Haberler

Sivas Demir Çelik Fabrikası'nın Satışına Engel

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Sivas Demir Çelik Fabrikasının Satışına Evcil'in de Sanıkları Arasında Bulunduğu Dava Kapsamında Konulan Tedbirin Engel Olduğuna Karar Verdi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Sivas Demir Çelik Fabrikasının satışına Evcil'in de sanıkları arasında bulunduğu dava kapsamında konulan tedbirin engel olduğuna karar verdi.

Sivas Demir Çelik Fabrikasının hakim ortağı Selahattin Rüstemoğlu'nun başvurusunu inceleyen İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinin kararında, söz konusu şirketlere mahkemece el konulduğu ve idaresine de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) kayyım olarak atandığı kaydedildi.

Şirketlerin mülkiyetinin çekişmeli olduğu hatırlatılan kararda, tedbir kararının da halen sürdüğüne dikkat çekildi.

Şirketlerin dava konusu suç örgütüyle ilişkisinin bulunması durumunda müsaderesine karar verilebileceği kaydedilen kararda, bu nedenle konulan tedbir kararının satışa engel olduğu bildirildi.

Mahkeme, kararın bir örneğinin TMSF'ye de gönderilmesine hükmetti.

TMSF, Sidemir Sivas Demir Çelik İşletmeleri AŞ ile Siv-Yat Sivas Sanayi Yatırım Ticaret AŞ'nin borçlarından dolayı devraldığı Sivas Demir Çelik Fabrikası Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü satışa çıkarmıştı.

Fabrikanın 88 milyon 300 bin 232 YTL muhammen bedelle satışı ihalesinin, 15 Mayıs 2007'de TMSF'nin Esentepe'deki binasında gerçekleştirilmesi planlanıyordu.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title