Haberler

Sıcağa Onlar da Dayanamadı

Adana, Mersin, Tarsus ve Osmaniye İllerinin Mustazaf Der, Umut Der, İhya Der, Mektep Der, Şura Der Şubelerine Üye Yaklaşık 200 Kişi, İnönü Parkı'nda Bir Araya Geldi.

Adana'da, birçok dini sivil toplum örgütü ve derneğin bir araya gelerek kurduğu İnsani Hürriyetler ve İnanç Platformu üyelerinin yaptığı eylemde, çocuklar ön saflarda yer alırken, kara çarşaflı kadınlar sıcaktan bunalınca ağaç altında ve süs havuzu etrafında sloganlar attı.

Adana, Mersin, Tarsus ve Osmaniye illerinin Mustazaf Der, Umut Der, İhya Der, Mektep Der, Şura Der şubelerine üye yaklaşık 200 kişi, İnönü Parkı'nda bir araya geldi. Polisin derneklerine karşı keyfi uygulamalar yaptığını öne süren eylemciler, tekbir getirip 'Amacımız İslam ve insanlığa hizmet', 'Elimizde taş değil Kuran olacak' şeklinde sloganlar attı. 'Bizden size muhbir olmaz', 'Müslümanlığımız mı rahatsız ediyor', 'Terörist değil, Müslamınız', 'Bizimle yaşamaya alışacaksınız' yazılı pankartlar açılan eylemde, çocuklar ön saflarda yer aldı. Kadın ve erkeklerin ayrı ayrı yer aldığı eylemde, kara çarşaflı kadınlar ağaç altında ve parktaki süs havuzu etrafında toplandı. Sıcaktan bunalan kadınlar, rüzgarın etkisiyle havuzdaki fıskiyeden savrulan sularla serinlemeye çalışırken, havuz başında tekbir getirip sloganlar attı. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde grup adına bir açıklama yapan Tarsus Mustazaf-Der Şube Başkanı Salih Demir, derneklerin tüzüklerinde belirttikleri ilkeler doğrultusunda çaba sarf ettiğini belirterek, "Yaptığımız tüm faaliyetler tüzüklerinde bulunmasına rağmen, bu etkinliklerin öncesinde birçok sıkıntı çıkartılarak, bir sivil toplum kuruluşu değil de sanki yasadışı bir oluşum gibi muamele görüyoruz. Biz toplumun iyiliği, iç barışı, refahı ve mutluluğu için çalışıyoruz. Hiçbir yasadışı olayla ilgimiz yoktur, olamaz" dedi.

Tahsin ÜLKER - Çağlar ÖZTÜRK - ADANA - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title