Haberler

Sendikalar: Dersini Çalış

Türkiye Kamu -Sen Başkanı ve Memur -Sen Genel Başkanı Toplu Görüşmelerinin İlk Turunun Ardından, Kamu İşveren Kurulu'nu Eleştirerek, "Masaya" Gereken Ciddiyetin Verilmesini Gerektiğini Savundular.

Hükümet ile kamu çalışanları konfederasyonları arasında yürütülen toplu görüşmelerin ilk turu sona erdi. Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu başkanlığında Başbakanlık Merkez binada gerçekleştirilen ve 3 buçuk saat süren toplantının ardından, taraflardan Türkiye Kamu-Sen Başkanı Bircan Yıldız ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu birer açıklama yaptı. Açıklamalarında Kamu İşveren Kurulu'nu görüşemeye hazırlıksız gelmekle eleştiren sendika başkanları, "masaya" gereken ciddiyetin verilmesini gerektiğini savundular.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Yıldız, Kamu İşveren Kurulu'nun 2009 yılı mali ve sosyal haklar konusunda kendilerini rahatlatacak olan mali portrenin ortaya çıkması için neyi teklif edecekleri konusunda cevap alamadıklarını söyledi. Yıldız, "Kamu İşveren Kurulu bugün maalesef yine dersine çalışmadan geldi. Önümüzdeki ilk toplantıya bununla ilgili netlik kazandırarak gelmelerini bekliyoruz. Samimiyetle şunu ifade etmek istiyorum; masaya gereken önemi vermezsek, masaya gereken ciddiyeti kazandırmazsak, sonuç alma şansımız olmayacak bu nedenle Kamu İşveren Kurulu'nun masaya yeterince ciddi yeterince samimi bir yaklaşımla, tekliflerini de ciddi bir şekilde hazırlayarak gelmelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Kamu çalışanın toplum içinde itibar kaybettiğine dikkat çeken Yıldız, siyasi iradenin, kamu çalışanı konusundaki düşüncülerinin mali ve sosyal yapıya, özellikle de demokratik haklara yansıması gerektiğinin önemine işaret etti. Yıldız şöyle devam etti:

"O masada kamu çalışanını konuşuyoruz. Kamu çalışının mali, sosyal ve demokratik haklarını konuşuyoruz. Söylemde kalan demokratik hakların verileceği taahhüdü artık yeterli olmamaktadır. Biz bunların artık gerçekleşmesi için siyasi iradenin kararlı ve tutarlı olmasını bekliyoruz. Bu beklenti içinde Toplu Görüşmeleri hem mali ve sosyal haklar konusunda hem de demokratik haklar ve çalışma şartlarının değerlendirilmesi konusunda olumlu adımlar atılmasını bekliyoruz. Bunların sözde kalmamasını istiyoruz, 6 yıldır gerçekleştirilen toplu görüşme süreci istemeyen tartışmalara sahne oldu."

-"BÜYÜMENİN DE PAYDAŞI OLMAK İSTİYORUZ"

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da Kamu İşveren Kurulu'nun "taleplerinizin ne olduğunu bilmiyorduk dolayısıyla bu manada bir hazırlık beklemeyin' demesinin bugün için makul olabileceğini ancak Perşembe günü gerçekleştirilecek ikinci görüşmelere hazırlıklı gelmesini beklediklerini dile getirdi. Toplu Görüşme sürecinde 6 yılın geride kaldığını belirten Gündoğdu, şöyle konuştu:

"Hep "toplu görüşmeler ne işe yaradı?' dendi, bugünkü başlattığımız gündemle toplu görüşmeler yeterli değil ama "çok işe yaradı' dedirtmek için elimizden geleni yapacağız. Siyasi iradeden de bu doğrultuda bugünkü gündeme yansıyan sıcaklığın içinin dolmasını bekliyoruz. İstiyoruz ki Türkiye büyüsün, istiyoruz ki Türkiye'nin büyümesinden kamu çalışanları da hak ettiği ücreti alabilsinler.

Memur-Sen olarak "rica yasası"ndan kurtulup doğrudan masada Türkiye'nin sorunlarının ortağı olunduğu gibi Türkiye'nin büyümesinin de paydaşı olmak istediklerini dile getiren Gündoğdu, "Bu manada bugün gündeme kabul edilen demokratik ve sendikal haklarla ilgili komisyonun kurulmasını önemsiyoruz." dedi. (ANKA)(SON)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title