Haberler

Şifanın Dağıtıcı Eli Olan Hekimlik, Kutsal Bir Meslektir, Dokunulmazlığa Sahiptir!

Güncelleme:

İnsanların sağlık hakkı, yaşam hakkı her şeyden kutsaldır. Sağlık çalışanları bu sebeptendir ki özgün ve kutsal hizmet vermektedir.

İnsanlara bu kutsal hizmeti verebilmek için çocukluğunu, gençliğini okul sıralarında tüketen Ersin Arslan kardeşimiz elim bir hadise sonucu hunharca öldürülmüştür.

Sağlık alanında dozunu artıran bu sapık anlayışı nefretle kınıyor, kutsal vazifesi başında öldürülen arkadaşımıza Allah'tan rahmet diliyorum.

Şifayı Allah'tan, ölümü hekimden bilen cahil anlayış, sağlık çalışanlarını strese sokmakta, verimliliklerini düşürmektedir. İyi bir sağlık hizmeti için sağlık çalışanları huzurlu ortamda işlerini yapabilmelidir.

İnsanlar, sonsuz hayat olgusunun talep edilebilir ve bazı tıbbi dış müdahalelerle mümkün kılınabilir olduğuna inanmaktadırlar. Hayatı var etmenin hekimler eliyle olduğuna inanılan bu ortamda ölümün de müsebbibinin yine hekim olabileceğine kesin kanaat getirilmektedir.

Hükümetimiz kabul edilemez bu süreci, doğru analiz ve doğru adımlarla önleyecektir. Hekimin mesleki onuru ve toplumsal saygınlığını birinci planda tutan AK Parti, ülkemizde uzun yıllar boyunca birikmiş sağlık sorunlarını çözmek için oluşturduğu programları devreye sokmuş ve sokmaya devam edecektir.

Sağlıkta dönüşüm projeleriyle halkın memnuniyeti arttı, buna paralel olarak sağlık çalışanlarımızın yükü ağırlaştı. Geçmiş yıllarda sağlık alanında yapılmış plansız çalışmalar, kişi başına düşen hekim sayısındaki yetersizliği ortaya çıkardı. Donanımlı insan yetersizliği hekimlerimizin iş yükünün artmasına neden oldu. Hükümet sağlık çalışanlarımızın iş yükünü azaltmak için insan kaynağı odaklı projeler yaptı.

Hastanelerde güvenlik içerikli çalışmalar da yapan Sağlık Bakanlığı, teknoloji ve insanı kullanarak bu tedbirleri daha da artırmaya dönük çalışmalar yapmaktadır.

Bilinmelidir ki sorunların çözüm yolu şiddet olmamalıdır, şiddete başvuranlar yasal düzenlemelerle daha da ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

Hasta hakları kadar, hastaların sorumlulukları konusunda da çalışmalar yapan Sağlık Bakanlığı, İstatistiklerle Dünya'nın sorunu olduğu bilinen "Sağlık'ta Şiddet" olgusunu, ülkemizde kısa süre içinde en alt düzeye çekmeyi hedeflemektedir.

Bir insan, bir hekim ve bir milletvekili olarak, Ersin Arslan kardeşimize yapılan saldırıyı tekrar nefretle kınıyor kendisine Allahtan rahmet yakınlarına ve tüm sağlık çalışanlarına başsağlığı diliyorum.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Sağlık Bakanlığı Ersin Arslan Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title