Haberler

Siirt: Ak Parti Siirt İl Başkanı Şefik Erden'den Durum Değerlendirmesi

AK Parti Siirt İl Başkanı Şefik Erden, parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, AK Parti hükümetinin 2005-2006 yılı icraat durumunu değerlendirdi.

AK Parti Siirt İl Başkanı Şefik Erden, parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, AK Parti hükümetinin 2005-2006 yılı icraat durumunu değerlendirdi.

AK Parti'nin kısa zamanda büyük başarılar elde ettiğini söyleyen Erden, "AK Parti'nin kurulmasından önce Siirt'te, tarım ve hayvancılık sektöründe büyük bir gerileme vardı. Türkiye genelinde olduğu gibi işsizlik had safhadaydı. Sosyal, siyasal ve ekonomik bunalımların ve çöküntülerin olduğu dönemde, AK Parti'nin kurulmasıyla beraber 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan yenileme seçimlerinde, halkımızın teveccühü neticesinde ve hür iradesinin sandığa yansımasıyla tek başımıza iktidar olup göreve başlamamızla birlikte, Türkiye'de ilk etapta en azından siyasi bir istikrar sağlandı. Ekonomik olarak da çok önemli adımlar atıldığını ve bir program çerçevesinde çalışmalarımızın devam ettiğini halkımız, görmektedir. Gerek ilimizde gerekse ülkede, çok önemli mesafeler alınmıştır. Ülkemizin Avrupa Birliği'ne üye olmak adına müzakerelere başlamış olması, başlı başına bir olaydır. Yeni Türk Lirası'na (YTL) geçiş, çok farklı bir şey oldu. Bunun yanında hastanelerin birleştirilmesi, milli eğitimdeki atılım ve insanların birbirine güven duyması, yani siyasi ve ekonomik istikrarın sağlanmış olması Türkiye Cumhuriyetinin itibarını arttırmasıdır ve bu başlı başına bir olaydır" dedi.

AK Parti Teşkilatı olarak yaptıkları tüzük, çalışmalar ve programlar kapsamında Başbakan Erdoğan'ın "Halka hizmet, Hakk'a hizmettir" sözleri üzerine hareket ettiklerini ifade eden Erden, "AK Partiyi diğer siyasi partilerden ayıran hususlardan biri de, yaptığını anlatmak, yapmak istediğini söylemektir. İşte yaptıklarımızı anlatıyor, yapacaklarımızı halka söylüyoruz" şeklinde konuştu.

Ülkede son zamanlarda artan terör olaylarına da değinen Erden, şöyle dedi:

"Ne zaman ki ülkede istikrar yakalansa, ne zaman ki insanların birbirini sevdiğini zaman olsa ve ne zaman ki insanlarımızın sosyal, siyasal ve ekonomik dengelerinde düzelme olsa, işte o zaman şer güçler iş başına geçer ve bu insanlarımızın huzur ve mutluluğuna gölge düşürmek için var güçlerini kullanır. Dış güçler, içerdeki eğitimsiz kişileri bu şekilde etkiler. Güzel insanımızın arasına nifak tohumu ekmek isteyenler, şunu çok iyi bilmelidirler, bu millet öyle bir millettir ki, gerektiği zaman hak edenlere gereken cevabı verebiliyor. İnsanlar, kendisi ve kendisinden sonraki insanların geleceğini düşünerek hareket ediyor".

Kentin köy ve mezralarında gerçekleştirilen yol ve su çalışmalarını anlatan Erden, "Önceki yıllarda bizden önceki hükümetlerin iktidar olduğu zamanlarda köydeki insanımız, bayanlarımız, kendi sırtlarında ve hayvanların sırtında taşıdıkları su bidonlarını kilometrelerce yol kat ederek getirip, su sorunlarını gidermeye çalışıyordu. Fakat AK Parti hükümetinin iktidara gelmesiyle birlikte, özellikle Başbakanımız'ın başlattığı KÖYDES kapsamında geniş bir çalışma başlatıldı. AK Parti'nin projesi olan KÖYDES projesi o kadar geliştirildi ki susuz köyümüze su götürdük. Yolu olmayan köye yol yaptık. Yolu, suyu ve kanalizasyonu olmayan köy ve mezralara hizmet başlattık. Köylülerin çoğunun "Olmaz böyle bir şey" dediğini, biz AK Parti hükümeti olarak gerçekleştirdik" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title