Haberler

Sgk'nin 18 İlacı Geri Ödeme Listesine Alması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 18 ilacın geri ödeme listesine alınmasıyla ilgili, "(Bireyin sağlığı, toplumun sağlığıdır) inancımızdan hareketle Sağlık Uygulama Tebliği'nde gerçekleştirmiş olduğumuz bu yeni düzenlemenin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 18 ilacın geri ödeme listesine alınmasıyla ilgili, "(Bireyin sağlığı, toplumun sağlığıdır) inancımızdan hareketle Sağlık Uygulama Tebliği'nde gerçekleştirmiş olduğumuz bu yeni düzenlemenin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Sarıeroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Sağlık Uygulama Tebliği'ndeki (SUT) değişiklikle başta akciğer kanseri olmak üzere birçok hastalığın tedavisinde kullanılan 18 ilacı Sosyal Güvenlik Kurumunca (SGK) geri ödeme listesine alındığını belirtti.

SGK'nin en önemli hizmetlerinden birinin hastaların tedavisinin vazgeçilmez parçası olan ilaçların temini olduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, şunları kaydetti:

"Bugüne kadar sağlık konusunu bir maliyet unsuru olarak görmeyen anlayışla hareket ettik. Vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu her türlü tedavi ve ilacı dünyanın neresinde olursa olsun erişime açmak için çalışıyoruz. Böylece 2017 yılının ikinci döneminde yaklaşık 100 ilacı geri ödeme listesine aldık. Bu ilaçlardan bir kısmını da daha önce TEB aracılığı yurt dışından temin edilen ilaçlar oluşturuyordu. Bireyin sağlığı, toplumun sağlığıdır inancımızdan hareketle Sağlık Uygulama Tebliği'nde gerçekleştirmiş olduğumuz bu yeni düzenlemenin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Sosyal Güvenlik Kurumu Türk Ekonomi Bankası Jülide Sarıeroğlu Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan köklü değişim sinyali: Yeni isimlerle yola devam edeceğiz

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Akaryakıtta tek fiyat uygulaması yarın başlıyor! 13 bin bayide fiyatlar güncellenecek

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title