Haberler

Şevval'i Enkaz Altında Arkadaşları Aradı

Bu yıl hemşire olarak mezun olmayı planlayan Şevval henüz 23 yaşındayken Kartal'da çöken binada hayatını kaybetti.

Bu yıl hemşire olarak mezun olmayı planlayan Şevval henüz 23 yaşındayken Kartal'da çöken binada hayatını kaybetti. Binanın çökme anında annesi Güler Yılmaz ile evde olan Şevval'i enkaz altından çıkarmaya çalışanlar arasında öğrenim gördüğü üniversitenin öğrencilerinden oluşan Maltepe Üniversitesi Arama Kurtarma Kulübü'nden okul arkadaşları vardı.

Maltepe Üniversitesi Hemşirelik Bölümü son sınıf öğrencisi Şevval Yılmaz, Kartal'da çöken binanın altında kalarak hayatını kaybetti. Arkadaşları onun için aramalara katıldı ama maalesef bir sonuç alınamadı. Arama Kurtarma Kulübü ekip üyeleri Cuma günü olay yerine gitti. Kurtarma ekibinde üniversite öğrencileri Doğukan Şimşek, Fatih Güler, Mehmet Çağlak, Kerem Çep ve Nurhan Dönertaş ile birlikte Şevval'in Hemşirelik Yüksekokulu'nda ders aldığı hocaları olan akademisyenler de görev aldı.

"Arkadaşımızın cansız bedenine ulaşanların yüz ifadelerini gördük, ne olduğunu anladık"

İtfaiye, Afad, Jandarma ve Sivil Savunma ekiplerinin görev yaptığı olay yerinde çalışan Arama Kurtarma Kulübü'nün Başkanı ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Kerem Çep, bugüne kadar tatbikat ve eğitim aldıklarını ancak ilk kez arkadaşlarını bulma umuduyla gerçek bir enkaz kurtarma çalışmasına katıldıklarını söyledi. Çep, olay yerinde Şevval'i nasıl aradıklarını ve enkaz bölgesinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Enkaz altında bir öğrencimizin olduğunu duyduğumuzda hemen merkezimize gidip kıyafetlerimiz ve malzemelerimizi alıp olay yerine gittik. AFAD yetkililerine arkadaşımızın enkaz altında olduğunu ve yardım etmek istediğimi söyledik. Enkazda birisini bulduklarını söylediklerinde hemen 'acaba Şevvali mi buldular' diye koştuk. Biz moloz yığınları için destek verdik, onlar kazdıkça biz moloz yığınlarını çıkarıyorduk. Ulaşılan kişinin Şevval olduğunu duyduk. Fakat arkadaşımızın cansız bedenine ulaşanların yüz ifadelerini gördük, ne olduğunu anladık. Kimseden bir şey duymadan, içimiz o an yandı."

Olay yerinde itfaiye, AFAD ve Jandarma ekiplerine destek verdiklerini anlatan Çep, "Bizim dışımızda kendi isteğiyle ile yakın ilçe ve illerden sayamayacağımız kadar yardıma ekip gelmişti. Biz olay yerinde hem çevredeki insanların güvenliğini sağlamak için kordon güvenliğini sağladık, hem de ihtiyaç olduğu zamanlarda moloz kaldırma çalışmaları gerçekleştirdik" dedi.

Enkaz kaldırma çalışması kapsamında sismik dinleme yapılarak enkazın bir yanında bir ses duyulursa sese doğru yoğunlaştıklarını anlatan Çep, ayrıca megafonla bağırarak "Sesi duyuyorsan duvara vur" gibi ikazlarla anonslar yaptıklarını anlatarak, "Bakanların çoğunun olay yerinden ayrılmadığını söyleyebilirim. Özellikle enkazdan bir vatandaşımız çıkarıldığı bilgisi her gittiğinde vatandaşlarımızın başına koştu. Şevval de çıkarılırken başındaydı. Gerçekten kolay değil. Orada olan insanlar canla başla çalışıyorlardı bizde elimizden ne geliyorsa yapmaya çalıştık. Yorulmak kelimesini orada ne demek olduğunu bir kez daha gözlerimizle gördük" dedi.

Çep, üzüntülerinin çok büyük olduğunu söyleyerek, "Hayatımız boyunca unutamayacağımız acı dolu anlar yaşadık. Keşke Şevval ve diğer enkaz altında kalanlar hayatını kaybetmeseydi" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kartal AFAD Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title