Haberler

Şehit Teğmen, Dedesi Evranos Gazi'nin Toprağına Gömüldü

Mardin'de, 20 Gün Önce Başladığı Görevi Sırasında Teröristlerin Pusu Kurup Açtığı Ateş Sonucu Şehit Düşen Jandarma Teğmen Cengiz Evranos, Ailesinin Yaşadığı Balıkesir'de Gözyaşları ve Öfke Arasında 5 Bin Kişinin Katılımıyla Son Yolculuğuna Uğurlandı. İki Çocuğundan Birini Teröre Kurban Vermenin A...

Mardin`de, 20 gün önce başladığı görevi sırasında teröristlerin pusu kurup açtığı ateş sonucu şehit düşen Jandarma Teğmen Cengiz Evranos, ailesinin yaşadığı Balıkesir`de gözyaşları ve öfke arasında 5 bin kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. İki çocuğundan birini teröre kurban vermenin acısını yaşayan ve terör örgütüyle Başbakan Recep Tayip Erdoğan`a tepki gösteren emekli hemşire Fikriye Evranos, ``Bugün oğlumun düğünü. Oğlumu Türk bayrağına damat ediyorum. Toprakla evlendiriyorum. Şimdi ağlarsam PKK sevinir, `Vurduk, anasını ağlattık` diye. Erdoğan da sevinir `Dinsiz gitti` diye. Ama benim oğlum oruçlu, aç gitti`` diye gözyaşı döktü.

Cenaze töreni sırasında dev bir Türk bayrağı açan bir grup ise, ``Gönüllü askerleriz, hepsini bitiririz`` diye slogan attı.

Mardin`in Dargeçit İlçesi`ne bağlı Sunatkapı bölgesinde, 20 gün önce başladığı görevi sırasında teröristlerin pusu kurup açtığı ateş sonucu şehit düşen Jandarma Teğmen Cengiz Evranos`un cenazesi, dün gece geç saatlerde karayoluyla ailesinin yaşadığı Balıkesir`e getirildi. Türk bayrağına sarılı naaşı askerler tarafından, bugün sabah saatlerinde Askeri Hastane`nin morgundan alınan Evranos, devlet hastanesi saymanlığından emekli babası Nuri Evranos ile Göğüs Hastalıkları Hastanesi`nden emekli hemşire annesi Fikriye Evranos`un, oturduğu Bahçelievler Mahallesi`ndeki evlerinin önünden geçirilip askeri törenin yapılacağı Zağnos Paşa Camisi`ne getirildi. Öğlen namazının ardından düzenlenen askeri törene, Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu, Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Adem Huduti, Belediye Başkanı Sabri Uğur, 9`uncu Ana Jet Üssü Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şanver, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Necdet Hacıoğlu, siyasi partilerin temsilcileri, üst düzey rütbeli askerler, devre arkadaşları, Evranos`un babası Nuri, annesi Fikriye, kardeşi Oğuz, akrabaları ile yaklaşık beş bin kişi katıldı.

ACILI ANNEDEN ERDOĞAN`A TEPKİ

Cenaze töreni öncesi göğsündeki oğlunun fotoğrafını öpüp okşayan, tabutuna da sarılıp ağıtlar yakan gözü yaşlı anne Fikriye Evranos, ``Bugün oğlumun düğünü. Oğlumu Türk bayrağına damat ediyorum. Toprakla evlendiriyorum. Şimdi ağlarsam PKK sevinir `Vurduk anasını ağlattık` diye. Erdoğan`da sevinir `Dinsiz gitti` diye. Ama benim oğlum oruçlu, aç gitti. İftarını bile açamadı. Asker dinsiz değil. Bunu böyle bilsin. Oğlum seni koklamaya doyamadım, ama lanet olasıcılar kurşunladı onu. Sen daha 24 yaşındaydın bebeğim. Bir ay sonraki doğum gününü kutlayamadık. Ben vatanını savunanın annesiyim. Dimdik bir asker anasıyım. `Asker yatıyor, yatma yeri değildir` diyene inat ağlamıyorum. Size inat ağlamayacağım. Bir sürü asker var. O askeri bile satıyor. Satmadığı bir şey bırakmadı. Benim oğlum yatmadı. Kalleşçe katledildi`` diye konuştu. Oldukça tepkili olduğu gözlenen anne Fikriye Evranos, yakınları ve diğer oğlu Oğuz Evranos tarafından güçlükle teskin edildi. Annesini yanaklarından öpüp teselli eden ve ağabeyinin ardından sürekli gözyaşı döken kardeşi Oğuz Evranos ise, ``Ağlama anne, PKK`ya inat ağlama. Dimdik ayakta dur`` dedi.

