında, nereli? Mümin Sarıkaya şarkıları! İbo Show konukları kimler? İbo Show canlı full izle!

MÜMİN SARIKAYA KİMDİR?

Mümin Sarıkaya (9 Haziran 1978), Türk halk müziği ve özgün müzik sanatçısı.

2015 yılında Dokuz Sekiz Müzik etiketiyle çıkarılan "Ben Yoruldum Hayat" şarkısıyla tanınmıştır. 45. Altın Kelebek Ödülleri'nde En İyi Halk Müziği Erkek Sanatçısı ödülünü almıştır.

1978 yılında Yozgat'da doğdu. Henüz 1yaşında iken babasını kaybeden Mümin Sarıkaya, bağlama ile ilk öğretim yıllarında tanıştı. İlk dersini ağabeyinden aldı. Annesi, ablası ve ağabeyi ile birlikte zor günler geçiren Sarıkaya'nın o dönemlerdeki tek hayali annesine bir ev alabilmekti.25 yaşında bu hayalini gerçekleştirdi. 28 yıl boyunca bağlama çaldı ve son yıllarda beste yapmaya başladı. Eserlerini sosyal medya platformları aracılığı ile müzik severlerle buluşturmaya başlayan Mümin Sarıkaya, Youtube'da paylaştığı "Ben Yoruldum Hayat" bestesi ile dikkatleri üzerinde çekti. Bir çok dizide yer alan "Ben Yoruldum Hayat" şarkısının video klibi 300 milyonun üzerinde izlendi. Mümin Sarıkaya, DokuzsekizMüzik'ten Ahmet Çelenk ile yolları kesiştikten sonra eserlerini bir albümde toplamaya karar verdi. Türkiye'nin farklı yerlerinde konserlerine devam ederken, aynı zamanda albüm hazırlıklarını tamamladı. Mümin Sarıkaya'nın albümle aynı adı taşıyan, "Ben Yoruldum Hayat" ve daha önce single olarak yayınladığı "Al Başımdan Bu Dertleri" şarkılarının da bulunduğu albümde 10 eser yer almakta. Albümde 6 şarkının söz ve müziği Mümin Sarıkaya'ya ait. Ayrıca Neşet Ertaş, Ali Osman Nebioğlu, Nurullah Akçayır gibi ustaların eserlerini yorumlayan Sarıkaya, şarkıların düzenlemelerinde Göksun Çavdar, Cihan Sezer, Alper Atakan gibi önemli müzisyenlerle çalıştı. Mümin Sarıkaya, evli ve iki çocuk babasıdır.

MÜMİN SARIKAYA ŞARKILARI

Ben Yoruldum Hayat · 2016

Yazın Yağar Kar Başıma

Ben Yoruldum Hayat · 2016

Al Başımdan Bu Dertleri

Sevda Türküleri

Dur Diyemem · 2018

Annem

Ben Seni Öpsem

Dur Diyemem · 2018

Kerkük'ün Zindanına Attılar Beni

Gözlerin

Mahzuni'ye Saygı · 2017

Böyle Olur mu

Dur Diyemem · 2018

Şu Karşıki Dağda Kar Var Duman Yok

Nabız

Ben Yoruldum Hayat · 2016

Ömrüm Yarısı

İnsan

Yabancı

Dur Diyemem · 2018

Ben Yoruldum Hayat Gelme Üstüme

Huzur

Yok Nazarımda

Dur Diyemem · 2018

Hayat

Ben Yoruldum

Ben Yoruldum Hayat 2015

Yine Bir Hal Oldu

Kaynak: Haberler.com / Gündem

Altın Kelebek Ödülleri Sarıkaya Gündem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title