Haberler

Kurumlar vergisi beyannamesi ne zaman, hangi ayda verilir? Kurumlar vergisi beyannamesi nasıl doldurulur, örneği nedir?

Güncelleme:

Kurumlar vergi beyannamesi ne zaman verilir ve hangi ayda verilir gündeme geliyor. Kurum kazançlarından alınan ve bir yıl boyunca mükelleflerin kazandıkları kazanca göre hesaplanır. Kurumlar vergisi beyannamesi nasıl doldurulur sorusu araştırılıyor. Peki, Kurumlar vergisi beyannamesi hangi ayda verilir?

Kurumlar vergisi beyannamesi bir tür vergidir. Bu vergiyi, sermaye şirketleri ödemek zorundadır. Ancak şahıs şirketleri tüzel bir kişiliğe sahip olmaması nedeniyle vergiyi ödemekle yükümlü değildir. Bununla beraber, kurumlar vergisi beyannamesi ne zaman ve hangi ayda verilir merak ediliyor. Kurumlar vergisi beyannamesi ne zaman, hangi ayda verilir? Kurumlar vergisi beyannamesi nasıl doldurulur, örneği nedir? Detaylar haberimizdedir…

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ NE ZAMAN VERİLİR?

Kurumlar vergisi beyannamesi 3 aylık dönemi izleyen ayın 26 ncı günü akşamına kadar verilir.

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ NASIL DOLDURULUR?

Kurumlar vergisi beyannamesine ilişkin esaslar Kurumlar Vergisi Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanun gereğince her mükellefin vergiye tabi kazancının tamamı için bir beyanname vermesi gerekiyor.

Beyan Esası

MADDE 14

  1. Kurumlar vergisi, mükellefin veya vergi sorumlusunun beyanı üzerine tarh olunur. Beyanname, ilgili bulunduğu hesap döneminin sonuçlarını içerir.
  2. Her mükellef vergiye tâbi kazancının tamamı için bir beyanname verir. Ancak, tüzel kişiliği bulunmayan iktisadî kamu kuruluşları ile dernek ve vakıflara ait iktisadî işletmelerden her biri için, bunların bağlı olduğu kamu tüzel kişileri ile dernek ve vakıflar tarafından ayrı beyanname verilir.
  3. Kurumlar vergisi beyannamesi, hesap döneminin kapandığı ayı izleyen dördüncü ayın birinci gününden yirmibeşinci günü akşamına kadar mükellefin bağlı olduğu vergi dairesine verilir.
  4. Mükelleflerin şubeleri, ajansları, alım-satım büro ve mağazaları, imalâthaneleri veya kendilerine bağlı diğer iş yerleri için, bunların bağımsız muhasebeleri ve ayrılmış sermayeleri olsa dahi ayrı beyanname verilmez.
  5. Kooperatiflerin gelirlerinin vergi kesintisine tâbi tutulan taşınmaz kira gelirlerinden ibaret olması halinde, bu gelirler için beyanname verilmez.
  6. Mükellefin bağlı olduğu vergi dairesi, kurumun kanunî veya iş merkezinin bulunduğu yerin vergi dairesidir.
  7. Maliye Bakanlığı, mükelleflerin bağlı oldukları vergi dairelerini, kanunî veya iş merkezlerine bakmaksızın belirlemeye yetkilidir.
  8. Beyannamelerin şekil, içerik ve ekleri Maliye Bakanlığınca belirlenir. Mükellefler beyanlarını bu beyanname ile yapmak veya bu beyannamelerde yazılı bilgilere uygun olarak bildirmek zorundadır.

KURUMLAR VERGİSİ BEYANNAMESİ ÖRNEĞİ

Kurumlar vergisi beyannamesi örneğini Gelir İdare Başkanlığı web sitesinden öğrenebilirsiniz. Kurumlar vergisi beyannamesi örneği için .

Haberler.com / Sena Demiröz - Gündem

Haberler

Bakmadan Geçme

Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Kirli Sepeti CANLI izle! Kirli Sepeti 28. BÖLÜM FULL İZLE! Kapıcılar Kralı konusu ne, oyuncuları kimler? Kapıcılar Kralı filmi nerede çekildi, kaç yılında çekildi? Kapıcılar Kralı ne zaman nerede çekildi? Kapıcılar Kralı konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Atla Gel Şaban konusu ne, oyuncuları kimler, film nerede çekildi? Atla Gel Şaban filmi hangi il ve ilçede çekildi, hangi yıl yapımı? Hipodrom nerede? Atla Gel Şaban filmi nasıl bitiyor? Atla Gel Şaban final sahnesi İZLE! Atla Gel Şaban sonunda ne oluyor? Teşkilat CANLI İZLE! Teşkilat 105.bölüm izle! Teşkilat yeni bölüm izleme linki! Teşkilat dizisi yeni bölüm FULL HD İZLE! 28 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İYİ PARTİ'NİN YENİ GENEL BAŞKANI KİM OLDU? Meral Akşener'in yerine kim geçti? Eski Fenerbahçe yıldızı Papiss Cisse kaç TL'ye futbol oynuyor? Beşiktaş neden kırmızı kart yedi? #9917 Beşiktaş sahada neden 10 kişi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title