SEFERBERLİK İLAN EDİN

Balıkesir Garnizon Komutanı Tümgeneral Adem Huduti tarafından teselli edilmeye çalışan anne Fikriye Evranos, ``Ben ağladım. Başka analar ağlamasın. Başka Cengizler ölmesin. Onu okuttunuz, büyüttünüz giydirdiniz. Ama koruyamadınız. Seferberlik ilan edin. Biz Türk kadını değilmiyiz? Biz asker anası değilmiyiz? Kurtuluş Savaşı`nda olduğu gibi biz de savaşırız. Onların kökünü kazıyın. Kanını yerde bırakmayın`` diyerek tepkisini dile getirdi.

AĞLATAN TAZİYE

Cenaze töreni sırasında Evranos ailesiyle memleketi Elazığ`dan tanışan ve vatani görevini Balıkesir`de onbaşı olarak yapan sağlıkçı Yusuf Oğuz, şehidin annesi Fikriye Evranos`un elini öpüp önünde diz çökerek uzun süre ağladı. Anne Evranos, oğluyla çocukluk arkadaşı olan Oğuz`u kucaklayıp, ``Bütün askerler benim evladım. Sana bir şey olmasın`` dedi. Duygulanan ve gözyaşları hakim olamayan onbaşı Oğuz, komutanları tarafından cami avlusundan çıkarıldı. Bu sırada oğlunun fotoğrafını askerlerin ellerinden alıp öptükten sonra havaya kaldıran anne Fikriye Evranos, ``Sen Türkiye`nin gururusun oğlum`` dedi. Şehit haberini aldıktan sonra ``Vatan sağolsun demek istemiyorum`` sözleri ile ABD ve siyasilere yönelik sert açıklamalar yapan babası Nuri Evranos cenaze boyunüa konuşmadı ve metanetiyle dikkat çekti, komutanların taziyelerini kabul etti.

İFTAR DA DUA EDİN

Öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası konuşan Balıkesir Müftüsü Necdet Çetin, tüm cemaate seslenerek, Müslümanlar için kutsal olan Ramazan Ayı`nda bulunduklarını, Allah`ın ellerini açıp kendisine dua eden tüm kullarının isteğini yerine getirdiğini bu nedenle herkesin iftar da terör örgütünün ortadan kaldırılması, ``Def olup gitmeleri`` için dua etmesini istedi.

BEŞ BİN KİŞİ KATILDI

Cenaze namazı sonrası Türk bayrağına sarılı naaşı askeri tören mangası tarafından omuzlara alınan Cengiz Evranos, daha sonra marş eşliğinde top arabası üstüne konuldu. Milli Kuvvetler Caddesi`nde geçit töreni yapılırken, ellerinde bayraklarla yürüyüşe katılan ve dev bir Türk bayrağı açan vatandaşlar, ``Şehitler Ölmez, Vatan bölünmez``, ``Gönüllü askerleriz, hepsini bitiririz``, ``İmralı Apo`ya mezar olacak``, ``Kahrolsun PKK`` diye slogan attı.

EVRANOS GAZİ`NİN TORUNU

Tören yürüyüşü sırasında da oğlunun tabutuna dokunan Fikriye Evranos, ``Ben sensiz nasıl yaşarım. Meleğim benim`` diye ağladı. Törenin sonunda anne Fikriye Evranos, oğlunun arkasından el salladı. Bu arada, şehit Teğmen Cengiz Evranos`un, Piriştina ve Kosova Fatihi, Karesi beylerinden Evranos Gazi`in torunlarından olduğu ortaya çıktı. Gazi torunu şehit Evranos, dedesinin yıllarca savaştığı Balıkesir`deki Askeri Şehitlik`te toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title